Uleiul de nuca de cocos ucide 93% din celulele canceroase de colon in vivo

1537

In cadrul acestui studiu de laborator recent publicat, acidul lauric – uleiul de cocos este format in proportie de aproximativ 50% din acid lauric – a ucis peste 93% din celulele canceroase de colon uman numite Caco-2, dupa 48 de ore de tratament. Curios este faptul ca acidul lauric a provocat otravirea celulelor canceroase prin declansarea simultana a stresului oxidativ profund in timp ce a contribuit puternic la reducerea nivelului de glutation – exact antioxidantul de care aveau nevoie celulele canceroase pentru a se proteja impotriva nivelului crescut de stres oxidativ.

In timp ce lumea medicala abia acum descopera pe deplin potentialul anti-cancer detinut de uleiul de cocos, multiplele sale beneficii pentru sanatate au fost deja stabilite prin intermediul unor indelungi cercetari medicale. Acesta are proprietatea de a ucide in mod natural mai multe tipuri de bacterii, ciuperci si paraziti. De asemenea, sprijina sanatatea ficatului, contribuie la reducerea inflamatiei si promoveaza sanatatea pielii si contribuie la vindecarea mult mai rapida a ranilor atunci cand este aplicat la nivel local. Nu in ultimul rand, acesta reprezinta un ajutor de nadejde pentru diabetici, deoarece are capacitatea de a contribui la cresterea nivelului de HDL (colesterolul bun) in cazul femeilor, de a imbunatatit raportul LDL:HDL si de a contribut iult mai eficient la pierderea kilogramelor in plus prezente la nivel abdominal in comparatie cu uleiul de soia.

Uleiul de nuca de cocos este in prezent folosit in cadrul studiilor clinice la imbunatatirea nivelurilor de colesterol in cazul pacientilor care sufera de afectiuni cardiace cronice, in lupta impotriva Alzheimer si la imbunatatirea tensiunii arteriale.

Din punct de vedere al profilului sau, uleiul de cocos este unic deoarece contine aproximativ 50% acid lauric, trigliceride cu lant mediu pe care le intalnim foarte rar in alimentatia noastra (uleiul de samburi de palmier, de asemenea, contine aproximativ 50% acid lauric). In mod interesant, acidul lauric reprezinta aproximativ 2% din grasimea de lapte de vaca, dar 6% din grasimea din laptele uman, ceea ce inseamna ca oamenii ar putea avea nevoie in mod natural de un aport mult mai ridicat de acid lauric.

Acest studiu nu inseamna neaparat ca uleiul de nuca de cocos este cel mai important panaceu impotriva cancerului. Ceea ce putem intelege, de fapt, este ca natura ne-a oferit mai multe metode naturale de combatele a afectiunilor si  nu in ultimul rand, cu cat mai multe cercetari putem face individual si colectiv si cu cat mai mult putem impartasi aceste informatii pretioase cu ceilalti, cu atat mai rapid putem gasi, eventual, masuri naturale eficiente de prevenire, folosindu-ne de ceea ce ne-a oferit Mama Natura.

Sursa

Aici poti afla mult mai multe despre uimitoarele proprietati si utilizari ale uleiului de nuca de cocos:

1. Studiu: O singura portie de ulei de nuca de cocos imbunatateste performantele cognitive 
2. Cele CINCI uimitoare utilizari ale uleiului de nuca de cocos