ZECE modalitati prin care poti sa-ti imbunatatesti memoria

1557

Oare care este motivul pentru care cei mici invata cu o asa de mare usurinta lucruri noi? Raspunsul este unul foarte simplu: acestia se afla intr-un constant antrenament al creierului lor. Memoria este un instrument extrem de puternic, dar devine din ce in ce mai slab in cazul in care nu este utilizat pentru o perioada lunga de timp. Iata zece modalitati prin care va puteti imunatati memoria si prin care va puteti dezvolta eficienta personala:

10. Vorbeste despre trecutul tau

trecut

Incearca sa-i povestesti unui prieten modul in care a decurs ziua de ieri, incepand cu ceea ce ai facut seara si terminand cu ceea ce ai facut dimineata. Reamintindu-ti evenimentele din trecutul apropiat sau indepartat, stimulezi activarea memoriei si nu-i vei permite acesteia sa stearga informatiile pe care le percepe ca fiind inutile.

9. Lucreaza cu numere

mate

Iti este dificil sa faci exericiti mentale de aritmetica? Ei bine, cu singuranta nu ne putem imagina viata noastra ca fiind lipsita de calculatoare sau de computere. Cu toate acestea, calculul mental nu numai ca-ti stimuleaza partea rationala a creierului, dar, de asemenea, iti imbunatateste memoria. Puteti incepe, de exemplu, prin calcularea cumparaturilor de la supermarket.

8. Imbunatateste-ti vocabularul

xed

Incercati sa descoperiti noi cuvinte in fiecare zi. Acestea pot fi cuvinte de uz general sau nu. Foloseste-te de un dictionar pentru a alege cuvintele necunoscute sau alege sinonime pentru cuvintele deja cunoscute. De asemenea, incercati sa utilizati cuvinte noi in discursul dumneavoastra.

7. Invata o noua limba straina

cuvinte noi

Studiul unei noi limbi straine nu reprezinta doar un antrenament extraordinar pentru creierul tau, dar,  de asemenea, isi poate dovedi utilitate in viata de zi cu zi. Ideea este sa invatati cel putin zece noi cuvinte in fiecare zi. Cand veti reusi sa stapaniti acest ritm, puteti trece la ceva mult mai dificil, de exemplu, fraze si expresii in loc de cuvinte.

6. Invata poezii

SONY DSC

Cat de multe poezii cunoasteti pe de rost? Copii mici stiu zeci de poezii pe de rost. Puteti invata obisnuitele poezii ale copilariei alaturi de copii dumneavoastra sau puteti memora anumite poezii clasice sau contemporane. Astfel, va veti antrena nu numai memoria, dar veti atinge si frumusetea continuta de versurile acelor poezii.

5. Jocuri pe calculator

lol

Adeptii jocurilor pe calculator vor fi bucurosi la aflarea acestei vesti. Jocurile de calculator ne pot stimula memoria. Cu toate acestea, o jumatate de ora sau maxim o ora de joc este suficienta pentru antrenamentul zilnic al creierului tau. Cele mai bune alegeri sunt jocurile intelectuale sau logice si nu in ultmul rand jocurile de strategie.

4. Somn

somn

Cele opt ore de somn sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii creierului tau. Toata ziua, creierul rezolva diverse probleme si se confrunta cu provocari diferite, asa ca are nevoie de odihna suficienta pe timpul noptii, cu scopul de a rezolva problemele la fel de eficient si maine.

3. Scapa de rutina

plictiseala

Incercati sa adoptati obiceiuri nefamiliare si sa luati decizii spontane. De exemplu, puteti inlocui micul dejun obisnuit cu ceva nou, sau puteti incerca sa scrieti cu mana non-dominanta, cu toate ca acestea sunt doar cateva exemple.

2. Citeste carti bune

carti

Cand citim, o parte a creierului nostru este obligat sa memoreze informatii despre personajele si evenimetele ce se petrec in carte. Imaginile care apar stimuleaza imaginatia. Deci, cititul imbunatateste memoria, sporeste puterea creierului si imbogateste vocabularul.

1. Invata ceva nou

fillette et son poney

Gandeste-te la ceea ce ti-ai dori cu adevarat sa inveti si nu mai astepta. Poate fi vorba doar de un simplu hobby, cum ar fi pictura sau echitatia. Faceti ceva ce nu ati mai facut niciodata si creierul dumneavoastra se va implica in totalitate in acea activitate.