Cele SAPTE probleme comune ce pot fi tratate cu ajutorul puterii de vindecare a cristalelor

1641

Cristalele detin proprietati magice. Se crede ca aceste pietre pot aduce vindecarea intr-o varietate de moduri, pentru tot felul de boli.

Cum se utilieaza cristalele de vindecare? Practicantii recomanda plasarea acestora in puncte specifice ale corpului sau purtarea unui anumit tip de cristal in functie de tipul unei anumite afectiuni.

1. Vindecarea energetica

Cristalele, in functie de culoarea si tipul acestora pot fi folosite pentru vindecarea principalilor centrii energetici ai organismului tau. Prin plasarea acestor cristale la nivelu centrilor energetici, blocajele pot fi eliberate.

2. Afectiuni la nivelul stomacului, ficatului si gatului

Cristalul recomandat pentru aceste probleme de sanatate este acvamarinul. Acest cristal are scopul de a te ajuta sa intri in contact cu fiinta ta spirituala si, de asemenea, este utilizat pentru atingerea unor stari meditative foarte profunde. Acest cristal este asociat cu timusul,  precum si cu chakra gatului. Acest cristal poate fi purtat la gat cu scopul de a-l tine foarte aproape de aceasta zona. Aceasta este o solutie folosita vreme de secole, Romanii fiind primii care s-au folosit de proprietatile acvamarului, acestia fiind primii care i-au recunoscut proprietatea de a vindeca bolile de ficat si de gat.

3. Durerile de cap

Cristalele pot ajuta la atenuarea durerilor de cap, dar mai intai este necesar sa va dati seama care este cauza principala a aparitie durerilor de cap, cu scopul de a aborda corespunzator probema.

Pentru durerile de cap cauzate de tensiunea arteriala, puteti folosi ametist, chihlimbar sau turcoaz.

Pentru migrene, folositi lapizul. Lapizul a fost folosit vreme de secole pentru tratarea durerilor de cap. Ametistul poate fi, de asemenea, plasat la nivelul capului pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.

Pentru durerile de cap cauzate de un dezechilibru intre energia capului si chakra plexului solar, folositi pentru echilibrare pietre solare, cum ar fi citrinul sau pietrele lunare. Este important sa retineti ca aceste dureri de cap sunt de obicei cauzate de stres sau de o alimentatie nesanatoasa, de aceea ar trebui sa abordati mai intai problema din acest unghi.

4. Tulburarile de somn

Aceasta este  o problema speciala, care poate varia de la o persoana la alta si de aceea nu exista un singur cristal pe care-l putem recomanda tuturor.

In cazul in care insomnia este provocata de stres sau de grijile de zi cu zi, cuartul roz, citrinul sau ametistul plasat sub perna te poate ajuta sa-ti regasesti calmul si echilibrul pentru a adormi mai usor.

In cazul in care cosmarurile nu-ti dau pace, combate-le cu puterea pietrelor de protectie, cum ar fi turmalina sau cuartul fumuriu. Aceste pietre pot promova somnul linistit. Plaseaza-le la capatul patului. Poti incerca, de asemenea, labradoritul, deoarece are reputatia de a alunga orice sentimente si ganduri nedorite.

5. Lipsa de energie

In cazul in care energia ta fluctueaza considerabil pe parcursul zilei, cristalele rosii, portocalii si galbene iti pot sari in ajutor. Critalele stimulante si dinamice sunt cele colorate puternic, cum ar fi granatul rosu aprins sau topazul galben auriu.

In cazul in care esti in cautarea motivatiei, poti folosi tonuri mai profunde, cum ar fi ochiul de tigru, citrinul sau jaspul.

6. Lipsa de concentrare

Cuartul este optiunea perfecta in cazul in care doresti sa-ti imbunatatesti concentrarea si sa capeti  o mai buna claritate mentala. Piatra de carneol este o alta alegere excelenta.

Alte cristale care pot avea efecte pozitive asupra echilibrului mental – De exemplu, citrinul si chihlimbarul au proprietatea de a stimula memoria, Lapis Lazuli  este un amplificator puternic al gandurilor pozitive, iar ametistul are proprietatea de a promova claritatea mentala, ajutandu-te in acelasi timp sa te concentrezi asupra unor obiective realiste si sa vizualizezi intr-un mod mult mai clar.

7. Vindecarea mentala

In cazul in care suferi de anumite blocaje energetice de exprimare emotionala, cristalele te pot ajuta.

Culoarea verde este culoarea universala a vindecarii, multe dintre cristalele de culoare verde avand proprietatea de a sprijini vindecarea mintii si a sistemului nervos. In Est, jadul verde este apreciat pentru capacitatea sa de a calma sistemul nervos si de a imbunatati concentrarea.

Doua dintre pietrele pe care le poti folosi pentru a te detoxifia din punct de vedere emotional sunt cuartul roz si agatul albastru dantelat. Alte doua cristale pe care le poti folosi sunt opalul si ametistul. Opalul promoveaza echilirbul emotional si stabilitatea, iar ametistul produce o echilibrare la nivel hormonal.