Cele SASE convingeri limitative de care ar trebui sa scapam chiar acum

1310

In viata unui copil nu exista limitari. Totul este posibil. Pentru noi chiar exista un tip gras imbracat in rosu care ne aducea cadouri o data pe an. Chiar existau super-eroi care luptau impotriva criminalitatii. Dar dintr-o data s-a intamplat ceva curios. Oamenii din jurul nostru au inceput sa sustina contrariul. In perioada adolescentei am inceput sa fim constransi de ghearele societatii, iar comportamentul nostru si fiinta noastra umana au inceput sa fie controlate de o multime de reguli ce se impotrivesc naturalitatii umane. Aceste constrangeri ne-au guvernat viata atat de mult incat nici nu ne mai dam seama ca libertatea este foarte departe de noi insine, ramasa undeva in anii adolescentei noastre. Aceste constrangeri sunt credintele noastre limitative, dar acestea nu ar trebui sa faca parte din realitatea noastra pentru simplul fapt ca fac parte si din realitatea altor oameni din jurul nostru. Iata care sunt cele SASE convingeri limitative de care ar trebui sa scapam astazi:

1. Nu sunt destul de inteligent

Da, chiar esti inteligent. Doar ca ai avut ghinionul sa intalnesti o persoana in cursul vietii tale care a sustinut contrariul. Sigur, fiecare dintre noi am primit in dar un anumit nivel de inteligenta, dar acela reprezinta doar o mica parte din inteligenta ta generala. Inteligenta este un rezultat al invatarii, al studiului individual si al experientelor de viata. Atunci cand vei deveni incredibil de bun intr-un anumit domeniu, vei deveni incredibil de valoros pentru anumite persoane sau pentru o anume companie care are nevoie de talentul si de serviciile tale. Nu trebuie sa fii un geniu. Trebuie doar sa fii indeajuns de valoros intr-un domeniu pe care ti-l alegi si care crezi ca te reprezinta.

2. Sunt lipsit de experienta

Da, la fel ca majoritatea oamenilor din jurul tau. Unii dintre cei mai bogati antreprenori din lume au in jur de 20 de ani. Acestia sunt tineri si indeajuns de lipsiti de experienta pentru a nu le pasa daca au sau nu experienta necesara. Singura modalitate prin care poti dobandi experienta este prin asumarea unor riscuri si prin acumularea de experiente de prima mana. Astfel, poti sa abordezi probleme cu o atitudine plina de naivitate si poti  cunoaste solutii la care foarte multe persoane cu experienta nu s-ar fi gandit niciodata. Asuma-ti lipsa de experienta si ai incredere ca pasiunea pentru munca si creativitatea vor compensa pe deplin aceasta lipsa.

3. Este prea tarziu pentru mine

Unii dintre cei mai populari autori din istorie nu au scris un roman inaintea varstei de 60 de ani. Unii dintre cei mai de succes antreprenori din lume nu au gustat succesul inaintea varstei de 40 de ani si asta dupa ce au trecut din esec in esec pana in acel moment. Singurul moment in care vei putea spune “Este prea tarziu pentru mine” va fi atunci cand te vei afla la sase metri sub pamant. In cazul in care nu esti inca acolo, nu este prea tarziu.

4. Nu pot fi fericit decat atunci cand…

Nu o sa fii fericit decat atunci cand vei inceta sa mai gandesti in felul acesta. Fericirea este o alegere pe care o faci moment de moment, iar aceasta nu depinde de un obiect, de un eveniment sau de o persoana. Fericirea nu depinde de nimic din exteriorul tau. Incearca sa-ti dai seama carui eveniment, persoana sau obiect ii oferi puterea ta interioara si astfel vei reusi sa te trezesti in fiecare dimineata recunoscator pentru tot ceea ce exista in viata ta. Fericirea este o alegere. Alege sa fii fericit.

5. Asa sunt eu

Asa esti tu…chiar in acest moment. Cine vei fi tu un minut, o zi sau un an de acum incolo urmeaza sa decizi chiar tu insuti.  Fiecare dintre noi evoluam in mod constant si suntem slefuiti de experientele noastre de viata. Cine sunt astazi este cu totul diferit de cel care am fost cu un an in urma. Poti lasa experientele de viata sa treaca pe langa tine, lasandu-te la fel sau le poti permite sa te modeleze si sa te conduca catre o mult mai buna versiune a ta.

6. Sunt prea ocupat

Aceasta este cea mai mare scuza inventata vreodata. In cazul in care esti mult prea ocupat pentru a-ti urmari visele, intreaba-te la ce ora te trezesti, cat timp pierzi in fata televizorului sau cat timp petreci pe retelele de socializare media.  Atunci cand vei reusi sa fii sincer cu tine insuti iti vei da seama ca nu esti chiar atat de ocupat pe cat iti place sa pretinzi. De fapt, adevarul peste ca visele tale personale nu ocupa o prioritate in programul tau.