Cei SASE pasi care te vor ajuta sa te folosesti de puterea vizualizarii creative

1238

Vizualizarea creativa este un tip de exercitiul de atentie, care poate fi folosit pentru a promova succesul in fiecare domeniu al vietii tale. In cazul in care esti in cautarea unui instrument care sa te ajute sa ai mai multa incredere in tine, sa-ti gasesti locul de munca preferat sau sa-ti gasesti jumatatea, acest ghid alcatuit din sase pasi simpli te poate ajuta. Vizualizarea creativa este un instrument extraordinar si este oricand la dispozitia ta. A venit momentul sa-l folosesti in avantajul tau!

“Sistemul dumneavoastra nervos nu distinge diferenta dintre o experienta imaginata si una “reala”. In ambele cazuri, el reactioneaza automat la informatia pe care i-o transmiteti din creier.

Sistemul dumneavoastra nervos reactioneaza conform cu ceea ce “dumneavoastra” ganditi sau va imaginati ca este adevarat.”

“Daca ne vizualizam facand un lucru intr-un anumit fel, e ca si cum l-am facut de fapt. Practica mentala ajuta la perfectiune.”

“In revista Research Quarterly s-a scris despre o experienta asupra efectelor practicii mentale in privinta aruncarii mingii la cos. Un grup de studenti au practicat aruncarea mingii vreme de 20 de zile si s-a facut o verificare reala in prima si ultima zi.

Un al doilea grup a fost verificat in prima si ultima zi a intervalului, iar intre timp n-au facut nici un fel de antrenament.

Un al treilea grup a fost verificat in prima zi, dupa care vreme de 20 de minute zilnic si-au imaginat ca arunga mingea la cos. Cand ratau isi imaginau ca pot corecta miscarea.

Primul grup, care a facut propriu-zis antrenament 20 de minute pe zi, si-a imbunatatit scorul cu 24%.

Cel de-al doilea grup, care n-a facut nici un fel de antrenament, n-a facut nici un fel de progres.

Cel de-al treilea grup, care a facut antrenamentul in gand, a facut progrese de 23%!” – Maxwell Maltz – Psihocibenertica

Acestia sunt cei SASE pasi care te vor ajuta sa te folosesti de puterea vizualizarii creative:

Pasul #1 – Starea de spirit

Este foarte important ca inainte de inceperea acestei practici sa te afli intr-o stare mentala pozitiva. De exemplu, ai putea face o plimbare prin parc, ai putea face o baie fierbinte sau ai putea asculta muzica clasica inainte de inceperea acestui exercitiu. De indata ce te afli intr-o stare de relaxare, gaseste un loc unde nu vei fi deranjat si unde te vei simti indeajuns de confortabil pe durata procesului. Cu cat vei petrece mai mult timp vizualizand, cu atat mai mare va fi eficienta acestui proces.

Pasul #2 – O stare meditativa

In aceasta etapa este important sa intri intr-o usoara stare meditativa, de relaxare profunda. Vizualizarea creativa pare a fi mult mai intensa si mult mai semnificativa daca iti faci timp sa faci un scurt exercitiu de meditiatie inainte de a incepe. Pentru majoritatea dintre noi, cateva minute de respiratie lenta, constanta, sunt indeajuns pentru a ne linisti mintea.

Pasul #3 – Vizualizarea obiectivelor

De indata ce mintea ta va fi linistita si receptiva, vei incepe sa construiesti mental o imagine de ansamblu a lucrurilor pe care ti le doresti. Construirea detaliilor este o parte importanta a acestui proces, asa ca nu te grabi. De exemplu, in cazul in care iti doresti o masina noua, imagineaza-ti senzatia pe care o ai in timp ce stai pe scaunul de sofer, in timp ce schimbi viteza si in timp ce accelerezi. Incearca sa-ti imaginezi sunetul pe care-l produce motorul in timp ce calci pedala de accelaratie.  In cazul in care iti doresti o promovare la locul de munca, imagineaza-ti primirea anuntului si reactiile pozitive pe care ti le ofera cei din jurul tau. Incearca sa-ti construiesti mental un mediu cat mai realist posibil si incearca sa-ti imaginezi nu doar din punct de vedere vizual, dar si senzatiile tactile, olfactive si auditiv asociate cu scopul personal.

Pasul #4 – Pastarea sentimentului

Desi cea mai importanta parte a acestui exercitiu este descrisa la pasul numarul trei, ai mult mai multe sanse sa-ti vezi dorintele transformandu-se in ralitate in cazul in care ii permiti experientei pe care ai trait-o in timpul acestui proces sa-ti influenteze restul zilei. Incearca sa pastrezi in interiorul tau acele sentimente de bucurie, de entuziasm si de incredere pe care le-ai trait atunci cand ti-ai imaginat scopul personal si afirma-ti constant ca vei atrage in curand lucrurile pe care ti le doresti.

Pasul #5 – Un obicei zilnic

In mod ideal, vizualizarea creativa ar trebui sa faca parte din rutina ta de zi cu zi. Majoritatea oamenilor care practica vizualizarea creativa in mod constant considera ca este mult mai util sa aloce un anumit timp pentru vizualizare  – cum ar fi, o perioada de 20 de minute inainte de a merge la culcare –, dar cel mai important este sa-ti pastrezi acest obicei pana cand vei obtine ceea ce vrei cu adevarat in viata.

Pasul #6 – Atinge-ti scopurile!

Desi vizualizarea crativa este extrem de puternica si poate juca un rol imens in viata ta, permitandu-ti sa-ti dezvolti viata pe care ti-o doresti, sansele de succes cresc substantial atunci cand urmezi si pasii concreti pentru a-ti atinge obiectivele. Profita de orice oportunitate pe care ti-o ofera viata, fii curajos si ai incredere tine insuti ca vei ajunge si ca vei realiza tot ceea ce-ti doresti.