Acestia sunt cei patru centrii fundamentali ai fericirii tale!

997

Straduindu-ne sa gasim fericirea, este foarte important sa descoperim echilibrul interior. In timp ce gasirea acestui echilibru include factori externi, modul in care evenimentele te afecteaza si perceptia ta sunt cele care te pot indeparta de acest echilibru interior.

Echilibrul tau interior depinde intr-o foarte mare masura de acesti patru centrii: familia, iubirea, sinele si aspectul financiar. Atunci cand oricare dintre aceste aspecte este in echilibru, te simti motivat, pozitiv si in general mai sanatos. Cum poti echilibra acesti centrii fundamentali? Aplicand in viata ta cele patru sfaturi prezentate mai jos.

#1. Familia

Uneori familia este mai groasa decat sangele. Probabil ai mai auzit aceasta zicala pana acum si iti pot spune ca este cat se poate de adevarata. Familia nu mai este definita neaparat prin sange. Familia ta poate include prieteni de incredere, oameni care au avut si care au un impact profund asupra vietii tale, mentorii tai sau o persoana speciala pentru tine. Cu scopul de a echilibra acest centru, este foarte important sa privesti relatiile din viata ta si sa intelegi ce inseamna acestea pentru tine. Sunt toxice, adica atunci cand te afli in preajma persoanei respective te privesti mai prejos? Sau persoana respectiva te incurajeaza sa devii o persoana mai buna de fiecare data cand te afli in preajma sa?

#2. Iubire

Iubirea este centrul care se concentreaza asupra vietii tale amoroase. Relatiile necesita intotdeauna compromis si munca din partea ambelor persoane implicate. Nu exista o relatie perfecta, dar asta nu inseamna ca standardele tale persoanele ar trebui sa fie reduse sau sa te faca sa te indoiesti de moralitatea ta. Cu scopul de a echilibra acest centru gaseste-ti un partener care iti complementeaza punctele forte si care compenseaza pentru punctele tale slabe. Cu toate ca aceasta regula se doveste a nu fi atat de importanta in anumite cazuri, asigura-te ca te afli intr-o relatie care iti permite sa-ti atingi visele si realizarile; implinirea intr-o relatie este esentiala, in special atunci cand vine vorba de o relatie pe termen lung.

#3. Sine

Cu toate ca mentinerea “sinelui” intr-o stare de echilibru poate sa ti se para a fi ceva usor, multi oameni se abat de la acest echilibru destul de des. Din pacate, in aceasta epoca este foarte usor sa te abati de la sinele tau. Sinele tau include moralitatea ta, increderea, demnitatea si respectul de sine. Atunci cand oricare dintre acesti stalpi este ciobit indeajuns de mult, apare starea de dezechilibru. Atunci cand se intampla acest lucru, nu mai actionezi in concordanta cu propriul tau caracter, incepi sa-ti pierzi increderea si s-ar putea sa-si faca aparitia depresia. Mentinerea acestui centru intr-o stare de echilibru este unul dintre cele mai cruciale lucruri pe care le poti face pentru a gasi fericirea.

#4. Financiar

Se spune ca banii sunt radacina raului, iar pentru unii aceasta zicala este valabila. Cu toate acestea, aceasta este o modalitate oribila de a privi un instrument fantastic pentru dezvoltare. Acest centru include stabilitatea locului tau de munca, confortul in pozitia ta, precum si nivelul de echilibru al finantelor tale. In cazul in care ai datorii financiare in mod constant, acest centru este dezechibrat si trebuie adus inapoi intr-o stare de echilibru. Uneori, echilibrarea acestui centru presupune cautarea unui nou loc de munca sau economisirea banilor. Cu toate acestea, acest centru are un impact profund asupra celorlalti centrii, asupra calitatii tale de viata si nu ar trebui sa fie ignorat.