Depresia ar putea fi o reactie alergica la inflamatie, potrivit cercetatorilor!

1544

Cauzele profunde ale depresiei sunt inca discutabile, in ciuda faptului ca stiinta a ajuns sa o inteleaga. Cu toate acestea, au aparut noi evolutii care sugereaza ca originea sa la unii oameni provine direct de la un nivel ridicat de inflamatie in organism, care poate sa apara atunci cand sistemul imunitar este afectat.

Ideea ca inflamatia poate juca un rol ridicat in depresie a crescut in randul oamenilor de stiinta si cercetatorilor, iar un articol publicat de cei de la Psyhology Today, ofera un plan de actiune pentru a controla inflamatia si efectele debilitante ale depresiei.

Ce este depresia? Acest videoclip te va ajuta sa intelegi mai bine!

Autorul articolului, expertul in psihiatrie Dr. Wei recomanda incorporarea de obiceiuri sanatoase in rutina zilnica, deoarece modificarile stilului de viata sanatos s-au dovedit a contribui la reducerea inflamatiei.

Pentru a reduce inflamatia legata de stres si de varsta, Dr. Wei arata ca exercitiile fizice sunt o strategie cheie care functioneaza. Numai 2-3 sesiuni de exercitii fizice in fiecare saptamana ofera beneficii fizice si 2-4 ore de mers pe jos contribuie in continuare la reducerea riscului. Se recomanda, de asemenea, evitarea stresului cronic cu orice pret, deoarece contribuie intr-o masura mult mai mare la un influx al inflamatiei.

Cele CINCI practici esentiale care pot elimina depresia din viata ta

Pentru a stimula in mod natural antioxidantii din organism care previn inflamatia, Dr. Wei sugereaza practicarea exercitiilor de stretching. Aceasta si alte tehnici minte-corp s-au dovedit a fi extrem de benefice in acest caz.

In final, o dieta adecvata ar trebui sa includa alimente si bauturi anti-inflamatoare. Cel mai bine este sa eviti carnea rosie, painea alba, produse de patiserie, sucuri acidulate si alimente prajite, pentru a evita focul inflamator.

Consuma peste, nuci, ulei de masline si fructe si legume, deoarece aceste alimente ofera armura necesara pentru a proteja impotriva inflamatiei.

Acest articol arunca o lumina noua asupra relatiei dintre depresiei si inflamatie. Cei afectati de depresie pot obtine o mai buna intelegere a factorilor de stil de viata care ar putea declansa depresia lor, precum si strategiile practice pe care le poti folosi pentru a combate depresia.

De-a lungul timpului, intelegerea legaturilor dintre aceste doua afectiuni, inflamatie si depresie ar putea duce la tratamente mult mai eficiente. Deocamdata, persoanele care sufera de depresie ar putea gasi consolare stiind ca cercetatorii lucreaza din greu pentru a ajunge acolo.

Sursa