Coplesit de senzatia de epuizare te simti ca un supravietuitor al zilei care tocmai a trecut! Invata sa traiesti altfel!

1337

#1. Stabileste-ti intentiile dimineata

Stabilirea unei intentii dimineata te va ajuta sa-ti stabilesti astfel atentia si concentrarea. Cand te trezesti dimineata, in loc sa-ti verifici telefonul sau sa sari imediat din pat, respira profund de cateva ori si stabileste-ti intentiile pe ziua respectiva. Poti seta intentia de a fi pasnic, plin de compasiune sau pur si simplu sa ai doar intentia de a exista.

Intentia ta poate fi reprezentata de orice te face sa te simti bine. Apoi, iti poti scrie intentia si o poti vizualiza pe tot parcursul zilei pentru a-ti aminti modul in care doresti sa se desfasoare. Atunci cand incepi sa-ti dai seama ca incepi sa faci, in loc sa existi, revizuieste intentia si alege ceva care sa te ajute sa fii aici in acest moment. De exemplu, daca doresti sa dai dovada de mai multa compasiune fata de ceilalti oameni, fa un gest de bunatate fata de un coleg sau colega de serviciu. Atunci cand actionezi dintr-un loc al intentiilor, vei incepe sa observi o imbunatatire a alegerilor pe care le faci si te vei bucura de momentul prezent intr-o masura mult mai mare.

#2. Bea un ceai

Fierberea apei si prepararea ceaiului preferat din plante este o rutina extraordinara care poate fi incorporata oricand in programul tau ocupat. Actul de a sorbi ceai iti permite sa fii prezent si sa te concentrezi asupra momentului, mai ales daca faci o pauza si privesti cateva minute pe fereastra in timp ce-ti bei ceaiul.

De asemenea, sistemul limfatic si nevos beneficiaza in timp ce tu te bucuri de fiecare inghititura de ceai. Ceaiul de lamaie te va energiza dimineata si dupa-amiaza, iar ceaiul de musetel te va relaxa seara.

#3. Mergi descult

Mersul descult te ajuta sa te simti impamantat si conectat cu planul pamantesc, ceea ce va contribui, de asemenea, la relaxarea sistemului nervos. Plimbarile in nisip sau in iarba sunt in special benefice deoarece te ajuta sa acorzi atentie fiecarui pas, fiecarui moment.

#4. Joaca-te cu copiii

Ai fost vreodata invidios pe un copil care alearga, care rade si care este el insusi, fara nici o grija pe lume? Cei mici sunt exemple minunate a ceea ce inseamna sa fii prezent in moment, mai ales atunci cand se joaca. Ei se concentreaza doar asupra jucariilor lor, asupra naturii, asupra prietenilor lor in timp ce imaginatia lor zburda liber. Ei nu-si irosesc energia gandind despre trecut sau despre viitor. Tot ceea ce-si doresc de fapt cat exista este atentie, incurajare si dragoste. Tehnologia face aceste lucruri mult mai dificile, de vreme ce adultii ajung sa fie mult mai usor distrasi de e-mailuri, de munca si de media. Fa-ti timp sa te joci cu proprii copii si cu cei ai prietenilor tai. Chiar si citirea unei povesti unui copil este un timp de calitate pe care-l petreci in momentul prezent.

#5. Mangaie un animal

La fel ca si copiii mici, animalele nu au un scop ascuns. Ei isi petrec zilele mancand atunci cand le este foame, dorm atunci cand sunt obositi si se joaca atunci cand sunt plini de energie. Mangaierea unui animal iti ofera sansa de a le aprecia viata echilibrata si plina de bucurie. Folosesti simtul tactil, care iti ofera sansa de a incetini si de a te bucura de moment. Daca ai un animal de companie, el te iubeste neconditionat si tot ceea ce vrea de la tine este atentia ta. Lui nu-i pasa de numarul banilor din contul bancar sau de numarul e-mailurilor la care ai raspuns astazi. Petrece mai mult timp in compania animalelor de companie sau fa o plimbare la o gradina zoologica.