Studiu: O singura portie de ulei de nuca de cocos imbunatateste performantele cognitive

1266

Grasimile saturate pe care le intalnim in continutul uleiului de nuca de cocos sunt formate de lanturi medii, usor asimilabile de catre organismul uman. S-a demonstrat stiintific ca aceste tiprui de grasimi sanatoase sporesc performantele cognitive la adultii in varsta care sufera de tulburari de memorie, cum ar fi Alzheimer. Ceea ce este si mai interesant este ca activitatea cerebrala este stimulata imediat in urma consumului unei singure portii de doar 40 de ml de ulei de nuca de cocos.

Un studiu publicat in Revista Imbatranirii Neurobiologie a descoperit ca administrarea tipurilor de grasime pe care le intalnim in uleiul de nuca de cocos are capacitatea de a imbunatati imediat performante cognitive. Unui numar de 20 de persoane care sufereau tulburari de memorie usoare si Alzheimer le-a fost administrat fie ulei de nuca de cocos, fie placebo. La doar 90 de minute dupa administrare s-a observat o crestere semnificativa a concetratiilor plasmatice ale sangelui.  Nivelurile de concentratii plasmatice au continuat sa creasca ori au ramas constante in unele cazuri, pana la 120 de minute dupa ce administrarea a avut loc. Testele cognitive au demonstrat ca acest tratament a facilitat o performanta imbunatatita in cazul a patru pacienti care sufereau de Alzheimer. Este important sa ne amintim ca dintre cei 20 de subiecti nu toti sufereau de aceasta maladie.

Uleiul de nuca de cocos reprezinta un combustibil alternativ atat de necesar pentru creier si are capacitatea de a regenera procesele metabolice la nivel neuronal, promovand, aproape imediat, o imbunatatire a functiei cognitive. In comparatie cu alte grasimi pe care le consumam, grasimile pe care le intalnim in continutul uleiului de cocos sunt mult mai usor asimilate de catre organismul nostru.

Se pare ca natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a ne vindeca si pentru a ne pastra sanatatea. Industria medicala este cea care pune accentul pe folosirea vaccinurilor, medicamentelor, fara a lua in considerare eficacitatea tratamentelor alternative, sanatoase, naturale, care si-au dovedit eficienta iar si iar.