Esti atasat sau indragostit? Diferenta este importanta!

1319
.

Iubirea este pasiune. Atasamentul este apatic.

Cand esti indragostit, izbucneste un incendiu in interiorul tau. Acesta poate fi un infern sau o flacara dulce, dar focul intotdeauna exista.  Numai atunci cand poti spune ca simti cu adevarat ceva poti spune ca este vorba despre iubire.

Atunci cand esti atasat de o alta persoana, acel foc lipseste. Poate exista o iritare usoara, anxietate si o multime de alte sentimente, dar nimic asemanator cu acel foc interior.

Dragoste – Altruism / Atasament – Egoism

Dragostea reala are legatura in totalitate cu cealalta persoana. Atunci cand iubesti, doresti sa plasezi nevoile celeilalte persoane deasupra nevoilor proprii. Tot ceea ce faci este pentru persoana respectiva si exista o mica parte din tine in interiorul ei.

Atasamentul are legatura in totalitate cu tine insuti. Vrei ca cineva sa fie acolo pentru tine, vrei un sprijin din partea persoanei respective sau vrei sa beneficiezi intr-un fel. Nu vrei sa ai grija de persoana respectiva, ci numai de tine.

Dragoste – Libertate / Atasament – Posesivitate

A fi indragostit este grozav deoarece nu este necesar sa te afli in mod constant in compania partenerului tau pentru a simti afectiune, pentru a intelege cum se simte sau pentru a te simti in siguranta. Iubesti indeajuns pentru a avea incredere in legatura dintre voi.

In cazul atasamentului, simti ca singura data cand este “ok” este atunci cand te afli in compania persoanei respective.

Iti este dificil atunci cand nu te afli in compania persoanei respective. Te intrebi intotdeauna ce face si cu cine.

.