SASE mituri uimitoare despre persoanele care au un suflet batran

1707

Iubitori ai singuratatii, filosofici si intelepti dincolo de varsta pe care o au, sufletele batrane, au tendinta ca uneori sa fie etichetati si gresit intelesi de catre o societate care nu reuseste sa priveasca dincolo de aspectele superficiale ale vietii. Intr-un articol anterior, v-am prezentat care sunt caracteristicile definitorii ale acestei categorii speciale de oameni, iar acum vom explora impreuna cele mai intalnite mituri asociate cu temperamentul acestor suflete batrane.

1. Mitul #1:

Oamenii care au un suflet batran nu sunt productivi, ci din contra, sunt lenesi.

Adevarul: Tanjim dupa o viata simpla si cat mai necomplicata.

Foarte multe suflete batrane prefera sa evite contactul viziual cu societatea pentru ca, in acest caz, aceasta ar fi necesar ca aceasta sa lase privirea in jos. Avere, bunuri materiale sau statuturi sociale nu au nici macar o importanta in ochii acestor persoane, deoarece acestia le privesc pe acestea ca fiind tranzitorii si satisfatoare doar pentru moment.

De ce si-ar complica viata cu acumularea unor titluri academice, cu datoria continua sau cu concurenta de la locul de munca, atunci cand viata poate fi traita simplu si calm? Acesta este motivul pentru care multe suflete vechi opteaza pentru locuri de munca lipsite de importanta, dar nu neaparat.

In cazul in care banii sunt radacina tutror relelor de pe lumea aceasta, de ce crezi ca si-ar lasa viata sa guverneze in jurul acestor valori? In aceasta situatie, acesti oameni deosebiti prefera sa stea pe spate, sa se relaxeze si sa simta mirosul trandafirilor.

2. Mitul #2:

Acestia sunt mizantropi.

Adevarul: Avem tendinta de a fi linistiti si solitari

Asa cum am aratat si in articolul trecut, unele dintre aceste persoane au tendinta de a fi solitare sau sa aiba o natura singuratica. Este de inteles ca aceast capriciu personal poate sa fie perceput foarte negativ de catre o societate in care valorile principale sunt stimularea sociala si in care domina extrovertitii.

Sufletele batrane au tendinta de a prefera compania proprie pentru ca doar in propria lor singuratate pot sa se gandeasca mai bine la propriile lor ganduri profunde, sa alcatuiasca mai bine lucrarile lor si sa creeze cu adevarat. Setea profunta a acestor persoane de auto-cunoastere cere un combustibil in plus, singuratatea.