ZECE decizii pe care le vei regreta peste 10 ani si modalitatile prin care le poti evita

1194

 “Daca nu as fi facut…” Aceasta expresie este una dintre cele mai triste expresii ale limbii romane. Iata zece decizii pe care le vei regreta peste 10 ani si modalitatile prin care le poti evita:

10. Porti o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti

01

In cazul in care fata pe care i-o prezinti lumii din jurul tau este doar o simpla masca, in scurt timp nu vei mai avea ce sa le arati celor din jurul tau. Atunci cand iti petreci foarte mult timp concentrandu-te asupra perceptiei pe care o au ceilalti despre tine, in cele din urma vei uita cine esti tu cu adevarat. Asa ca, nu te teme de judecatile si de perceptiile celorlalti. In inima ta stii cine esti cu adevarat si ce este cu adevarat important pentru tine. Nu trebuie sa fii perfect si nu trebuie sa-i impresionezi pe ceilalti. Lasa-i pe ceilalti sa fie impresionati si inspirati de modul in care te descurci cu propriile tale imperfectiuni.

9. Lasi pe ceilalti sa-ti creeze visele in locul tau

05

Cea mai mare provocare in viata este aceea de a descoperi cine esti cu adevarat. Cea de a doua provocare este aceea de a fi fercit cu ceea ce ai descoperit. O foarte mare parte a acestei descoperiri este aceea de a ramane sincer fata de propriile tale obiective si vise personale. Exista in viata ta oameni care nu sunt de acord cu tine? Foarte bine. Inseamna ca iti pastrezi integritatea si iti urmezi propria ta chemare. Uneori vei face lucruri pe care ceilalti le considera nebunesti din punctul lor de vedere, dar atunci cand pierzi notiunea timpului, toate acele pareri dispar si tu continui sa faci ceea ce sti ca este bine pentru tine.

8. Iti petreci timpul intr-o companie negativa

02

Nu lasa niciodata pe cineva care are o atitudine negativa sa se apropie prea mult de tine. Nu-i lasa sa ajunga la tine. Acestia nu pot apasa pe tragaci daca tu nu le dai arma. Aminteste-ti tot timpul ca petrecerea timpului tau pretios in compania persoanelor care sunt o companie negativa si care nu te apreciaza este o alegere pe care o faci tu insuti.

7. Esti egoist

03

O viata traita din perspectiva faptelor bune si a unui caracter bun este fundatia unei vieti plina de fericire. Cei pe care i-ai inspirat si carora le-ai impartasit dragostea ta isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta mult dupa ce faptele au disparut. Asa ca, sculpteaza-ti numele in inimi, nu in piatra. Ceea ce ai facut pentru tine moare odata cu tine, ceea ce ai facut pentru ceilalti si pentru lumea din jurul tau ramane.

6. Eviti schimbarea si dezvoltarea

06

In cazul in care vrei sa-ti cunosti mai bine trecutul, mai bine piveste-ti conditiile din prezent. In cazul in care vrei sa-ti cunosti viitorul, priveste actiunile prezente. Trebuie sa te eliberezi de ceea ce este vechi pentru a face loc in viata ta noului.

5. Renunti atunci cand lucrurile merg prost

04

Nu exista esec, exista doar rezultate. Chiar daca lucrurile nu se desfasoara asa cum ti-ai dori, nu te descuraja si nu renunta. Invata si mergi mai departe. Cel care continua in ciuda dificiultatilor, la un moment dat o sa reuseasca deoarece lupta este castigata cu mult timp inainte de batalia finala. Este un proces plin de pasi mici, iar acestia impreuna te vor indrepta catre acel moment glorios pe care ti-l doresti.

4. Incercarea de a micro-manageria fiecare mic detaliu

08 (2)

Viata trebuie sa fie atinsa, nu strangulata. Uneori tot ceea ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa lasi viata sa-si urmeze cursul. Respira! Atunci cand praful se va linisti, vei putea sa vezi din nou copacii. Fiecare aspect al vietii tale se afla intr-o armonie profunda, fie ca intelegi acest lucru,fie ca nu.

3. Te multumesti cu mult mai putin decat meriti

08

Este necesar sa fii indeajuns de puternic pentru a te putea detasa si indeajuns de intelept pentru a astepta ceea ce meriti. Uneori este necesar sa fii doborat in cel mai jos loc in care te-ai aflat vreodata pentru a te ridica mai sus decat ai fost vreodata. Uneori este necesar ca ochii tai sa fie spalati de lacrimile tale pentru a vedea mult mai limpede oportunitatile din fata ta.

2. Astepti la nesfarsit ziua de maine

03

Problema este ca tu crezi ca ai mai mult timp decat ai de fapt. Intr-o buna zi te vei trezi si vei realiza ca nu mai ai timp si pentru lucrurile pe care iti doresti sa le faci cu atata ardoare, dar pe care le amani.

1. Esti prieten foarte bun cu lenea si cu superficialitatea

how-to-stop-procrastinating

Lumea nu-ti este datoare cu nimic, in schimb tu esti dator cu ceva. Asa ca, nu mai visa cu ochii deschisi si preia controlul asupra vietii tale. Este  prea tarziu sa stai sa astepti ziua in care cineva va face ceva pentru tine. Acea zi este astazi. Lumea are nevoie de tine!