Guta si dureri articulare – Iata cum poti scapa de cristalele de acid uric prezente la nivelul incheieturilor!

3925

Un studiu recent scoate la iveala faptul ca o dieta bogata in alimente acide creste nivelul de acid uric, consecinta fiind dezvoltarea unor afectiuni de sanatate, precum guta, durerile articuloase si formarea de cristale de acid uric.

In cazul in care tu sau un apropiat de-al tau sufera de afectiuni renale, de dureri articulare sau de afectiunea cunoscuta sub denumirea de guta, atunci, probabil constientizezi calitatea scazuta de viata care apare in urma unor astfel de afectiuni.

Potrivit celor de la RPH Global, aproximativ 2 milioane de oameni sufera de guta, o forma de artrita. Din cei 2 milioane de oameni, aproximativ 75-90% sunt barbati. Guta este cunoscuta ca fiind o afectiune care provoaca afectiuni dureroase, cum ar fi pietrele la rinichi datorate acumularilor de acid uric la niveul sangelui sau la niveul urinei.

Desi exista o multitudine de factori care contribuie la cresterea nivelului de acid uric, un studiu recent sugereaza faptul ca aceasta crestere se afla intr-o foarte stransa legatura cu un factor substantial – un regim alimentar acid. Studiul exploreaza teoria potrivit careia, prin adoptarea unui regim alimentar alcalin, se pot reduce considerabil nivelurile de acid uric, reducandu-se astfel cazurile de guta si de alte afectiuni renale.Ce evidentiaza studiul stiintific?

 

Ce evidentiaza studiul stiintific?

Studiul a implicat un grup de studenti sanatosi de sex feminin, care nu sufereau de probleme de sanatate. In cadrul acestui studiu impartit in doua etape – cinci zile si cinci zile –, studentelor le-au fost comparate problemele de urina – cinci zile studentele au consumat o dieta cu un continut ridicat de proteine si cu un continut scazut de legume si fructe, adica o dieta acidica si in celelalte cinci zile studentele au consumat o dieta cu un continut scazut de proteine, dar foarte bogata in fructe si legume alcaline.

Cercetatorii au masurat volumul total al urinei, pH-ul, nivelurile de acizi organici, nivelurile cratininei, ale acidului uric si ale acidului titrabil, precum si toti cationii (Na+, K+, Ca2+, Mg2+, Nh4+) si anionii (CI-, SO42-, PO4) – cercetari necesare pentru estimarea echilibrului acido-bazic.

Studiul a constatat o relatie liniara intre nivelurile serice acide mai ridicate si degradarea metabolica a alimentelor consumate. Acidul uric in ser a fost mai mare in cazul grupului care a consumat o alimentatie acida in comparatie cu celalalt grup. Astfel, in urma acestor observatii, a fost concluzionat faptul ca acidul uric poate fi resorbit mai activ in urina acida, in comparatie cu urina alcalina, caz in care este eliminat mult mai rapid din organism.

 

Ce ar trebui sa mancam pentru alcalinizarea organismului?

Potrivit studiului, alimentele bogate in proteine (bogate in aminoacizi) au contribuit la cresterea aciditatii la nivelul organismului. Aceste alimente au inclus ou, carne si unele produse lactate, cum ar fi untul. Mai mult decat atat, produsele alimentare, cum ar fi porumbul, alcoolul, zaharul, uleiurile si maioneza au avut acelasi efect asupra organismului.

Pe de alta parte, acestea sunt alimentele care contribuie la alcalinizarea organismului: legumele cu frunze veri, dovleacul, busuiocul, varza, kiwi, ananasul, ciupercile, otetul, ardeiul gras si multe altele. Pentru mai multe detalii click aici!!!!

 

Alcalinizeaza-ti organismul cu aceste cocktail-uri delicioase!

Utilizand graficul prezentat mai sus iti poti prepara propria ta versiune de cocktail-uri. Acestea sunt doua variante simple si eficiente cu ajutorul carora iti poti alcaliniza orgnaismul:

 

1. Ceai rece de ghimbir cu fructe

01

Ingrediente

• Ceai de ghimbir

• Apa

• 1-2 lingurite de suc de lime/lamaie

• ¼ de ceasca de suc de grapefruit

Preparare

Prepara ceaiul de ghimbir si lasa-l sa se raceasca. Adauga sucul de lime sau de lamaie si sucul de grapefruit. Adauga gheata sau bea-l caldut in timpul lunilor de iarna.

2. Smoothie de banane cu fructe de padure

02

Ingrediente

• 2 banane medii coapte

• 2 cesti de fructe de padure congelate (capsiuni, mure, afine si/sau zmeura)

• 2-3 linguri de seminte de dovleac crude

• O cana de apa

Preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un blender pana cand acestea capata consistenta dorita. Smoothie-ul este gata!