Aceasta leguma ucide celulele canceroase, trateaza diabetul si nu numai!

1238

Goya sau pepenele amar este frecvent utilizat pentru multiplele sale beneficii oferite sanatatii. Pepenele amar, de asemenea numit si karela, este un aliment foarte util, dar cu un gust extrem de amar. La prima vedere arata ca un castravete, singura diferenta fiind textura sa exterioara plina de mici umflaturi. Pepenele amar prefera climatul umed si cald si de aceea este de obicei foarte intalnit in America de Sud si in tarile din Asia.

Dr. Frank Shallenberger, medic specializat in tratamentul anti-imbatranire si medicina alternativa la Centrul de Medicina Alternativa si Anti-imbatranire Nevada, a folosit acest fruct in lupta impotriva cancerului pancreatic. Dr. Shallenberger a descoperit ca pepenele amar este un instrument eficient prin care poate fi inhibata dezvoltarea celulelor canceroase si ii sfatuieste pe pacientii sai sa consume cat mai multe substante naturale care inhiba cresterea celulelor canceroase.

In timpul celui mai recent studiu desfasurat de Dr. Shallenberger, acesta a constatat ca, atunci cand sucul de pepene amar a fost diluat 5% in apa, acesta s-a dovedit a fi foarte eficient in lupta impotriva cancerului pancreatic. Pepenele amar a fost capabil sa distruga liniile celulare de cancer la o rata de 90 – 98%. Universitatea din Colorado a testat efectul acestei legume si mai in profunzime si a fost constatata o reducere in dimensiune a tumorilor pancreatice cu pana la 64%.

Aceasta este doar unul dintre multiplele beneficii pe care cea mai amara leguma din lume le are de oferit. Pepenele amar a fost si continua sa fie folosit ca remediu pentru hipertensiunea arteriala, astm, infectii ale pielii, diabet si afectiuni digestive. Aceasta leguma este foarte apreciata si a fost folosita ca medicament traditional in Africa, India, China si sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Pepenele amar contine mari cantitati de substante nutritive, dar este o sursa foarte saraca de calorii. Este o sursa excelenta de magneziu, mangan, vitaminele B1, B2, B3 si C, acid folic, zinc, fosfor si este o sursa foarte bogata de fibre. Pepenele amar contine o cantitate dubla de beta-caroten in comparatie cu broccoli, este bogata in fier, de doua ori mai mult potasiu in comparatie cu o banana si de doua ori mai mult calciu in comparatie cu spanacul. In ciuda numeroaselor beneficii uimitoare si cantitatii uriase de substante nutritive pe care le contine, gustul amar ii impiedica pe multi oameni sa consume aceasta leguma deosebita.

Uimitoarele beneficii ale pepenelui amar

• Consumul regulat de pepene amar a fost dovedit ca imbunatateste semnificativ nivelul de rezistenta si de energie.

• Pepenele amar  este o sursa excelenta de acid folic. Atunci cand este consumat de catre femei in timpul sarcinii, acidul folic ajuta la reducerea incidentei defectelor de tub neural la nou-nascuti.

• Pepenele amar este o leguma extrem de pretioasa pentru diabetici. Acesta contine in special polipeptide – P, o insulina vegetala cunoscuta pentru proprietatea sa de a reduce nivelul de zahar din sange. Mai mult decat atat, pepenele amar contine un fito – constituent care creste sinteza glicogenului si nivelul de glucoza in interiorul celulelor musculare, ficatului si tesutului adipos. Impreuna, acestea reduc nivelul de zahar din sange in tratamentul diabetului de tip 2.

• Acest suc amar poate ajuta, de asemenea, la cresterea rezistentei organismului tau impotriva infectiilor si poate contribui la regenerarea sistemului imunitar.

• Continutul ridicat de beta-caroten si alte proprietati fac ca pepenele amar sa fie una dintre cele mai sanatoase alegeri pentru imbunatatirea vederii si pentru atenuarea problemelor de vedere.

• Pepenele amar poate calma indigestia si poate preveni constipatia. Pepenel amar stimuleaza digestia usoara prin intestin pana cand alimentele sunt eliminate din organism.

• Pepenele amar contribuie la curatarea si detoxifierea ficatului, in special atunci cand este consumat sub forma de suc. In plus, reduce durerea cauzata de guta si imbunatateste circulatia sanguina.

• Consumul regulat de suc de pepene amar imbunatateste efectele psoriazisului si alte altor infectii fungice, cum ar fi piciorul de atlet.

Spre deosebire de alte legume si fructe, este cel mai bine sa alegem un pepene amar care este ferm si inca verde. Pepenele amar care incepe sa sa transforme in portocaliu este de evitat.