Crezi ca suferi de boala vindecatorilor? Iata cum pot sa-ti dai seama!

1392

A reusi sa-i vindeci pe cei din jurul tau este un lucru extraordinar, dar te face susceptibil fata de boala vindecatorilor. Aceasta boala afecteaza aproape toti vindecatorii la un moment dat, dar este ceva ce poate fi depasit in cazul in care aceasta boala este recunoscuta pentru ceea ce este.

Factori de risc

Vindecatori – Cei care sunt plini de compasiune, persoane iubitoare, blande si sensibile fata de emotiile si sentimentele celorlalti. Acestia au un mod special de a-i asculta pe ceilalti , oferindu-se pe ei insisi si solutiile lor valoroase, indiferent de problema cu care se confrunta cealalta persoana. Adesea, vindecatorii sunt persoanele la care apelam atunci cand intampinam o problema sau o criza, deoarece aceste persoane sunt dispuse sa ne ajute, chiar daca asta inseamna ca vor renunta la ceea ce fac cu scopul de a ne ajuta.

Semne si simptome

Punerea nevoilor celorlalti inaintea propriilor nevoi;

Nevoia de a-i vindeca pe ceilalti cu scopul de a simti o anumita doza de validare de sine;

O capacitate de a recunoaste necesitatea de vindecare in alte persoane, dar nu in sine;

Exista o nevoie de a reduce sau de a ignora gandurile, sentimentele, credintele si talentele pentru a-i face fericiti sau confortabili pe cei din jurul tau;

Necesitatea de a oferi si de a oferi din nou – poate fi vorba de timp, de bani sau de atentie;

Riscarea dorintelor si sanatatii proprii, cu scopul de a satisface pe altcineva;

Sentimentul de a fi subapreciat sau manipulat;

Atragerea in viata ta a tipului de oameni care pare sa vorbeasca cu tine doar atunci cand exista anumite nevoi;

Le gasesti in mod constant scuze celorlalti pentru comportamentul lor gresit;

Cauze

Un vindecator este intotdeauna responsabil pentru manifestarea acestei boli. Totusi, acest este modul in care apare:

Un vindecator incepe sa recunoasca faptul ca are anumite daruri in ceea ce priveste vindecarea. Aici poate fi vorba de darul de a oferi sfaturi bune, de a prepara un remediu pe baza de plante sau de a se folosi de propria energie pentru a vindeca.

 Vindecatorul incepe sa practice pe cei din jurul sau, este multumit de rezultate si primeste laude pentru munca sa. Vindecatorul continua sa ofere, simtindu-se validat de ceilalti pentru abilitatile sale si pleaca in cautarea mai multor persoane de la care sa obtina validarea respectiva. Vindecatorul se simte inaltat si continua sa-i ajute pe ceilalti si ofera fara sa astepte nimic in schimb. Vindecatorul continua pe aceasta cale, esueaza in a-si crea anumite limite puternice si apoi sfarseste epuizat.

Vindecatorul nu stie cum sa se opreasca din a mai oferi si majoritatea relatilor si prieteniilor din viata sa sunt legate in jurul capacitatii sale de a oferi si de a-i ajuta pe ceilalti.

Vindecatorul incearca sa stabileasca niste limite, dar este intalnit cu agresiune din partea anumitor persoane din viata sa, persoane care depind de el.

Vindecatorul ajunge epuizat sau chiar deprimat.

Efecte secundare – Vindecatorul se simte:

Drenat, saracit sau lipsit de energie;

Frustrat, enervat sau suparat in mod constant;

Stima de sine scazuta;

Incapacitatea de a avea incredere in abilitatile sale naturale de vindecare;

Blocat;

Subapreciat sau neiubit;

Sensibil sau extrem de emotional;

Nemotivat sau neacceptat;

O victima a vampirilor energetici;

Impovarat de darurile sale;

Leacul acestei boli – Renuntarea la daruri ca forma de validare

Atunci cand ai un talent natural sau un dar, poate fi destul de usor sa-l folosesti ca forma de validare. Asta inseamna ca folosesti talentul respectiv pentru a-ti imbunatati imaginea de sine, cu scopul de a te simti important sau valoros.

Exista, desigur, o frumusete si o necesitate in a fi vindecator, dar munca ta de vindecare nu ar trebui sa reprezinte un mod de a te valida fata de ceilalti.

De obicei, vindecatorii care sufera de aceasta boala graviteaza spre relatii sau prietenii in care scopul principal este acela de a “salva” pe cineva.

In cazul in care crezi ca ai picat in aceasta capcana, vestea buna este ca poti scapa cu usurinta din ea, folosind gandirea, afirmatiile pozitive si prin devierea atentiei spre interior.

Tu esti indeajuns si nu ai nevoie de darurile tale de vindecare, pentru a valida cine esti sau pentru a te simti mult mai valoros. Darurile tale adauga un plus de frumusete la frumusetea care exista deja in interiorul tau.

Setarea limitelor

Ca vindecator este extrem de important sa stabiliesti limite clare. Acest lucru inseamna ca, uneori, va trebui sa spui “nu” oamenilor si evenimentelor din viata ta.

Ca vindecator, cuvantul “nu” este insotit de un anume sentiment de vina. Cu toate acestea, este crucial sa faci asta daca doresti sa-ti respecti talentele si darurile primite.

Construirea de limite este practica intuitiva si cu cat vei incepe mai mult sa ai incredere in propria voce interioara, cu atat mai usor va deveni acest proces.

Cu toate acestea, in cazul in care simti ca limitele tale sunt trecute cu vederea, fa-ti timp sa-ti dai seama ceea ce esti dispus sa accepti si ceea ce nu esti dispus sa acepti si urmeaza aceasta formula pana in momentul in care vei dezvolta un ritm.

Iubirea de sine si darurile tale

Ca vindecator, trebuie sa intelegi ca darurile tale sunt puternice si ca acestea merita sa fie tratate cu respect.

De asemenea, asta inseamna ca trebuie sa inveti cum sa le iubesti si sa le recunosti, folosindu-le pe tine insuti sau prin a fi recunoscator pentru acestea.

In timp ce auto-vindecarea este aproape intotdeauna un proces mai dificil in comparatie cu vindecarea celorlalti, este cu siguranta ceva ce trebuie practicat cu scopul de a spori darurile si talentele tale.

Ca vindecator, de asemenea, ar trebui sa petreci in fiecare zi timp pentru a elimina bagajele emotionale si temerile personale, nu numai pe ale celorlalti.

De asemenea, este important sa intelegi ca poti in orice moment sa faci o pauza si sa te relaxezi ori de cate ori ai nevoie.

Invata sa primesti!

Atunci cand vine vorba de un proces de vindecare, trebuie sa existe un schimb. Acesta nu trebuie sa fie intotdeauna financiar, dar intotdeauna trebuie sa exista o forma de schimb, chiar daca aceasta este doar energie pura sau bucuria de a face ceea ce faci.

Cu toate acestea, de mult prea multe ori, vindecatorii ofera iar si iar, fara a primi nimic in schimb, deoarece exista o idee in jurul acestui tip de munca ca ar trebui sa oferi plin de compasiune, fara sa astepti nimic in schimb.

In timp ce exista ceva adevar in legatura cu asta, in cazul in care alegi sa folosesti darurile cu regularitate sau sa faci acest lucru ca o ocupatie, trebuie sa devii confortabil sa primesti, cu scopul de a aduce in viata ta un flux de abundenta si pentru a evita sentimente de depresie si de epuizare.

Vindeacatorii sunt un cadou pentru aceasta lume si cu cat putem sa-i protejam mai mult de aceasta boala, cu atat mai bine pentru toata lumea.