S.N. Lazarev – Schimbarea celorlalti incepe cu schimbarea noastra

2318

S.N. Lazarev este un terapeut rus contemporan. In cartile sale, explica in mod peremptoriu, prin prisma experientei de vindecator, cauzele aparitiei bolilor. Explicatiile sale sunt in perfecta concordanta cu invataturile religioase.

O scurta biografie

S.N. Lazarev s-a nascut in Soci, URSS.

Plecand din casa parinteasca, Lazarev a lucrat cinci ani pe un santier. Ulterior, a lucrat ca ghid turistic.

Lazarev a inceput doua facultati, fara a-si definitiva studiile.

A fost pictor.

Lazarev a suferit de cancer cu metastaze.

Cauzele aparitiei bolilor

Tratand bolnavii care apelau la serviciile sale, S. N. Lazarev a inceput sa se intrebe de ce oamenii ajung sa se imbolnaveasca. Cauzele profunde ale acestui fenomen s-au lasat deslusite pe parcursul anilor de investigatii.

In primele sale carti, Lazarev arata ca unele boli au la origini dezicerea de iubirea fata de semeni, iar in unele cazuri, fata de copii. Inca de atunci, lui Lazarev ii era clar ca psihicul, sanatatea, structurile spirituale, caracterul si destinul sunt unitare in plan subtil. Schimbarea unuia dintre aceste elemente produce modificarea celorlalte.

Lazarev isi trateaza pacientii in urmatorul fel: le studiaza campul, le explica unde au gresit si ii trimite intr-o incapere alaturata pentru a se ruga.

Anii de terapii si investigatii il conduc pe Lazarev la o cunoastere din ce in ce mai generala si mai nuantata a procesului de imbolnavire. Cartile sale, traduse imediat in numeroase limbi, se dovedesc a fi de folos oamenilor cu probleme de sanatate.

Ultimile carti ne prezinta concluziile terapeutului rus. Dupa ani de investigatii, Lazarev concluzioneaza ca bolile sau accidentele si necazurile apar cand:

•Piramida de valori a persoanei respective e gresit alcatuita

•Persoana in cauza a pierdut din rezervele sale de iubire ( chi, qi, ki, energie )

Altfel spus, omul poate trai ferit de boli si necazuri atata timp cat are o piramida corecta de valori si qi-ul sau e in crestere. Aceste doua conditii trebuie indeplinite simultan.

Ce e o piramida corecta de valori ? O asemenea piramida are in varful ei iubirea fata de Dumnezeu. Atasamentele fata de familie, fata de profesie, fata de ideea de corectitudine si dreptate, fata de valorile intelectuale, fata de relatii, fata de spiritualitate, fata de destinul fericit, fata de viata si dorinte trebuie sa ocupe locurile urmatoare. Problemele oamenilor deriva din faptul ca au pus valorile omenesti mai presus decat dragostea fata de Dumnezeu.

Boala si necazurile constituie un sprijin in procesul de regasire a Divinitatii si dispar la scurt timp dupa reorientarea bolnavului.

Dupa o perioada de pierdere a iubirii (chi-ului), omului i se ofera o purificare prin umilinta. Daca omul accepta umilinta, lucrurile se opresc aici. Daca nu o accepta, i se ofera, dupa un timp nu prea lung, o purificare prin boala.

In civilizatia noastra, purificarea prin boala e acceptata mai des decat purificarea prin umilinta.

Acceptarea purificarii trebuie sa fie de substanta. La suprafata, omul se poate enerva, dar, daca in adancul sufletului accepta purificarea, e salvat.

Omul care are sentimentul dreptatii interioare vede in jur numai vinovati. Acestia sunt, de obicei, rudele. In continuare, fireste, doreste sa-i pedepseasca pe vinovati. „Sentimentul ca avem mereu dreptate este incompatibil cu iubirea.”, spune Lazarev.

Copii, parinti, soti, sotii, animale de companie

La nivel subtil, rudele sunt legate intre ele. Corectand deformatiile campului mamei, Lazarev constata insanatosirea copilului.

Vasectomia (la barbati) si ligatura trompelor uterine (la femei) reprezinta incalcari ale legilor naturii. Avortul e o incalcare grava a acestor legi.

Activitatea sexuala in timpul menstruatiei echivaleaza cu un act magic ce actioneaza asupra barbatului. Poate avea consecinte grave (de exemplu, impotenta urmasilor).

Activitatea sexuala e cea mai energofaga activitate umana. Poate conduce la scaderea vazului si auzului.

Caracterul, destinul si sanatatea unui barbat depind in mare masura (60-80%) de starea interioara a sotiei sale.

Femeia e foarte puternica din punct de vedere energetic. Daca simte ca isi va pierde sotul, il va distruge din punct de vedere energetic, conform logicii: „va fi al meu sau al nimanui”.

E posibil ca si in alte conditii o sotie sa manifeste, in plan subtil, agresivitate fata de sotul ei. O consecinta posibila: betiile sotului sau imbolnavirea acestuia (in multe cazuri, de inima).

Sotul abuziv trebuie iubit si iertat in continuare de catre sotie, fara insa ca aceasta sa cedeze in fata lui. Pentru ca abuzurile sa inceteze, e necesar ca ea sa se schimbe in plan interior.

Adulterul repetat pericliteaza structurile spirituale aparute in plan subtil ca rezultat al iubirii sotilor.

Femeile inteligente, puternice si extrem de principiale nu au copii sau au copii bolnavi.

O familie armonioasa e cea in care tatal limiteaza si pedepseste, iar mama iubeste, mangaie, sprijina.

Parintii care nu respecta legile morale isi distrug asfel urmasii, oricat sprijin le-ar acorda in plan material.

„Cand sunt rugat sa privesc copiii bolnavi, deseori imi ajung numai parintii. Ce sens are sa analizez starea copilului bolnav, daca parintii subconstient se dispretuiesc pe sine sau pe ceilalti. Cum pot ei sa fie de ajutor propriului copil, cand ei insisi nu s-au schimbat ?”

Lazarev a intalnit mai multe cazuri de parinti tineri, frumosi, realizati din punct de vedere profesional si social, parinti al caror copil era grav bolnav. Mandria parintilor de a fi ajuns „la varf” prin merite proprii (si nu cu sprijinul lui Dumnezeu) are un efect destructiv asupra sanatatii copilului. Parintii aroganti au copii bolnavi (eventual, cu nanism).

Un copil e corect educat daca, de mic, e invatat sa arate compasiune fata de parinti si capata reflexul de a-i ajuta.

Sanatatea animalului de companie depinde de etica stapanului. Deviatiile de la etica ale acestuia se traduc in bolile si accidentele animalului.

Vampirul energetic

Hrana pe care o ingeram constituie o sursa de energie grosiera. Pe langa aceasta, orice fiinta foloseste si diverse tipuri de energie din univers.

Vampir energetic devine omul care nu are acces la Divin. El are nevoie de energie, ca oricare alt om, dar nu o poate procura de la Divin. In consecinta, isi irita sau molesteaza semenii sau chinuie animalele. Semenul/animalul chinuit elibereaza o energie de tip inferior, care ii e utila vampirului.

Adevaratul castig este insa, in opinia lui Lazarev, cel al victimei, caci aceasta e obligata sa se reorienteze catre Cosmos.

Furtul de energie straina are consecinte grave pentru vampir ( devieri psihice etc.)

Karma

In prezent, karma actioneaza de zeci de ori mai repede ca inainte, sustine Lazarev in prima sa carte, „Diagnosticarea karmei”. In secolele anterioare, pedeapsa pentru o fapta rea venea in viata urmatoare. Acum insa vine dupa numai cativa ani.

Karma unui sfant se unea, in vechime, cu karma copilului ce-i purta numele. Astfel, copilul era protejat.

Aspiratia continua catre desavarsirea spirituala constituie cel mai eficient mecanism de blocare a karmei.

Cainta modifica structurile karmice.

In timpul sedintei cu Lazarev, are loc o intensificare a tuturor proceselor karmice ale pacientului.

Pacientul care se agata sufleteste de terapeut, facand din el un tel ii preia „murdaria karmica”, inmultind-o.

Pentru ca un copil sa nu preia din karma parintilor, trebuie sa-l iubeasca pe Dumnezeu mai mult decat pe parinti.

Copiii adoptati incep sa depinda de karma parintilor adoptivi.

Timpul

Lazarev distinge intre timpul neformal, timpul amorf si timpul invers.

Noi percepem timpul ca fiind in curgere dinspre trecut spre viitor. In plan subtil, se percepe curgerea timpului dinspre viitor spre prezent. In planurile mai fine decat acesta, timpul nu are o directie de curgere.

O problema din prezent e perceputa ca fiind generata de faptele din trecut, dar ea poate constitui o pregatire pentru viitor.

In plan subtil, efectul devine cauza evenimentului. Scurgerea timpului din trecut spre viitor (in plan vizibil) si dinspre viitor spre trecut (in plan subtil) creeaza situatia actuala.

Orice eveniment se dezvolta in cercuri care se propaga atat catre viitor, cat si catre trecut.

Evenimentele care dureaza luni sau ani in perceptia obisnuita, in plan subtil dureaza ore. Efectul de deja vu, deja vecu pe care il avem in unele situatii se datoreaza trairii anterioare in plan subtil a acelui eveniment.

Intelegerea notiunii fizice de timp de catre oamenii de stiinta nu e inca permisa. Stephen Hawking a capatat o boala incurabila inainte de a incepe sa studieze timpul. Probleme serioase a avut si rusul Kozanev, iar Einstein a distrus toate insemnarile legate de experimentul Philadelphia.

In numarul 666, cele trei cifre de 6 simbolizeaza spatiul, timpul, materia. Pe scurt, lumea reala in care este prins omul contemporan.

In timp ce se aflau pe orbita din jurul Pamantului, cosmonautii puteau vedea trecutul si viitorul. Un cosmonaut s-a vazut pe sine ca dinozaur, in trecut, vanand un alt animal. Alt cosmonaut s-a vazut pe sine in viitor si a vazut si moartea tatalui sau.

„Cand cosmonautul se afla pe orbita, constiinta acestuia se desprinde de toate problemele pamantesti. Este ca si cum s-ar ghemui, ca si cum ar muri. Si atunci se deschid portile informatiei ce provine din subconstient.”

A cunoaste viitorul presupune a incerca sa-l dirijam. Daca omul nu a evoluat launtric, nu i se permite acest lucru.

Lazarev discuta despre timp in fiecare dintre ultimile sale volume, pentru a ajunge in volumul al doisprezecelea la concluzia ca putem reduce valorile umane la notiunea de timp. Oamenii interactioneaza cu timpul prin:

•instinctul perpetuarii speciei

•instinctul de conservare

Granule de informatie condensata ne parvin continuu din viitor. Disparitia acestui flux informational atrage disparitia orasului, poporului, civilizatiei lipsite de flux.

Video – Schimbarea celorlalti incepe cu schimbarea noastra (RO)

Video – Progres in planul logicii divine (RO)

Sursa