Cele 12 strategii simple de prevenire a cancerului si multe altele pe care „ei” nu doresc sa le cunoastem

1475

Potrivit statisticilor oficiale, numarul de bolnavi de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri cunoscute in anul 1994 la  98.000 de cazuri cunoscute in anul 2011. La nivel global situatia este si mai socanta. Anual, peste 12 milioane de persoane afla ca sufera de cancer, aceasta boala fiind, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, responsabila de 12,5% dintre  decesele inregistrate in intreaga lume.

Cu toate acestea, medicina conventionala se afla in continuare foarte departe de descoperirea unui leac impotriva bolii maligne, in timp ce cancerul se dezvolta intr-o epidemie la nivel mondial. Statisticile vorbesc de la sine.

Epidemia de cancer este un vis al industiei de medicamente, iar campania acestora de a reduce la tacere remediile impotriva cancerului a fost una acerba, o ipoteza demonstrata in videoclipul prezentat la sfarsitul acestui articol.

Masina de cancer

Este necesar sa intelegeti pe deplin faptul ca aceasta boala reprezinta in sine o foarte mare afacere. Industria cancerului cheltuieste an de an aproape nimic in proiecte care sa implice o ridicare a gradului de constientizare si o prevenire a acestei afectiuni. In schimb, toti bani se indreapta catre o tratare a cancerului, nu intr-o prevenire sau in descoperirea unei modalitati de vindecare a acesteia.

De ce ar face asta? Pentru ca in cazul in care masinaria lor merge in continuare ca unsa, acestia vor continua sa faca profituri uriase de pe urma medicamentelor de chimioterapie, radioterapie, proceduri de diagnosticare si interventii chirurgicale.

In cazul in care aceasta industrie ar scoate la iveala un leac, atunci toata aceasta baza de “clienti” nu ar mai exista. Asa ca, le este mult mai usor sa mentina un flux constant de pacienti in viata, dar bolnavi, pentru ca acestia vor avea in continuarea nevoie de medicamentele lor. Cum s-a ajuns la asta?

Documentarul de mai jos este extrem de informativ. In cadrul acestui documentar se detaliaza modul in care industria farmaceutica in parteneriat cu Asociatia Medicala Americana (AMA), au pus la punct un plan ingenios de a depasi sistemul medical in patru etape, rapid si usor, la inceputul anilor 1990. Totul a pornit astfel:

Bancherii internationali care detin companiile farmaceutice si chimice au castigat controlul asupra sistmeului de invataman medical in urma cu peste 100 de ani.

Acestia au acordat subventii catre AMA si catre principalele scolii medicale in schimbul controlului asupra politicii acestora.

In final, acestia au dezvoltat ingenios un control asupra aproape fiecarei agentii care are legatura cu practicarea medicinei.

“Sa nu indraznesti sa vindeci pe cineva!”

In ciuda fondurilor uriase canalizate in domeniul cercetarii acestei boli, doi din trei pacienti care sufera de cancer vor muri in termen de cinci ani de la primirea tuturor sau a unei parti din tratamentul standard de chirurgie, radioterapie si chimioterapie. Un studiu a demonstrat ca doar unul din douazeci de persoana beneficiaza in urma tratamentului cu chimioterapie.

De-a lungul ultimilor sute de ani, un numar de tratamente naturale impotriva cancerului au fost folosite cu succes pentru a trata pacientii din intreaga lume. Toate acestea au fost reduse cu vehementa si au fost impinse sub covorul monopolului medical, in acest proces existand sute de medici si cercetatori atacati si trimisi la inchisoare, distrusi din punct de vedere profesional doar pentru ca au indraznit sa sfideze sistemul medical.

In aceste zile pe care le traim, cu tot respectul pentru medicina conventionala, cuvantul “vraci” este sinonim cu “concurenta”.

Cu scopul de a proteja monopolul medical, orice tratament naturist viabil este intampinat cu opozitie din partea indrustriei medicale si farmaceutice. Companiile de medicamente nu au niciun interes in tratamentele naturale pe care nu le pot breveta, deoarece asta ar interfera cu fluxul acestora de venituri. Acestia vor incerca – asa cum au incercat si pana acum – sa previna prin masuri extreme aflarea adevarului despre tratamentele naturale eficiente.

Cele 12 strategii de prevenire a cancerului

Exista atat de multe strategii care te pot ajuta sa reduci considerabil riscul aparitiei cancerului. Te sfatuim sa nu astepti pana primesti acest diagnostic. Trebuie sa iei masurile de prevenire incepand de astazi. Este mult mai usor sa prevenim cancerul decat sa-l tratam. Cu toate acestea, poti elimina riscul de cancer si de boli cronice si iti poti imbunatati radical sansele de recuperare in cazul in care suferi de cancer in prezent, doar urmand urmatoarele 12 strategii relativ simple:

1. Prepararea alimentelor

Este necesar sa mananci zilnic cel putin o treime dintre alimente crude. Evita prajirea alimentelor. Incearca sa adaugi dietei tale cat mai multe alimente cu proprietati de prevenire a cancerului precum: broccoli, turmeric si alimente care contin resveratrol.

2. Carbohidratii si zaharul

Eliminarea partiala sau completa a alimentelor procesate, a zaharului si a alimentelor pe baza de cereale din dieta ta este necesara. Acest lucru este valabil si in cazul cerealelor organice neprelucrate integrale deoarece acestea iti pot creste considerabil nivelul de insulina. In cazul in care suferi de o forma de cancer eliminarea completa a zaharului si a fructozei este o strategie evidenta, deoarece zaharul promoveaza dezvoltarea celulelor canceroase. Aportul total de fructoza ar trebui sa se situeze in jurul a 25 de grame zilnic, inclusiv fructe.

3. Proteine si grasimi

Este necesara reducerea nivelului de proteine la 1g/kg corp zilnic. Inlocuieste proteinele cu acizi grasi de inalta calitate, cum ar fi uleiul de cocos, avocado, carnea de inalta calitate si cu ouale de la gainile de tara.

4. Organismele genetic modificate

Evita alimentele modificate genetic deoarece acestea sunt tratate cu erbicide, cum ar fi Roundup (glifosat), o substanta extrem de cancerigena. Alege alimente proaspete, organice, de preferinta cultivate pe plan local.

5. Omega3 de provenienta animala

Normalizeaza aportul de acizi grasi esentiali omega3 si omega6 prin administrarea de ulei de Krill si elimina din dieta ta consumul de uleiuri vegetale prelucrate.

6. Probioticele naturale

Optimizarea florei intestinale reduce inflamatia si intareste raspunsul sistemului imunitar. Adaugarea de alimente fermentate natural dietei tale este o modalitate foarte usoara prin care poti preveni cancerul si prin care poti accelera perioada de recuperare. Poti intotdeauna opta pentru un supliment probiotic de inalta calitate, dar alimentele fermentate natural sunt cele mai sanatoase.

7. Exercitii fizice

Exercitiile fizice reduc nivelul de insulina, iar in consecinta se creeaza un mediu care descurajeaza cresterea si raspandirea celulelor canceroase.

8. Vitamina D

Exista dovezi stiintifice care atesta faptul ca puteti reduce riscul de cancer la mai mult de jumatate, pur si simplu prin optimizarea vitaminei D, prin expunerea adecvata la soare. Nivelul seric de vitamina D ar trebui sa se situeze constant in jurul valorii  de 50-70 ng/ml, dar daca urmati un tratament impotriva cancerului ar trebui sa se situeze intre 80-90 ng/ml pentru un beneficiu maxim.

In cazul in care suferi de cancer si iti administrezi vitamina D pe cale orala, ar fi foarte prudent sa-ti monitorizezi nivelurile de vitamina D din sange in mod regulat, precum si suplimentarea organismului cu vitamina K2, deoarece simptomele de deficit de K2 sunt cele care provoaca simtomele de toxicitate ale vitaminei D.

9. Somn

Asigura-i organismului tau orele necesare pentru a se reface, noapte de noapte. Lipsa somnului poate interfera cu productia de melatonina, care este asociata cu un risc crescut de rezistenta la insulina si cu cresterea in greutate, ambele conditii ale aparitiei cancerului.

10. Expunerea la toxine

Este necesara reducerea expunerii la toxinele de mediu, cum ar fi pesticidele, erbicidele, substantele chimice de uz casnic, odorizantele sintetice si produsele cosmetice toxice.

11. Expunerea la radiatii

Limiteaza expunerea la radiatii si protejeaza-te de radiatiile produse de telefoanele mobile, turnuri, statii de baza si de aparatele WI-fi, precum si de cele emise de procedurile medicale (radiografii dentare, mamograme, etc.)

12. Managementul stresului

Stresul are o contributie uriasa la aparitia bolilor. Chiar si CDC afirma ca 85% dintre o afectiune este determinata de factori emotionali. Din cate se pare, stresul si problemele nerezolvate pot fi mai importante decat cele fizice.