Aceste ZECE lucruri se vor petrece atunci cand te vei bucura de singuratate

1403

Exista oameni care cred ca “a fi singur” este un lucru rau. Asta poate insemna ca esti anti-social, sau nedorit, iar acestea nu sunt pozitii pozitive in care te poti afla.

Dar, de fapt, a fi singur nu este neaparat un lucru rau deoarece exista o multime de beneficii care-si fac aparitia de indata ce incepi sa imbratisezi singuratatea. De indata ce te vei bucura de momentele petrecute in singuratate, te vei dezvolta enorm ca persoana. Iata care sunt cele ZECE lucruri uimitoare care se vor intampla in viata ta atunci cand te vei bucura de singuratate:

1. Te vei reincarca

De foarte multe ori atunci cand suntem inconjurati de alti oameni risipim o multime de energie. Incercarea de a-i face pe ceilalti fericiti, de a-i face sa rada, de a le satisface ego-ul, de a le citi emotiile si toate rigorile care vin impreuna cu interactiunea sociala te consuma de energie. Putin timp petrecut in singuratatea propriei tale persoane te poate ajuta sa te reincarci din punct de vedere emotional, un aspect foarte solicitat de interactiunile cu cei din jurul nostru.

2. Vei reflecta mult mai des

Viata fiecaruia dintre noi se afla intr-un ritm foarte alert. Atat de alert, incat, foarte rare sunt momentele in care avem parte de un moment de singuratate in care putem sa reflectam asupra vietii noastre si asupra directiei spre care ne indreptam.

Momentele petrecute in singuratate reprezinta pentru fiecare dintre noi momentele perfecte de reflectie. Din moment ce nu petreci atat de mult timp procesand sentimentele si gandurile celorlalti, acesta este cel mai bun moment pentru a-ti muta atentia catre interior. Singuratatea ne ofera  mediul perfect pentru reflectie.

3. Vei intra in contact cu propriile tale emotii

Din nou,atunci cand esti inconjurat de alti oameni tot timpul, incercand tot timpul sa le citesti si sa le sastisfaci acestora emotiile, exista sansa sa ajungi sa pierzi contactul cu propriile tale emotii.

Atunci cand vei incepe sa te bucuri de singuratate, vei obtine o perspectiva mult mai larga asupra propriilor tale emotii. Vei cunoaste o mult mai profunda intelegere a ceea ce te face cu adevarat fericit, a ceea ce te deranjeaza cu adevarat si a ceea ce te intristeaza cu adevarat.

Cu aceasta cunoastere, iti va fi mult mai usor sa-ti controlezi emotiile. Dar totul incepe cu intelegerea modului in care te simti, iar aceasta intelegere apare atunci cand petreci ceva vreme in singuratate.

4. Vei incepe sa faci ceea ce-ti face placere cu adevarat

Atunci cand te afli mereu in compania altor persoane, tot timpul faci compromisuri cu scopul de a cauta solutii spre fericirea intregului grup din care face. Din pacate, lucrurile pe care ti le doresti cel mai mult, nu se aliniaza intotdeauna cu ceea ce-si doresc cei din jurul tau.

Iti va fi mult mai usor sa te bucuri de singuratate de indata ce vei intelege ca aceste momente iti ofera cu adevarat libertatea pentru a face lucrurile pe care doresti cu adevarat sa le faci.

5. Vei deveni mai productiv

Momentele petrecute in compania altor persoane pot fi cu adevarat pline de distractie, dar, acestea pot sa-ti afecteze considerabil productivitatea. De asemenea, exista momente in care compania celorlalti actioneaza ca nimic mai mult decat o distragere a atentiei de la munca pe care trebuie sa o desfasori. Momentele petrecute in singuratate pot fi cele mai productive momente din viata ta, acest lucru datorandu-se lipsei distragerilor.

6. Te vei bucura si mai mult de relatiile din viata ta

Atunci cand iti vei petrece timpul in singuratatea propriei tale persoane si cand o vei incepe sa te bucuri de aceste momente, vei descoperi ca te vei bucura si mai mult de relatiile cu persoanele din viata ta. Acest lucru se datoreaza faptului ca timpul petrecut in singuratate iti ofera oportunitatea de a te aprecia pe tine insuti si de a aprecia toate lucrurile minunate care apar din relatiile cu cei din jurul nostru, aspecte pe care foarte multe dintre noi nici nu le sesizam pana atunci.

7. Te vei simti mult mai independent

De indata ce te vei bucura de singuratate te vei simti mult mai increzator in capacitatea ta de a fi singur. Aceasta capacitate va duce automat in mod natural la o stare mult mai mare de independenta. Nu vei mai trai experienta anxietatii si nu vei mai fi dominat de dorinta arzatoare de companie (codependenta). Nu vei mai simti nevoia constanta de interactiune cu celelalte persoane si nu vei mai trai experienta anxietatii sociale asociata cu o cautare a lucrurilor din afara ta si cu ignorarea propriului tau suflet.

8. Vei inceta sa te mai straduiesti sa-i faci fericiti pe cei din jurul tau

Viata ta este plina de relatii, iar cele mai multe dintre acestea pot fi mentinute in viata doar daca ambele persoane sunt fericite. Aceste relatii se pot transforma in locuri de munca cu norma intreaga. De indata de vei fi singur, singura fericire de care va fi nevoie sa-ti faci griji va fi propria ta fericire este propria ta fericire. Poti face lucruri ce te fac fericit si care s-ar putea sa-i deranjeze pe ceilalti.

9. Nu va trebui sa-ti ceri scuze pentru nimic

Cand vei incepe sa te bucuri de momentele petrecute in singuratate, iti vei da repede seama de faptul ca singuratatea inseamna ca nu va trebui niciodata sa-ti ceri scuze pentru lucrurile pe care le faci. De multe ori, actiunile noastre ii supara pe cei din jurul nostru, sau ranesc sentimentele celorlalte persoane, pentru ca mai apoi sa fie necesar sa ne cerem repede scuze pentru actiunile noastre.

Dar, atunci cand esti singur, nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru nimic. Astfel, vei inceta sa te mai gandesti de doua ori inainte sa spui ceva ingrijorat fiind sa nu jignesti, intristezi sau sa nu superi pe cineva.

10. Nu vei mai cauta validarea exterioara

De mult prea multe ori simtim nevoia unui “OK” din partea prietenilor sau din partea familiei inainte de a da frau liber actiunilor noastre. Ne uitam uneori la celelalte persoane incercand sa gasim un sfat care sa ne spuna ce ar trebui sa facem in continuare.

Desigur, exista momente in care ar trebui sa cerem sfatul celor din jurul nostru, dar de cele mai multe ori este necesar sa avem incredere in propria noastra intuitie interioara si sa o urmam, indiferent daca primim sau nu acceptul celor din jurul nostru.

Cand vei incepe sa-ti petreci mai mult singur vei incepe sa ai mult mai multa incredere  in intuitia ta si vei lua decizii fara a avea nevoie de acceptul celor din jurul tau.