ZECE dintre cele mai cunoscute si misterioase blesteme

1691

Toate marile religii si culturi ale lumii au crezut in puterea pe care o au blestemele, intr-un anumit moment sau altul. In aceste vremuri, exista in continuare foarte multe persoane care continua sa creada in puterea nevazuta a blestemelor. Blestemele au o natura supranaturala si sunt asociate de obicei cu o anumita divinitate sau cu o entitate supranaturala. Majoritatea persoanelor care cred in puterea blestemelor fie sunt religiosi, fie superstitiosi. Dupa ce veti termina de citit urmatoarele randuri, in cazul in care nu credeati in puterea blestemelor si a coincidentelor pana acum, cu siguranta parerea dumneavoastra se va schimba.

Iata care sunt ZECE dintre cele mai cunoscute si misterioase blesteme:

1. Blestemul diamantului “Hope”

05

Acest diamant de 112 carate, dateaza din anul 1642 si este  vestit pentru frumusetea si istoria sa.  Bijuteriai  a fost descoperita pe teritoriul Indiei, acolo unde se presupune  ca ar fi fost furata din incinta templului zeitei Sita. Hotul, din cate spune legenda, a fost sfasiat de viu de niste caini turbati atunci cand incerca sa scape.  Acest diamant a trecut apoi prin mainile regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei, fiind purtat ulterior si de catre Printesa de Lamballie si de regina Frantei Maria Antoaneta. Acestia au avut parte de o soarta similara cu cea a hotului. Acestea au fost decapitate impreuna cu regele Ludovic in timpul revolutiei franceze. Multi cred si in zilele noastre ca pe posesorul acestui diamant il va astepta o soarta teribila.

2. Runele Bjorketorp

08

Aceste pietre sunt situate in Suedia si au fost construite in perioada secolului al VI-lea i.Hr. Una dintre pietre, denumita runa “Bjorketorp” are incrustrata pe ea acest inscris: “Eu, stapanul runelor, le dau acestor pietre putere. Blestemat la o moarte crunta sa fie pe vecie acela ce va distruge acest monument.”. Legenda spune ca in secolul al XV-lea cineva a incercat sa mute pietrele pentru a putea sa cultive pamantul. Vremea era frumoasa, nu batea vantul. Barbatul a aprins un foc, in incercarea de a sparge pietrele, dar dintr-o data si-a facut aparitia un vant puternic care i-a aprins parul in flacari. A murit arzand in chinuri groaznice, iar focul s-a stins ca si cand cineva ar fi aruncat apa deasupra lor. De atunci nimeni nu s-a mai atins de aceste pietre.

3. Blestemul Jocului “Madden”

03

Desi ar trebui sa reprezinte o adevarata onoare, pentru jucatorii profesionisti de fotbal american, se pare ca aparitia pe coperta jocului “Madden” este un adevarat blestem.  Majoritatea dintre cei care au aparut pe coperta acestui joc au avut un sezon foarte dificil, au ajuns pe lista de accidentari, sau au ajuns niste necunoscuti ai lumii fotbalistice. Michael Vick (Madden 2004), Donovan McNabb (Maden 2006), Shaun Alexander (Maden 2007), Vince Young (Madden 2008), Brett Favre (Maden 2009), Troy Polomalu (Maden 2010) si  Peyton Hillis (Maden 2012) sunt sportivii care nu au fost ocoliti de acest blestem. Dupa aparitia lor pe coperta, viata li s-a schimbat din rau in mai rau.

4. Blestemul Kennedy

01

Totul a inceput cu asasinarea Presedintelui Kennedy din anul 1963. Apoi a continuat cu asasinarea lui Robert Kennedy in anul 1968. A mai urmat accidentul de avion din care a scapat cu viata senatorul Ted Kennedy, iar mai tarziu, a urmat accidentul de masina in care Mary Jo Kopechne si-a pierdut viata. A mai urmat apoi decesul fiului lui Robert Kennedy din cauza unei supradoze de droguri si decesul celuilalt fiu al sau intr-un accident la ski. J.F.K. Jr. a murit intr-un accident de avion, impreuna cu sotia si sora acesteia si cel mai recent deces, prin spanzurare, a fost cel al sotiei lui R.F.K. Jr.

5. Blestemul Poltergeist

06

O parte dintre cei care au lucrat la productia acestui film au murit. Patru dintre membrii acestei productii au murit intre prima parte a filmului si cea de a treia. Cadavrele care apar in aceasta productie cinematografica sunt cadavre autentice, acesta fiind unul dintre motivele presupuse pentru care acest blestem i-a  urmarit pe cei patru si nu numai.

6. Blestemul lui James Dean

09

Starul de cinema James Dean a murit in urma unui accident de masina, atunci cand masina sa, un Porsche 550 Spider, denumita “Little Bastard”, a suferit un impact pe autostrada. Masina o avea de numai noua zile, atunci cand a murit. Inainte de moartea sa, actorul a participat intr-un spot publicitar. Cuvintele sale din acel spot au fost: “Aminteste-ti, incetineste! Viata pe care o salvezi ar putea fi a mea.”. Ceva timp mai tarziu, motorul masinii a fost folosit in timpul unei curse. Soferul masinii a facut accident si a suferit leziuni grave.

7. Blestemul lui Superman

07

Actorii care au jucat rolul lui Superman in productia cinematografica cu acelasi nume au sfarsit prin a intra intr-o multime de probleme. George Reeves s-a sinucis. Christopher Reeve a paralizat in urma unei cazaturi de pe cal. Dana Reeve, sotia lui Christopher era nefumatoare si in ciuda acestui amanunt important, a murit de cancer pulmonar la varsta de 44 de ani. Lee  Quigley a murit la varsta de 14 ani in urma inhalarii de solventi.  Margot Kidder sufera de tulburarea bipolara. Jerry Siegel si Joe Shuster au fost abuzati de catre DC Comics.

8. Blestemul caprei lui Billy

04

Acest blestem s-a abatut in anul 1945 asupra echipei Chicago Cubs. Willy “Billy” Sianis, fanul echipei si proprietarul localului “Billy Goat Tavern”, a venit la meci impreuna cu mascota localului, o capra. Proprietarul echipei l-a dat afara de la meci. In timp ce iesea, Billy l-a blestemat ca echipa acestuia sa nu mai castige niciodata. Echipa a pierdut competitia si nu s-au mai facut remarcati de atunci.

9. Clubul 27

02

Acesta este blestemul care i-a urmarit pe majoritatea muzicienilor talentati precum Robert Johnson, Brian Jones, Dave Alexander, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morison, Kurt Cobain si mai recent pe Amy Winehouse. Cu totii au fost muzicieni extrem de talentati si fiecare dintre acestia a murit la varsta de 27 de ani.

10. Blestemul regelui Tutankhamon

10

Arheologul Howard Carter a descoperit mormantul regelui Tutankhamon impreuna cu comoara sa in anul 1922. In urma unei muscaturi de insecta, sustinatorul sau financiar,  Lordul Carnarvon, a murit. In perioada anului 1929, unsprezece persoane asociate cu mormantul regelui Tutankhamon au murit din cauze ce nu au putut fi explicate, inclusiv personalul lui Carnarvon si rudele acestuia. “Moartea vine pe aripi pentru acela ce intra in mormantul unui faraon”, sta scris deasupra mormantului lui Tutankhamon. Foarte multi cred ca blestemul s-a indeplinit.

Comentariile sunt închise.