Cele SAPTE diferente dintre o persoana aroganta si o persoana care are incredere in sine

3083

Este foarte important pentru fiecare dintre noi sa intelegem diferenta dintre aroganta si incredere in sine, pentru ca nimanui nu-i place sa aiba de-a face cu oamenii aroganti. Atat oamenii arognati, cat si cei increzatori detin o credinta puternica in propriile lor abilitati, dar intre acestia exista mari diferente. Persoanele care au incredere in sine pot depasi cu usurinta temerile si incertitudinile. Mai mult decat atat, aceste persoane au o viziune optimista, ceea ce face ca aceste persoane sa fie puternice si admirabile. Uneori, increderea se poate transforma in aroganta, aceasta reprezentand o mare slabiciune personala. Oamenii aroganti se privesc pe sine ca fiind superiori si de cele mai multe ori nu accepta sa-si recunoasca gereselile. Iata care sunt cele SAPTE diferente dintre o persoana aroganta si  persoana care are incredere in sine:

1. Remarcile nepotrivite

Superioritatea este principala calitate a unui om arogant. Oameni aroganti ii percep pe cei din jurul lor printr-o perceptie foarte ingusta, acestia crezand ca sunt fie superiori, fie inferiori acestora. Aceasta aroganta nu poate fi nimic mai mult decat o modalitate “eficienta” de a acoperi sentimentele de inferioritate cu care se confrunta aceste persoane. Adesea, aceste persoane se simt foarte bine cand reusesc sa le distruga stima de sine persoanelor din jurul lor. De celalata parte, oamenii increzatori se simt bine cu ei insisi, fara a simti nevoia de a-i ofensa pe ceilalti. Acestia vad, de obicei, potentialul oamenilor si acestia incearca de cele mai multe ori sa-i ajute sa reuseasca in ceea ce-si doresc.

2. Atitudine

Oamenii aroganti si oamenii increzatori ii trateaza pe ceilalti intr-un mod diferit. O persoana aroganta crede ca este mult mai buna decat cei din jurul sau, in timp ce o persoana increzatoare stie ca este la fel de buna precum celelalte persoane. Oamenii increzatori foarte rar vor incerca sa le tina predici celorlati cu privire la comportamentul gresit al acestora. Mai mult decat atat, acestia isi arata respectul atunci cand comunica cu ceilalti. Oamenii aroganti au dificultati in a-i asculta pe ceilalti. Adesea, acestia emana energie negativa in jurul lor si-i invinovatesc pe ceilalti atunci cand lucrurile nu se indreapta in directia pe care si-o doresc.