Cele NOUA super-alimente anti-cancer pe care nu le poti ignora

1170

Stilul de viata modern ne predispune la din ce in ce mai multi agenti cancerigeni in viata de zi cu zi. Prin urmare, nu ar trebui sa ne mire faptul ca numarul persoanelor care sufera de aceasta boala se afla intr-o continua crestere. Iata care sunt cele NOUA super-alimente anti-cancer pe care nu le poti ignora:

1. Fructele de padure bogate in flavonoizi

In aceasta categorie sunt incluse urmatoarele fructe de padure: coacaze, cirese, afine, macese, merisor, mure, zmeura, capsuni si catina. Acesti antioxidanti sanatosi sunt mult mai puternici decat antioxidantii traditionali, cum ar fi vitamina C si E, beta-caroten, seleniu si zinc.  Antioxidantii sunt esentiali si nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care incearca sa previna si sa trateze aceasta boala.

2. Turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai recomandate condimente din lume pentru prevenirea si tratamentul  cancerului, iar aceasta nu este o simpla coincidenta. Acest lucu se datoreaza substantei active pe care acest condiment o contine, un fitonutrient denumit curcumina.

Doctorii de la UCLA au ajuns la concluzia ca substanta activa din turmeric, curcumina, are capacitatea de a bloca o enzima care promoveaza raspandirea cancerului capului si gatului. In cadrul acestui studiu, unui numar de 21 de pacienti care sufereau de cancer le-a fost administrata zilnic cantitatea de 1000 mg de curcumina, substanta activa din turmeric.

Un laborator independent din Maryland a analizat rezultatele si s-a constatat ca enzima respectiva a fost inhibata, impiedicand astfel raspandirea celulelor maligne.

Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care acest condiment nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica.

3. Legumele crucifere

In categoria legumelor crucifere sunt incluse varza, varza rosie, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, cresonul, hreanul, mustarul, ridichile si napii. Aceasta familie de legume ii poate oferi organismului tau o multime de beneficii, datorita continutului acestora de fitonutrienti, denumiti glucozinolati, substante care au proprietatea de a sprijini detoxifierea organismului de anumite substante cancerigene si de a preveni aparitia cancerului, in special a cancerului de colon.

4. Usturoiul

Usturoiul contine aproximativ 200 de compusi biologici activi, cum ar fi aminoacizi care contin sulf, glutation si cisteina. Aceste substante au puternice proprietati de lupta impotriva cancerului. Pentru cel mai bun efect, usturoiul ar trebui sa fie consumat crud. Cu toate acestea, in cazul in care nu suportati gustul sau mirosul de usturoi, acesta poate fi adaugat la gatit sau administrat sub forma de supliment.

5. Ciupercile

Nu numai ca sunt delicioase, dar au proprietatea de a va proteja organismul impotriva aparitiei cancerului. Reishi, Shiitake si Maitake sunt doar cateva dintre ciupercile pe care chinezii si japonezii le-au folosit vreme de secole cu scopul de a stimula sistemul imunitar si de a proteja si de a trata aceata boala.

4. Iaurtul

Diferite specii de probiotice (de ex: Bifidobacterium lactis) prezente in iaurt au proprietatea de a stimula imunitatea orgnaismului si de a detoxifia organismul de anumite tipuri de substante cancerigene, inclusiv hormoni, substante cancerigene din carne sau de toxinele din mediul inconjurator.

3. Spanacul

Dincolo de capacitatea sa de a ne creste putera si energia, spanacul este, de asemenea, o adevarata leguma anti-cancer datorita cantitatii mari de clorofila si de caroten pe care o contine. Pe langa protectia anti-cancer pe care o ofera organismului, spanacul este foarte bogat in fier, acid folic, vitamine si minerale, precum coenzima Q10 si antioxidanti cu proprietati anti-imbatranire.

In cazul in care exista o singura leguma care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta, atunci aceasta leguma este spanacul.

2. Alimentele bogate in fibre

Fibrele din alimentele vegetale sunt foarte importante nu numai pentru mentinerea sanatatii digestive, dar sunt foarte importante si pentru prevenirea cancerului colorectal. Fibrele faciliteaza deplasarea alimentelor prin tractul digestiv, existand astfel mult mai putin timp pentru ca orice substante din alimentele cancerigene sa fie absorbite.

Cerealele integrale, fasolea, semintele, lintea si legumele sunt surse foarte bogate de fibre.

1. Propolisul de albine

Propolisul este o substanta folosita de albine pentru a se proteja pe ele insele si pentru a proteja stupii impotriva infectiilor bacteriene, virale si fungice. Foarte bogat in bioflavonoide, vitamine si aminoacizi, propolisul de albine va poate consolida imunitatea si poate reprezenta un real ajutor in prevenirea si tratamentul cancerului.