Poate mintea sa ne vindece trupul? Dovezile stiintifice confirma aceasta realitate!

449
.

Miracolele si stiinta

Lissa Rankin, in timpul unei conferinte recente TED, a explicat realitatea vindecari cu puterea gandurilor. Se pare ca efectul placebo are o mare putere asupra modului in care gandim si functionand, avand puterea de a ne repara imperfectiunile prezente la nivelul organismului. Aceasta conferinta a zguduit din temelii lumea medicala. Medicilor nu prea le convine atunci cand se gandesc la ideea potrivit careia tratamentele si medicamentele lor ar putea deveni inutile. In cazul in care mintea si corpul se pot vindeca reciproc, atunci acest lucru poate deveni realitate.

Testele si adevarul

Desigur, singura modalitate de a-i convinge pe cei care ar putea fi sceptici, ar fi sa le dezvaluim rezultatele ultimelor teste placebol. Persoane suferinde de diferite boli, cum ar fi HIV, cancer si boli de inima, 3.500 de persoane mai exact, au fost testate folosindu-se efectul de vindecare placebo. In urma finalizarii testului, starea de sanatate a majoritatii pacientilor s-a imbunatatit considerabil, iar cativa dintre ei s-au vindecat complet.

Potrivit unui document publicat in Revista de Tehnici Proiective in anul 1957, unui barbat pe nume Wright i-a fost administrat un medicament si i s-a spus ca acest medicament poate vindeca cancerul. Dupa administrarea medicamentului „minune”, dimensiunea tumorilor sale a scazut considerabil. Apoi, realizand ca medicamentul nu a reusit sa-l vindece complet, tumorile au crescut din nou.  In cele din urma, barbatului i-a fost administrat, ceea ce i s-a spus ca este o versiune mult mai buna a aceluiasi medicament, iar tumorile au scazut din nou, jumatate din dimensiunea lor. Din pacate, la acea vreme, emisiunile de stiri au raportat ca toate versiunile acelui medicament au fost lipsite de valoare. A doua zi, pacientul a murit de cancer. Datorita credintei sale, mintea a preluat controlul asupra fiecarui aspect al corpului sau si a reparat tot ceea ce era in neregula. Cu toate acestea, atunci cand pacientul a aflat ca a fost vorba de un placebo, indoielile, depresia si frustrarea i-au distrus vointa pacientului de a trai.

Pentru vindecare este nevoie de confort

.