Cele PATRU simple expresii care iti pot schimba viata

1262

Unii dintre cei mai importanti factori care ne afecteaza fericirea este reprezentat de modul in care percepem evenimentele care se petrec in viata noastra. O persoana care are o perspectiva pozitiva cunoaste o calitate mult mai diferita a experientelor de viata in comparatie cu o persoana care are o perspectiva negativa.

Noi ne nastem lipsiti de perspectiva, dar putem alege constient sa ne indreptam in directia pozitiva, de oriunde ne-am afla in acest moment.

O modalitate foarte buna de a face acest lucru este aceea de a prelua controlul asupra dialogului nostru interior – de a schimba lucrurile pe care ni le spunem atunci cand vorbim cu noi insine.  Iata care sunt cele PATRU simple expresii care iti pot schimba viata:

1. “Te iubesc”

Fiecare dintre noi simtim aceasta nevoie, nevoia de a fi iubit. Aceasta nevoie este simtita de familie, de prieteni, de colegi si de strainii pe care-i intalnim in viata noastra de zi cu zi.

Tratandu-i cu dragoste, acceptare si compasiune pe cei pe care-i intalnim in viata noastra de zi cu zi le oferim acestora oportunitatea de a se exprima deschis si sincer si de a-si gestiona propria lor suferinta interioara.

Iar aceasta iubire este cea care ne face pe noi insine sa ne simtim siguri pe noi insine. Oferindu-le iubirea noastra celor din jurul nostru, iubirea noastra de sine creste si simtim ca lumea exterioara are o putere diminuata de a ne face rau.

2. “Sunt aici”

Atunci cand ne consumam energia interioara incercand sa fim in alta parte – incercand sa scapam de trecut sau incercand sa ajungem mai repede in viitor – nu reusim sa fim fericiti cu vietile noastre. Sigur, putem trai experienta placerilor trecatoare, dar pana in momentul in care nu vom deveni confortabili cu situatia actuala, sentimentul de fericire va ramane unul evaziv.

Spunandu-ne “sunt aici” ne inradacinam in momentul prezent si il recunoastem ca fiind tot ceea ce este. Astfel, mintea noastra este fortata sa accepte locul in care ne aflam, fara judecata. Din acest loc putem incepe sa urmarim scopurile personale fara un sentimentul ca suntem incompleti pana in momentul in care le vom atinge.

3. “Nu stiu”

Unul dintre lucrurile care ne impiedica dezvoltarea este reprezentat de obiceiul nostru de a face lucrurile intotdeauna in felul in care ne-am obisnuit, atat in ceea ce priveste comportamentul,  cat si in ceea ce priveste felul de a gandi. Atunci cand simtim ca posedam o buna explicatie a vietii noastre, ne simtim confortabili. Cu toate acestea, in acest fel  ne limitam pe noi insine blocand noile informatii si noile oportunitati de a ne dezvolta.

Atitudinea “nu stiu” ne elibereaza de obliatia societatii de a rationaliza, de a justifica si de a explica totul. In plus, ne deschide mintea catre o lume intreaga de idei noi. Astfel, presiunea de a avea dreptate dispare, iar capacitatea noastra de a veni cu solutii creative in fata provocarilor vietii creste.

4. “Viata este usoara”

Viata ar trebui sa fie istovitoare, stresanta si obositoare, nu? Viata poate fi astfel, asta in cazul in care aceasta este atitudinea pe care o alegem.

Mult prea des alegem sa ne indepartam de provocarile vietii si sa amanam sarcinile dificile, plictisitoare sau lipsite de siguranta. O modalitate foarte simpla prin care ne putem creste productivitatea este aceea de a privi provocarile nu ca pe niste obstacole ce trebuiesc depasite un un efort monumental, ci ca un decor al drumului interesant pe care-l parcurgem.