CINCI remedii naturale care lupta impotriva diabetului

1236

Diabetul zaharat este una dintre cele mai intalnite afectiuni de sanatate de pretutindeni. Datorita nivelului de stres care ne aglomereaza din ce in ce mai mult vietile si datorita nutritiei dezechilibrate, nici nu este necesar sa ne intrebam care este cauza principala a aparitiei diabetului. In aceste vremuri, stilul nostru de viata este mai sedentar decat a fost vreodata in istorie. Diabetul, de asemenea, poate fi transmis din generatie in generatie, cu toate ca nu este o mostenire pe care ati dori sa o lasati in urma.

Din fericire, medicamentele care gestioneaza cu succes nivelul zaharului din sange exista. Dar, cu toate acestea, majoritatea dintre aceste medicamente au efecte secundare. Plantele si remediile naturiste nu numai ca au reusit sa treaca testul timpului, dar, de asemenea, supun organismul nostru la mult mai putine efecte secundare in comparatie cu medicamentele produse chimic. Este momentul sa ne intoarcem privirea catre bogatiile pe care ni le-a oferit natura si sa redescoperim proprietatile incredibile ale acestor cinci plante:

5. Oregano

SANYO DIGITAL CAMERA

De asemenea, cunoscut si sub denumirea populara de “maghiran”, aceasta planta exotica de origini spaniole si mediteraneene, este cunoscuta pentru cantitatea impresionanta de glicozide pe care o contine. Acestea sunt substante care au proprietatea de a reduce nivelul zaharului din organism. Extractele de apa de oregano detin o proprietate inhibitorie asupra nivelului zaharului din sange. Acidul rozmarinic, cel separat de extractul de oregano si-a dovedit proprietatea de a stimula activitatea amilazei pancreatice. De asemenea, aceasta stimuleaza sistemul imunitar. Oregano stimuleaza activitatea insulinei si mobilizeaza glucoza din celulele organismului tau, reducand acumularea carbohidratilor.

4. Afinele

afine

Proprietatile benefice ale afinelor asupra sanatatii diabeticilor sunt foarte cunoscute si indelung studiate. Diabetul zaharat poate fi tratat cu ajutorul ceaiului de frunze de afin. Afinele contin un compus denumit glucochinina, aceasta substanta fiind principalul responsabil pentru scaderea nivelului zaharului din sange. In afara acestor beneficii, sanatatea oculara care a fost afectata de diabet poate fi tratata tot cu aceasta infuzie de frunze de afin. Cu toate acestea, in cazul infuziilor de funze de afin, pacientii ar trebui sa fie extrem de precauti deoarece acest tratament poate duce la scaderea considerabila a nivelului zaharului din sange. Nivelul zaharului din sange ar trebui sa fie monitorizat in mod regulat.

3. Salvia

salvie

In cadrul unui studiu german, s-a constatat ca infuzia de salvie consumata pe stomacul gol poate reduce nivelul zaharului din sange intr-un mod semnificativ. Aceasta stimuleaza secretia de insulina, iar in consecinta, nivelul zaharului din sange este redus. In afara acestor beneficii, salvia afecteaza intr-un mod pozitiv functia hepatica si sistemul imunitar.

2. Ginseng

ginseng

Ginsengul este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste datorita proprietatilor de stimulare pe care le are asupra sistemului imunitar. Recent, cercetatorii stiintifici  de la Universitatea din Toronto au descoperit proprietatea ginsengului de a lupta impotriva diabetului zaharat datorita capacitatii acestuia de a inhiba absorbtia carbohidratilor. Chiar mai mult decat atat, productia de insulina din pancreas este sporita.

1. Gymnema Sylvestre

plante

Aceasta planta este denumita in limba indiana literalmente “distrugatorul de zahar”. Aceasta planta contine un anumit tip de glicozide, cunoscute sub denumirea de acizi gimnemici. Acesti acizi reduc pofta de dulciuri adesea intalnita in cazul diabeticilor si reduce sensibilitatea gustului dulce. Chiar si cei care sunt deja afectati de diabetul de tip doi pot beneficia de ajutorul oferit de catre aceasta planta. Gymnema Sylvestre creste activitatea enzematica a celulelor si duce la epuizarea excesului de glucoza din organismul tau. De asemenea, poate afecta in mod pozitiv productia de insulina.