Nevoia de a-i multumi pe ceilalti se va intoarce tot timpul impotriva ta!

1796
.

In loc sa obtina ceea ce-si doresc,  cei care incearca din toate puterile sa-i multumeasca pe cei din jurul lor vor fi folositi, abuzati si minimalizati. Confuzia le domina viata acestor oameni. De multe ori, ei cred ca ar trebui sa faca mai mult din ceea ce fac deja., adica sa fie si mai „buni”. Desigur, acest lucru creste considerabil persecutia cu care se confrunta.

Solutia la problema acestor oameni este foarte simpla. Persoana respectiva trebuie sa inceapa sa-si asume responsabilitatea pentru valoarea de sine. Acesti oameni trebuie sa se elibereze de nevoia lor de a se simti bine fata de ei insisi prin intermediul validarii exterioare.

Persoana respectiva trebuie sa constientizeze faptul ca incercarea de a intra in gratiile celorlalti oameni duce doar la o lipsa de respect din partea celor din jurul sau si sa inteleaga faptul ca acceptarea de sine ii poate implini mult mai mult decat orice aprobare sau incercare de a castiga simpatia celor din jurul sau.

Persoana respectiva trebuie sa realizeze ca celorlalti oameni le pasa de ea doar daca ea insasi este capabila sa faca acest lucru si ca nu este necesar sa faca ceva special pentru a facilita acest lucru.

Fiecare dintre noi ar trebui sa fim responsabili pentru propriul nostru sentiment de auto-valoare; trebuie sa incetam sa-i mai facem responsabili pe cei din jurul nostru pentru asta. Cand ne vom iubi pe noi insine si ne vom accepta, indiferent de defectele noastre si cand ii vom privi pe cei din jurul nostru nu ca pe o sursa de validare, ci ca pe niste prieteni adevarati, stima de sine va inflori si asa se va intampla si cu relatiile din viata noastra.

Acest videoclip merita sa fie vizionat de fiecare dintre noi, indiferent daca ne confruntam sau nu cu problemele scoase in drumul nostru de nevoia de validare exterioara:

.