Fructul de padure recomandat de maestrii tibetani si extrem de apreciat de atleti

1262

Renunta pentru o vreme la ceasca de cafea de dimineata si incearca Schizandra. Acest mic fruct iti va oferi claritate si energie, fara efecte secundare enervante si toxice. Un fruct de padure extraordinar, Schizandra combate totul, de la imbatranire, epuizare nervoasa, pana la libido scazut. Pretuita de culturile asiatice vreme de secole, Schizandra este o planta adaptogena remarcabila care iti poate incuraja pasii pe parcursul zilei si care iti poate aduce o stralucire in privire.

Un fruct de padure de culoare rosie, Schizandra face parte din familia magnoliei. Schizandra este originara din tinuturile Chinei, Japoniei, Coreei, precum si din zona Rusiei. In mod traditional, aceasta planta a fost utilizata pentru a promova acuitatea si agilitatea mentala. De asemenea, aceste fructe de padure sunt cunoscute pentru proprietatile sale de imbunatatire a libidoului. Un adaptogen adevarat, aceasta planta este sigura, non-toxica si contribuie la reducerea stresului in timp ce ii ofera organismului tau o cantitate de energie stabila. Maestrii taoisti obisnuiau sa le recomande din toata inima Schizandra elevilor lor din cauza convigerii acestora potrivit careia aceasta este singura planta care detine toate cele trei comori (esenta energiilor, vitalitate si spirit). Acestia erau de parere ca oricine lucreaza cu energia lor interioara ar putea beneficia enorm de mult in urma consumului acestor fructe de padure.

Cu toate acestea, acest fruct nu este unul pe care-l poti manca asa cum o faci in cazul fructelor goji sau acai. Schizandra poseda toate cele cinci gusturi – dulce, acru, sarat, amar si picant, motiv pentru care nu este genul de fruct de care te poti bucura pentru gustul sau delicios. Utilizat frecvent in supele chinezesti, Schizandra este consumat in mod special ca medicament tonic pentru stimularea sanatatii si vitalitatii organismului.

Imbunatateste performanta, reduce oboseala si stimuleaza libidoul

Sportivii chinezi folosesc adesea Schizandra in timpul antrenamentelor pentru un modiv destul de bun – reduce oboseala si imbunatateste in acelasi timp putera fizica. O crestere semnificativa a performantei si a rezistentei gimnastilor, alergatorilor pe distante lungi si in cazul sportivilor de performanta a fost constatata in timpul testarii acestor fructe de padure.

Dincolo de beneficiile fizice pe care le ofera, aceste fructe de padure stimuleaza si puterea mentala. Numeroase studii confirma proprietatea acestora de a imbunatati concentrarea si memoria, cresterea acuratetii si calitatii muncii si reducerea oboselii mentale. Medici, studenti, soldati si multi altii au prezentat o imbunatatire mentala considerabila in urma utilizarii acestor fructe.

Sanatatea sexuala, de asemenea este fortificata. Se spune ca Schizandra “stimuleaza producerea abundenta de fluide sexuale, creste rezistenta sexuala si consolideaza intregul organism”, potrivit celor scrise in paginile Revistei de Sanatate Traditionala si Fitness. Consumat cu regularitate, acesta este un tonic exceptional si de incredere.

Schizandra este considerata a fi o planta medicinala foarte protectoare. Poseda caracteristici anti-inflamatorii si antioxidante incredibile si astfel sprijina functionarea celulara, inhiba procesul de imbatranire, iar promovarea sanatatii pielii tale este un alt beneficiu oferit de aceasta planta medicinala minune. De asemenea, protejeaza ficatul. In peste 500 de cazuri de hepatita, proprietatile de protector hepatic au fost demonstrate stiintific.

In cazul in care esti in cautarea energiei mentale si in cautarea stralucirii tineresti, Schizandra este alegerea ideala.