PATRU modalitati naturale prin care poti stimula productia de oxid nitric a organismului

2001

Exista o multime de suplimente pe baza de oxid nitric care pretind ca te pot ajuta sa-ti dezvolti masa musculara mult mai repede. Revistele de fitness pentru barbati sunt pline de reclame care promoveaza oxidul nitric ca mijloc prin care poti atinge un fizic de invidiat si prin care poti preveni disfunctiile erectile. Cu toate ca majoritatea studiilor au demonstrat beneficiile oxidului nitric, majoritatea suplimentelor nu reprezinta cea mai sigura variata. Din fericire, exista modalitati naturale prin care putem stimula productia de oxid nitric cu scopul de a avea un antranament mai eficient, o viata sexuala mult mai activa si o sanatatea cardiovasculara excelenta.

Aceasta substanta produsa in mod natural de organismul uman sustine organismul in reducerea tensiunii arteriale, dilatarea vaselor sanguine si pastrarea unei sanatati sexuale optime. O cantitate redusa de oxid nitric ne poate face sa ne simtim epuizati si slabiti din punct de vedere intelectual si fizic. Aceasta substanta are capacitatea de a dilata vasele sanguine, ceea ce inseamna ca mai mult oxigen poate ajuge la creier, la inima si la alte organe importante. Iata care sunt cele PATRU modalitati naturale prin care poti stimula productia de oxid nitric a organismului:

1. Mananca mai multa sfecla rosie

Sfecla rosie stimuleaza productia de oxid nitric a organismului si sprijina nivelurile de energie, efect ce se datoreaza in mare parte cantitatii mare de nitrati pe care aceasta ii contine. De asemenea, sfecla rosie sprijina imunitatea organismului si previne aparitia cancerului.

2. Extractul de paducel

Paducelul este adesea folosit cu scopul de a preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, deoarece previne formarea de placi pe peretii arterelor organismului. Acesta actioneaza ca un blocant al canalelor de calciu si ajuta celulele endoteliale, cele care captusesc vasele de sange, sa secrete oxid nitric.

3. Practicarea exercitiilor fizice zilnic

Atunci cand desfasurati o activitate fizica intensa zi de zi,  inima este nevoita sa pompeze mai mult sange cu scopul de a furniza mult mai mult oxigen organismului. Presiunea aditionala cauzata de o mult mai eficienta circulatie a sangelui stimuleaza productia de oxid nitric.

4. Consuma mai multi aminoacizi L-arginina si L-citrulina

Fructele si nucile sunt cea mai buna sursa vegetariana a acestor aminoacizi, dar acestia se regasesc si in carne si in produsele lactate. Cu toate acestea, antioxidantii din fructe si din nuci protejeaza oxidul nitric eliberat prin consumul acestor alimente. Citrulina este transformata in L-arginina, care, la randul sau, produce si mai mult oxid nitric.