Inselatoria “Maseaua de minte” si de ce ai nevoie de maselele de minte!

1626

Adevarul este ca scriu acest articol cu privire la importanta molarilor de minte in timp ce toti molarii mei de minte au fost extrasi. Au disparut de ani de zile si cu siguranta si ai tai la fel. Nu am stiut ca pot face si o alta alegere. Fiecare dintre noi avem incredere in stomatologi, avem incredere ca acestia vor face tot ceea ce vor stie ei mai bine si niciodata nu le punem la indoiala metodele pe care le aplica. Ar fi trebuit sa cercetez in acea perioada si sa aflu adevarul. Dar, acum pot impartasi cu tine si cu ceilalti ceea ce am descoperit, astfel incat acestia sa poata lua decizii in cunostinta de cauza pe viitor si nu doar sa-i asculte pe medici doar pentru ca asa cred ei ca este cel mai bine. Multora dintre noi ni s-a spus ca extractia molarilor de minte este absolut necesara, dar nu este tocmai asa. Potrivit medicilor stomatologi, acestia sunt dinti inutili care nu au niciun scop, altul in afara de acela de a ne incomoda.

Ce sunt molarii de minte?

Molarii de minte, de asemenea, numiti si al treilea molar, sunt cei mai indepartati dinti din cavitatea ta bucala. Acestia isi fac aparitia in cele mai multe din cazuri in timpul adolescentei sau in jurul varstei de 20 de ani. Potrivit unui raport publicat in Revista Americana de Sanatate Publica, mai mult de 67% din interventiile de extractie a molarilor de minte sunt inutile. Potrivit raportului, din cele 10 milioane de extractii desfasurate in America in fiecare an, doar 33 de milioane se dovedesc a fi necesare. Trebuie sa intelegem ca acea poveste veche despre molarii de minte care provoaca tot felul de afectiuni nu este adevarata in majoritatea cazurilor. De asemenea, ar trebui sa privim acest aspect dintr-o perspectiva cat mai realista – este o afacere foarte profitabila care aduce anual aproximativ 1 miliard de dolari in buzunarul industriei dentare.

In anul 1990, Dr. Weston A. Prince a facut cercetari ample cu privire la legatura dintre sanatatea orala si aparitia afectiunilor la nivelul intregului organism. Acesta a descoperit ca triburile native, cu dieta lor traditionala caracteristica, aveau dintii sanatosi in proportie de 99%. Astfel, el a ajuns la concluzia potrivit cariea secretul unei danturi santoase se afla in nutritie. Din fericire, aceasta descoperire este practicata de stomatologii holistici ai zilelor noastre, stomatologi care inteleg perfect faptul ca, atunci cand ii sunt furnizate maxilarului suficiente elemente nutritive in timpul dezvoltarii sale, toti cei 32 de dinti vor avea un spatiu adecvat in cavitatea bucala. Acest lucru inseamna, cu alte cuvinte, ca nutritia este cheia din spatele sanatatii danturii si a molarilor de minte problematici.

De asemenea, Dr. Weston A. Prince, a descoperit ca, de indata ce aceste triburi au inceput sa consume zahar si faina alba, dantura lor perfecta a inceput sa se deterioreze rapid. In cazul in care doresti sa afli cat mai multe legate de aceste aspecte iti recomand sa citest cartea sa “Nutrition and Physical Degeneration” (aici poti citi gratuit – in engleza  – un fragment important din aceasta carte).

De ce avem nevoie de molarii de minte?

Dintii nostri sunt esentiali, organe care traiesc in cavitatea noastra bucala care se afla intr-o foarte stransa legatura cu restul organismului ca un intreg. Potrivit stiintei meridianelor de acupunctura, molarii de minte sunt conectati cu intestinul subtire si cu partea din fata a glandei pitutiare. De fapt, 46% din nervii motori si senzoriali ai cortexului cerebral sunt direct conectati cu gura si cu fata ta. Asa ca, atunci cand un dinte este extras, un anumit meridian energetic care circula la nivelul dintelui respectiv este perturbat. Sistemul meridianelor de acupunctura, cunoscut in medicina traditionala chineza timp de mai mult de 5000 de ani, arata relatia vitala dintre dintii nostri si articulatii, segmente spinale, vertebre , organe si glande endocrine.

1

(Click pentru a vedea imaginea la dimensiunea originala)

Extractiile pot fi periculoase!

Stiai ca in jur de 57.000 si 175.000 de oameni care au fost supusi unei astfel de proceduri au simtit furnicaturi, intepaturi sau amorteala, cauzate de leziuni ale nervilor. Acest efecte, din nou, dovedesc faptul ca toti dintii nostri sunt conectati direct prin intermediul sistemului nervos central la fiecare parte a organismului. In ciuda faptului ca este o interventie chirurgicala stomatologica destul de obisnuita si nu ar trebui sa te sperie, aceasta poate implica in unele cazuri riscuri foarte grave.

Din aceste motive, nu recomand aceasta interventie in afara cazurilor in care exista un motiv bun pentru a face asta. Potrivit celor spuse de Jay Friedman, un consultand dentar cu sediul in California, mai mult de doua treimi din toate aceste interventii sunt inutile.

Studii de referinta:

Stockton S. – “Jawbone Cavitations: Infarction, Infection and Systemic Disease”, Towsend Letter for Doctor and Patients, Aprilie 2000.

Friedman Jay, – “The Prophylactic Extraction of Third Molars: A Public Health Hazard.”, Reivsta Americana de Sanatate Publica, 7 septembrie 2007.

Important! Aceaste sfaturi au scopuri educationale si nu ar trebui sa fie interpretate ca fiind un sfat medical de specialitate.