(Programul de 21 de zile) Ziua 2 – Elibereaza-te de trecut

1086

Saptamana 1 – Sperata

Ziua de astazi iti ofera o noua oportunitate de a te elibera de rutina zilnica cu care erai obisnuit, pentru a-ti deschide inima si mintea in fata fluxului natura al schimbarii. Este necesar sa intelegi ca esti perfect asa cum esti, dar alegi schimbarea pentru o recunosti ca fiind o pretioasa oportunitate care te poate ajuta cu adevarat. Foarte multe persoane implicate intr-un proces de dezvoltare personala sau spirituala fac greseala de a considera ca este ceva in neregula cu ele insele.

Ieri ti-ai definit pe deplin scopurile si aspectele pe care ai vrea sa le schimbi. Astazi, vom face impreuna loc sperantei de a ne dezvolta eliberandu-ne de tot ceea ce nu ne mai serveste.

Ai incercat vreodata sa controlezi situatiile de viata sau pe cei din jurul tau? Incercarea de a controla amana numai orice experienta pe care incerci sa o eviti. Nevoia de a controla iti iroseste o mare parte din energia vitala, pentru ca circumstantele vietii tale sunt doar reflectii energetice ale gandurilor si sentimentelor tale. Incercand sa controlezi nu vei face decat sa recreezi chiar circumstantele pe care incerci sa le eviti. Eliberarea de aceasta incercare sortita esecului te va elibera pe tine insuti, precum si lucrul sau persoana pe care incerci sa o controlezi.

Relaxeaza-te si practica detasamentul constient, eliberarea de rezultat, mai degraba decat controlul.

In timpul acestor momente de meditatie si pe tot parcursul zilei reflecta asupra trecutului tau si elibereaza-te de el astfel incat sa poti imbratisa momentul prezent. In timp ce meditezi, elibereaza-te de trecut si creaza un prezent plin de bogatie.

Ziua 2 – Meditatia

Asaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Inchide ochii si imagineaza-ti ca te afli in casa ta sau la locul de munca, sau intr-un mediu pe care-l asociezi cu o provocare de viata din trecutul tau. Incearca sa-ti imginezi toate detaliile – mobila, plante, tablouri – care exista in acel spatiu. Relaxeaza-te si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. Relaxeaza-ti corpul in centrul acestui spatiu.

Cu fiecare respiratie imagineaza-ti cum unul dintre obiecte dispare din camera. Continua sa respiri si goleste acest spatiu vreme de 2 minute.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Acum te poti elibera de acea situatie si o poti privi dintr-o alta perspectiva. Poti include in meditatia ta mai multe situatii de viata din trecut care te urmaresc in continuare.

Acum spune cu voce tare afirmatia de saptamana aceasta:

“In fiecare zi, in toate aspectele, ma schimb si ma dezvolt. Este alegerea mea si eu imi imbunatatesc viata.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.