Cele mai sanatoase TREI tipuri de supe

1605

Majoritatea nutritionistilor subliniaza faptul ca supele au proprietatea de a calma rapid simptomele de raceala si de gripa. Ingredientele continute de supa s-au dovedit a reduce simptomele inflamatiei tractului respirator superior, care se manifesta prin secretii nazale si tuse. Cu toate acestea, foarte multi dintre noi evitam aceasta masa sanatoasa, in ciuda faptului ca prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute, in cazul in care alegem sa taiem legumele in bucati mici in prealabil.

Iata care sunt cele mai sanatoase TREI tipuri de supe:

1. Supa de rosii

Acest tip de supa este perfect pentru prevenirea aparitiei cancerului, in special a cancerului de prostata, a arterelor infundate si a bolior de piele. Datorita cantitatii abundente de licopen pe care o contine, supa de rosii are proprietatea de a preveni aparitia atacului de cord. De asemenea, rosiile contin mari cantitati de vitamina C, un nutrient care are proprietatea de a preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, afectiunilor oculare, cancerului de piele si infectiilor respiratorii.

2. Supa de ciuperci

Aceasta supa are o mare eficienta de prevenire a aparitiei carcinomului, a afectiunilor cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale, a colesterolului si a infectiilor virale. Ciupercile sunt foarte bogate in vitaminele din complexul B (riboflavina, niacina si vitamina B6), nutrienti care iti pot sprijini organismul in lupta impotriva depresiei, afectiunilor cardiovasculare si in lupta impotriva migrenelor.

3. Supa de telina

Supa de telina este extrem de sanatoasa datorita flavonoidului special pe care il contine, substanta denumita apigenina. Aceasta substanta are proprietatea de a inhiba dezvoltarea tumorilor. Datorita continutului de sodiu, telina are proprietatea de a reduce tensiunea arteriala, precum si nivelul hormonilor care duc la subtierea vaselor sanguine. Aceasta supa este o alegere excelenta pentru aceia dintre noi care doresc sa scape de kilogramele in plus, deoarece creaza rapid o senzatie de satietate si datorita proprietatii sale de a absorbi apa stocata la nivelul organismului. Ar trebui ca atunci cand preparam supa de telina sa folosim si frunzele sale, deoarece acestea contin cantitati mari de vitamina C si de potasiu.