Cei SAPTE pasi catre vindecarea ranilor spirituale

1165

Arta expansiunii necesita imbratisarea fiecarui aspect al nostru si reusita de a vedea valoarea fiecarui aspect al existentei noastre. Acest lucru permite integritatii noastre sa ni se dezvaluie si include imbratisarea ranilor noastre, precum si a defectelor percepute.

Este in natura umana sa dorim sa lasam trecutul in urma si sa ne apropiem cat mai mult de lucrurile bune. Mintea egoica defineste fericirea ca fiind confort si placere. Sufletul vede toate experientele ca fiind abundente. Cu scopul de a ne extinde din punct de vedere energetic, este necesar sa observam valoarea in fiecare moment al existentei nostre, nu doar in momentele pline de fericire si de confort. In cazul in care ne indepartam de sentimentele noastre actuale fara sa vede valoarea, negam in mod intentionat intreaga valoare a existentei noastre. In esenta noi suntem cei care ii spunem divinului “ai gresit”. In cazul in care acest mesaj ne domina constiinta, atunci rezultatele nostre vor fi extrem de limitate.

Procesul de extindere implica mult mai mult decat acumularea de lucruri si depaseste cu mult implinirea in planul relatiilor. Acest proces de extindere implica imbratisarea totala a ceea ce suntem, singurul si cel mai abundent act pe care orice persoana il poate face. Este totul. De indata ce ai totul, poti avea tot ceea ce ego-ul isi doreste.

Cum ne putem recunoaste ranile? Cel mai adesea ne recunoastem ranile prin intermediul profesorilor nostri. Te-ai putea intreba “cine sunt acesti profesori?”. Ei sunt sotii notri pe care ne enervam atunci cand nu ne indeplinesc nevoile; ei sunt membrii familiei noastre care nu ne trateaza asa cum ne-am dori sa fim tratati; ei sunt sefii sau colegii de la serviciu care ne controleaza in diverse feluri; ei sunt copiii nostri care fac opusul a ceea ce ar fi bine sa faca; chiar si prietenii nostri care ne deamagesc. Acesti oameni si situatiile pe care le cream impreuna cu ei reprezinta oportunitatile de invatare; ei sunt profesorii nostri.

Atunci cand te simti furios, ingrijorat sau cand esti sigur ca ar fi bine “doar daca” cineva sau ceva din exteriorul tau s-ar schimba, in acel moment este foarte important sa deschizi foarte bine ochii si sa-ti dai seama ca ai de-a face cu un profesor pe care ar trebui sa-l asculti. Acest profesor iti spune ca ceva in interiorul tau ar trebui sa fie abordat. Reactia ta care rezista momentului prezent, ingrijorarea sau atitudinea de a lua la modul personal ceva ce face sau zice cineva, acestea sunt doar catea dintre oportunitatile de aur de extindere interioara. Aceste sentimente ne indeparteaza de centrul nostru de putere si de bunastare. Numai noi suntem cei care ne putem revendica puterea noastra si putem face asta centimetru cu centimetru, permitandu-ne noua insine sa intruchipam o perspectiva de abundenta, indiferent de ceea ce ne arata viata.

Acestia sunt SAPTE pasi care te vor sprijini enorm de mult in vindecarea ranilor spirituale:

#1. Atunci cand te confrunti cu un conflict sau cu suferinta, incearca sa gasesti neutralitatea amintindu-ti ca toate experientele sunt egale atunci cand sunt privite din perspectiva constiintei.

Eul tau spune “bine – rau, corect – gresit”, iar sufletul tau spune “totul este abundent”. Atunci cand ne intalnim cu rezistenta si cu suferinta, divinul ne prezinta o oportunitate de a ne extinde in plan interior. Depinde complet de noi insine de a vedea aceste situatii ca pe oportunitati care ne pot aduce mai aproape de pace si care ne pot face sa fim mult mai abundenti.

#2. Iubeste-te pentru vulnerabilitatea si pentru umanitatea ta

Fa-ti timp pentru a confirma ranile si pentru a descoperi sursa originilor lor. Nu te grabi sa te indepartezi de sentimentele incomode. Lasa intelegerea in ceea ce priveste rana respectiva sa ti se ridice la nivelul constiintei. Ofera-i spatiu si apoi alege urmatorul pas.

#3. Arata-ti recunostinta

Arata-ti recunostinta pentru aceasta intelegere primita. Hraneste neputinta cu dragoste si cu acceptare – fie prin rugaciune, fie prin mijloace de auto-suport.

#4. Fii bun cu tine

Nu te judeca pentru ca esti ranit si pentru ca nu le cunosti inca pe toate. Viata este o calatorie, nu o cursa. Fiecare dintre noi avem straturi pe care trebuie sa le descoperim si sa le vindecam. Asta facem fiecare dintre noi. Putem face atat cat putem sa facem si este indeajuns.  Divinul iti va oferi intotdeauna ceea ce ai nevoie atunci cand ai nevoie. Ai incredere in asta. Invata sa inlocuiesti grijile cu incredere.

#5. Nu uita niciodata de unde iti vine viata – originea averii tale, sanatatea, precum si dragostea din viata ta

Indiferent de vehicul, nevoile tale sunt indeplinite prin relatia dintre tine si Dumnezeu. Calitatea si coerenta acestei relatii determina nivelul de abundenta din viata ta.

#6. Recunoaste unitatea in tot ceea ce exista

Nu exista nici “noi” si nici “ei”, doar unul. Permite-i sentimentului de unitate sa se scalde peste tine. Esti un mic val intr-un urias ocean al vietii. Toate actiunile noastre au un efect asupra lumii exterioare. Vezi constiinta lui Dumnezeu in tine. Priveste in interiorul tau si da-ti seama ca o singura persoana poate face o diferenta, iar acea persoana poti fi chiar tu.

#7. Fa-ti timp pentru a avea grija de tine mental, emotional, spiritual si fizic

Acesta este modul prin care poti ramane treaz in fata acestei conexiuni. De asemenea, este foarte important sa intelegi ca procesul de vindecare al ranilor depinde intr-o foarte mare masura de modul in care te afli in relatie cu ranile tale atunci cand le vezi.