Cele CINCI utilizari uimitoare ale zatului de cafea

1411

Dupa ce ne bem cafeaua, zatul ramas ajunge mai mult ca sigur la gunoi. Ceea ce nu stim foarte multi dintre noi este ca zatul de cafea are insusiri multiple care-l fac sa fie foarte util si benefic din mai multe puncte de vedere. Iata care sunt cele CINCI utilizari uimitoare ale zatului de cafea:

1. Scrub natural pentru corp

Cand vine vorba de utilizarile alternative, frecarea zatului de cafea pe corpul tau poate sa ti se para o idee ciudata, dar chiar functioneaza! Zatul de cafea este foarte bogat in antioxidanti, iar atunci cand este aplicat pe piele, acesta exfoliaza si netezeste pielea. De asemenea, zatul de cafea stimuleaza circulatia sanguina si poate fi considerat a fi algerea perfecta pentru zonele corpului care au tendinta de a acumula tesuturi de grasime. Zatul de cafea este o alternativa naturala si ieftina a scruburilor comerciale, produse care contin substante chimice daunatoare. Atunci cand faci dus, freaca-te cu zatul de cafea pe suprafetele corpului care au nevoie de intinerire.

2. Degresant pentru vase

In cazul in care bei cafea zilnic, vei dispune de suficient de mult zat de cafea pentru utilizarile sale alternative. Zatul de cafea poate fi folosit la spalatul vaselor pline de grasime, datorita proprietatilor sale degresante si abrazive. Zatul de cafea poate demonstra o eficienta deosebita chiar si pentru cele mai dificil de curatat obiecte de bucatarie, cum ar fi tavile sau tigaile.

3. Ingrijirea parului

Zatul de cafea poate face minuni atunci cand vine vorba de ingrijirea parului tau. Nu numai ca poti folosi zatul de cafea pentru a-i oferi  parului tau un luciu special, dar poti, de asemenea, sa-l folosesti ca nuantator de par natural.

4. Dureri articulare

In timp ce nu exista nici o dovada specifica care sa indice eficienta zatului de cafea de a trata durerile articulare, antioxidantii si-au dovedit in mod constant eficienta de a atenua durerile articulare si chiar de a repara cartilajele genuchiului. Asa ca, atunci cand te bucuri de scrubul natural cu zat de cafea, continua si freaca si in zona articulatiilor care te dor. Functioneaza!

5.  Compost si fertilizator natural

Aceasta este, probabil, alternativa cea mai cunoscuta si mai utilizata in acest caz. Poti stimula dezvoltarea armonioasa a plantelor tale de apartament folosind zatul de cafea pe post de ingrasamant. Plantele care iubesc mediile acide, cum ar fi rosiile, hortensiile, trandafirii si azaleele,  iubesc enorm de mult zatul de cafea.