Medicina traditionala tibetana – Ceaiul longevitatii

1467

Medicina traditionala tibetana este cunoscuta in intreaga lume din cauza faptului ca oamenii care traiesc in aceasta zona geografica ajung sa traiasca vieti indelungate.

Oamenii din intreaga lume au inceput explorarea vechilor traditii medicale si a retetelor traditionale tibetane. De aceea, in zilele noastre exista mai multe astfel de produse naturale recomandate de catre expertii in medicina alternativa datorita ingredientelor sanatoase din care sunt preparate si datorita beneficiilor pe care le ofera.

De aceea, va dezvaluim o reteta traditionala tibetana de ceai. Acest ceai este consumat cu regularitate in medicina tibetana si este unul foarte sanatos pentru organism, fiind considerat de catre tibetani a fi “ceaiul longevitatii”.

Ingrediente

• 2 litri de apa

• 5 grame de ghimbir ras

• 2 linguri de suc proaspat de lamaie

• 2 linguri de miere naturala

• Un varf de cutit de piper Cayenne

• Un varf de cutit de anason

Mod de preparare

Se fierbe apa timp de aproximativ 5 minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic. Se adauga toate ingredientele mentionate mai sus si apoi se lasa pana se raceste complet. Ceaiul este gata! Este foarte important sa nu adaugati ingredientele in timp ce apa se afla in continuare in punctul de fierbere. Ar trebui sa asteptati pana in momentul in care aceasta devine calduta, astfel incat acestea sa nu-si piarda proprietatile curative.

Mod de administrare

Se recomanda consumul acestui ceai pe tot parcursul zile. Savureaza o inghititura la anumite intervale de timp. De asemenea, poti consuma un mic pahar de ceai cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa. Cantitatea de doi litri de ceai ar trebui impartita la trei persoane, aceasta fiind doza optima zilnica. O cura nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 zile consecutive.