Sarea de Himalaya si uimitoarele sale proprietati de vindecare

1624

Sarea este un condiment nelipsit din bucatariile din intreaga lume si este unul dintre cele mai vechi remedii din lume.

Vechiul tratat medical chinez Peg-Tzao-Kan-Mu, scris cu 2700 de ani inainte de Hristos, mentiona nu mai putin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicatiile sale, cu modul de administrare si cu efectele sale specifice.

Cristalele de sare naturala din zona Himalaya s-au format in urma cu peste 500 de milioane de ani, aceasta sare fiind considerata a fi una dintre cele mai apreciate varietati de sare din lume.

Datorita cresterii depozitelor de minerale si oligoelemente pe care o promoveaza, terapia cu apa cu sare de Himalaya are proprietatea de a:

• Echilibreaza pH-ul organismului

• Normalizeaza tensiunea arteriala

• Creste circulatia si tensiunea arteriala

• Normalizeaza tensiunea arteriala

• Creste circulatia si conductivitatea energetica

• Dizolva si elimina sedimentele care conduc la diferite forme de artrita, osteoporoza, guta si pietre la rinichi sau la fiere

•  Vindeca afectiunile pielii

• Scade pofta de mancare si dependenta

Pielea ta este un organ excretor care reflecta in mod direct starea de sanatate a tractului instestinal. Cand faci baie cu apa sarata, mineralele sale iti penetreaza pielea sub forma de ioni. Aceasta stimulare naturala produce o dezvoltare a stratului de celule vii. Astfel, punctele bio-energetice slabe vor fi echilibrate, iar fluxul de energie de la nivelul intregului organism va fi activat. In timp ce fiecare dintre noi putem beneficia in urma bailor sarate, aceasta forma de tratament este deosebit de benefica pentru cei care sufera de diferite boli de piele, reumatism si boli articulare, boli ginecologice, infectii recurente, intepaturi sevedere de insecte, zgarieturi sau rani, iritatii ale pielii produse de contactul pielii cu stejarul otraitor, cu iedera sau cu otetarul otravitor

Uimitorul efect detoxifiant pe care-l au baile cu apa sarata de Himalaya poate fi comparat cu efectul pe care-l au asupra organismului tau trei zile de post. Pentru a beneficia pe deplin de beneficiile oferite de baile cu sare de Himalaya, concentratia de sare este critica. Concentratia de sare ar trebui sa fie cel putin aceeasi cu cea a fluidelor corpului (aproximativ 1%) cu scopul de a fi activata rata de schimb osmotic. Formula pentru o solutie de 1% este de 50 de grame la 4 litri de apa. Deoarece cantitatea de apa dintr-o cada plina este de aproximativ 100-120 litri, va fi necesara o cantitate de cel putin 1.2 kilograme de sare naturala. Pentru a evita utilizarea energiei organismului pentru a echilibra temeperatura, apa ar trebui sa aiba o temperatura de aproximativ 37 de grade Celsius. Apa din cada isi va pastra o temperatura constanta, deoarece compozitia biofizica a sarii este atat de puternica, incat moleculele sunt provocate sa se deplaseze intr-un ritm constant.

Evita utilizara de aditivi de baie, de sapunuri sau de uleiuri. O sedinta de terapie cu apa sarata de Himalaya ar trebui sa dureze aproximativ intre 20 si 30 de minute. In timpul acesta, temperatura si compozitia baii este comparabila cu lichidul amniotic in care embrionul pluteste in starea prenatala. La sfarsit nu faceti dus, stergeti-va simplu cu un prosop.  Dupa aceasta terapie ar trebui sa va odihniti pentru cel putin 30 de minute.

ATENTIE!!! Cu toate ca aceasta forma de terapie are un efect pozitiv asupra unui numar foarte mare de afectiuni, aceasta este, de asemenea, foarte solicitanta pentru sistemul cardio-vascular. In cazul in care suferiti de probleme cu tensiunea arteriala sau alte afectiuni cardio-vasculare, consultati intai medicul inainte de a urma aceasta forma de terapie.

Pentru a utiliza sarea de Himalaya in alte scopuri terapeutice urmati pasii urmatori:

Umple un recipient de sticla care poate fi inchis ermetic cu o cantitate suficienta de sare incat aceasta sa poata fi dizolvata. Adauga apa minerala plata sau apa purificata, umpland complet recipientul.

Dupa aproximativ 24 de ore, in cazul in care sarea s-a dizvolvat complet, mai adauga o mica cantitate de sare. Atunci cand sarea nu se mai poate dizolva, cristalele de sare se vor depune in partea de jos a recipientului. In acest moment solutia a devenit saturata in proportie de 26% si este gata pentru utilizare.

Exista mai multe modalitati de a experimenta in mod direct potentialul de vindecare al acestei solutii. Aceasta poate fi bauta, folosita cu scopul de a condimenta alimentele sau poate fi folosita la inhalatii. Cu toate ca exista numeroase utilizari benefice ale acestei solutii, iata cateva dintre problemele comune in care aceasta poate reprezenta un real ajutor:

Acnee – spala-ti fata cu aceasta solutie; aceasta poate fi folosita in combinatie cu un sapun natural sau cu un scrub de fata natural.

Infectii ale urechii – poate fi utilizata ca picaturi pentru tratamentul infectiilor de la nivelul urechii.

Infectii fungice la picior – spala-ti picioarele cu aceasta solutie.

Congestie nazala – spalaturi nazale.

Psoriazis – aplica aceasta solutie pe zona afectata si las-o sa se usuce.

Dureri in gat – gargara cu saramura calda.