Medicii avertizeaza – Aceasta categorie de oameni ar trebui sa evite ibuprofenul!

1798

Cu totii ne indreptam catre ibuprofen ori de cate ori simtim o durere de cap sau o durere de dinti. Acest medicament, cunoscut si sub denumirea comerciala de Advil, este intr-adevar foarte eficient in eliberarea tururo durerilor in cel mai scurt timp.

Cu toate acestea, cat de sigur este acest medicament? Cercetarile au aratat ca exista unele riscuri asociate cu acest medicament. Aceste riscuri includ chiar si posibilitatea unor leziuni cardiace.

Cele SASE alternative naturale ale ibuprofenului

O avertizare din partea FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor SUA)

Chiar si FDA avertizeaza cu privire la administrarea acestui medicament. Aceasta institutie a emis un avertisment in 2005, care constata ca acest medicament creste substantial riscul de probleme cardiace, inclusiv de accident vascular cerebral si atac de cord. Anul trecut, FDA a emis acest avertisment inca o data. Iata ce include declaratia:

Riscul de accident vascular cerebral si de infarct miocardic creste chiar si dupa perioada scurte de timp in care se utilizeaza ibuprofen.

Cu cat utilizezi mai mult medicamentul, cu atat este mai mare riscul de aparitie a problemelor cardiace. Chiar si persoanele care nu sufera de afectiuni cardiace sunt supuse acestui risc.

Cum putem optimiza uimitoarele beneficii ale turmericului?

Persoanele trecute de varsta de 40 de ani sunt mult mai mult expuse riscului, deoarece posibilitatea aparitiei unor probleme cardiace creste semnificativ la aceasta varsta. Avand in vedere faptul ca FDA este de acord cu utilizarea unor medicamente foarte periculoase, este si mai important sa luam in seama parerea lor legata de utilizarea acestui medicament.

Informeaza-te

Ibuprofen este un medicament obisnuit pe care majoritatea oamenilor il considera sigur. Absenta prescriptiei unui medic pare sa fie o scuza pentru care oamenii utilizeaza acest medicament ori de cate ori simt o durere.

Deci, daca luam in serios informatiile prezentate mai sus si renuntam la ibuprofen, ce putem utiliza in schimb? Exista un remediu natural foarte eficient care ne poate ajuta sa usuram durerea.

Cele OPT beneficii uimitoare ale ghimbirului

Turmericul  – Condimentul magic

Turmericul este o planta care apartine familiei ghimbirului. Are proprietati antiinflamatorii puternice, si anume inhiba enzimele inflamatorii si citokinele. Acest lucru inseamna ca turmericul face acelasi lucru ca ibuprofenul – reduce inflamatia cauzatoare de durere. Chiar mai mult, utilizarea turmericului cu regularitate previne inflamatia. Este deosebit de eficient pentru durerile si umflaturile cauzate de artrita reumatoida. Mai mult decat atat, spre deosebire de medicamentele farmaceutice, turmericul nu are efecte secundare adverse.

Sursa