Alimentatia corecta si exercitiile fizice sunt doua dintre cele mai puternice arme impotriva diabetului. Iata cateva dintre cele mai importante alimente care au puterea de a-ti reduce nivelul zaharului din sange si chiar, exista posibilitatea ca acestea sa trateze complet diabetul in cazul in care suferi de aceasta afectiune:
10. Scortisoara
In mod uimitor, doar presarand scortisoara peste mancarea ta, poti sa reduci nivelul zaharului din sange. Anumite substante din scortisoara ajuta organismul sa foloseasca insulina intr-un mod mai eficient, iar glucoza poate patrunde in celulele organismului. Studii recente au demonstrat ca, doar o jumatate de lingurita de scortisoara consumata zilnic, reduce nivelul zaharului din sange.
9. Iaurtul
Iaurtul este foarte bogat in proteine si in calciu. Anumite studii au demonstrat ca oamenii care consuma alimente bogate in calciu sunt mai feriti de aparitia diabetului. Iaurtul este gustarea perfecta, adauga fructe uscate, nuci sau seminte pentru un plus de aroma.
8. Uleiul de masline
In mijlocul alimentatiei mediteraneene se afla uleiul de masline, un ulei considerat a fi o grasime buna. Unul dintre beneficiile acestuia este reprezentat de reducerea rezistentei organismului la insulina.
7. Nuci si seminte
Acestea sunt foarte bogate in acizi grasi esentiali, acizi care lupta impotriva bolilor inimii. Acestea reduc rezistenta organimului la insulina si ajuta la controlarea nivelului zaharului din sange. Acestea sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina E, un antioxidant care protejeaza celulele. Sunt foarte bogate in fibre si in magneziu, dar nu uita ca sunt foarte calorice.
6. Pieptul de pui
Pieptul de pui este un aliment extrem de versatil, extrem de bogat in proteine de o foarte mare calitate si este foarte sarac in calorii. Pieptul de pui este cu adevarat o mancare minune. O suta de grame de piept de pui, servit fara piele, contine 142 de calorii si trei grame de grasime. Pieptul de curcan este chiar mai sarac in calorii decat cel de pui.
5. Pestele
Foarte usor de pregatit, pestele este o sursa de proteine excelenta si un excelent inlocuitor al carnii plina de grasimi. De asemenea, pestele gras este o importanta sursa de acizi grasi esentiali, acizi grasi care-ti mentin sanatatea sistemului cardio-vascular. Oamenii care sufera de diabet, au trigliceridele crescute si niveluri mici de colesterol bun. Consuma peste minim o data pe saptamana.
4. Cereale
Cerealele consumate la micul dejun reprezinta oportunitatea ideala de a-ti asigura necesarul zilnic de fibre. Studiile au demonstrat ca, persoanele care consuma alimente bogate in fibre de dimineata, mananca mai putin in tot restul zilei, asa ca nu uita de micul dejun. Adauga un fruct langa aceste cereale si ti-ai asigurat si necesarul de fructe pentru ziua respectiva.
3. Fasole, Linte, Soia
Acestea sunt o sursa extraordinara de fibre. Te vor face sa te simti satul vreme indelungata, imbunatatesc digestia si te ajuta sa eviti ridicarea nivelului glicemiei care apare dupa fiecare masa.
2. Fructe
Acestea contin aproape toti nutrientii necesari organismului, sunt bogate in fibre si mai sarace in calorii decat oricare alt aliment. Acestea contin antioxidanti care-ti protejeaza vederea, inima si sistemul nervos. Acestea sunt bogate in glucide, asa ca, limiteaza-te la doua sau trei mici portii de fructe zilnic.
1. Legume
Acestea, la fel ca fructele, sunt bogate in fibre si sarace in calorii. Daca vei consuma multe legume, automat nu vei consuma grasimi sau carbohidratii care-ti vor ridica nivelul glicemiei.
*Consulta medicul specialist pentru a cunoaste cu exactitate care dintre fructe si care dintre legume iti sunt recomandate in special