Cancerul este un cuvant care provoaca teama in inimile tuturor oamenilor care-l aud, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv pentru care apare aceasta teama. Desi diferite tipuri de cancer au diferite rate de supravietuire, lupta cu boala in sine poate fi la fel de dificila precum descesul. Prin includerea urmatoarelor sase condimente indiene in dieta ta zilnica ta vei puta sa reduci considerabil riscul aparitiei cancerului si sa-i asiguri organismului toti nutrientii de care are nevoie. Este important sa retinem ca urmatoarele sase condimente sunt foarte bogate in minerale si vitamine, motiv pentru care orice administrare a unor suplimente nutritive, asta in cazul in care nu suferiti de o anumita deficienta, ar fi de prisos. Iata care sunt cele mai importante SASE condimente care detin proprietati anti-cancer deosebite:
1. Chimen
Chimenul este foarte cunoscut datorita sprijinului pe care-l ofera sistemului digestiv. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu cunosc faptul ca acest condiment este un antioxidant extrem de puternic. Semintele sunt adesea mestecate dupa mesele principale ale zilei de catre indienii intelepti care doresc sa-i asigure organismului o digestie eficienta. De asemenea, chimenul contine timochinona, un compus cunoscut datorita proprietatii acestuia de a reduce respandirea celuelor care pot cauza cancerul de colon.
2. Oregano
Un condiment folosit in prepararea majoritatii mancarurilor italiene, acest condiment are extraordinare proprietati anticancerigene. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, o lingurita de oregano are proprietatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase maligne, cum ar fi cele care cauzeaza cancerul de prostata.
3. Ghimbirul
Ghimbirul a fost apreciat cu adevarat din vremuri stravechi datorita calitatilor sale de vindecare. In afara de proprietatea acestuia de a reduce considerabil colesterolul, ghimbirul este cunoscut si pentru proprietatea acestuia de a stimula metabolismul. Acum, persoanele care se bucura de proprietatile acestuia adaugandu-l dietei lor, pot face acest lucru stiind ca are si proprietatea de a ucide celulele canceroase.
4. Sofranul
Crocetin, un carotenoid acid dicarboxilic, pe care-l contine sofranul contribuie la inhibarea dezvoltarii cancerului retard. In plus, acest compus si-a dovedit proprietatea de a reduce dimensiunea tumorilor canceroase cu pana la 50%. Desi este destul de scump, beneficiile sale fac ca sofranul sa fie o alegere inteleapta pentru fiecare dintre noi.
5. Scortisoara
Apreciata datorita aromei sale deosebite, scortisoara poate fi adaugata deserturilor, garniturilor, antreurilor si doar o jumatate de lingurita consumata zilnic va poate oferi beneficii anti-cancer. Scortisoara este cunoscuta datorita proprietatii sale de inhimbare a dezvoltarii tumorilor canceroase si pentru sprijinul pe care-l acorda sanatatii sistemului cardiovascular.
6. Fenicul
Anetolul este un compus pe care-l descoperit in fenicul, un compus ce-i permite acestuia sa se regaseasca in aceasta clasificare. Feniculul suprima activitatile organismului reglementate de enzime si pe cele care incurajeaza celulele canceroase sa se multiplice. Acest condiment contine, de asemenea si o serie de alti antioxidanti si fitonutrienti foarte importanti pentru starea generala de sanatatea a organismului.