Zicala „Fii tu insuti” a devenit un cliseu datorita folosirii sale excesive. Te doar maseaua? Fii tu insuti! Suferi de depresie? Fii tu insuti! Ei bine, nu este chiar asa. O zicala asemanatoare, dar care cuprinde intr-un mod mult mai eficient ceea ce incearca „Fii tu insuti!” sa spuna, este „Fii cea mai buna versiune a ta!”. Acesta este adevaratul inteles al expresiei „Fii tu insuti!”.
Iata care sunt cele ZECE simple modalitati prin care poti sa fii fericit cu cine esti tu cu adevarat:
10. Urmareste sa indeplinesti ceea ce-ti doresti
“Fii tu insuti” nu inseamna ca trebuie sa indeplinesti anumite standarde ale societatii sau sa traiesti dupa standardele altor persoane. Urmareste sa indeplinesti ceea ce-ti doresti si nu te da batut niciodata pentru indeplinirea propriilor dorinte. Poti sa te dezvolti ca persoana si in acelasi timp sa fii tu insuti. Aceasta este fundatia pe care se bazeaza dezvoltarea personala. Te poate invata viata asta, sau poti accepta acest adevar fundamental fara sa cunosti suferinta inutila. Accepta-te pe tine insuti si urmareste-ti scopurile.
9. Invata din greselile tale
Poti sa inveti foarte multe lucruri atunci cand faci o greseala. Greselile din viata ta nu trebuie privite prin prisma negativitatii. Incearca sa intelegi ce nu a functionat, invata si mergi mai departe.
8. Gaseste-ti un hobby pe care-l iubesti
Cu totii avem ceva ce ne motiveaza sa mergem mai departe in perioadele dificile din viata noastra. Da-ti seama ce-ti place sa faci si creeaza un hobby din aceasta activitate. Atunci cand faci ce-ti place cu adevarat esti o persoana fericita.
7. Opreste negativitatea
Privesti lucrurile prin prisma paharului pe jumatate gol, sau le privesti prin prisma paharului pe jumatate plin? Este destul de usor sa fii negativ fata de tine insuti. Cand vine vorba de fericirea ta interioara, este extrem de important sa inveti sa fii tu insuti si sa fii o persoana extrem de pozitiva, dar nu neaparat. In cazul in care personalitatea ta este orientata catre melancolie, de exemplu, accepta-ti aceasta latura indiferent de ceea ce cred ceilalti.
6. Iarta-te pe tine insuti
Iarta-te pe tine insuti pentru greselile pe care le-ai facut. Iarta-te pentru momentele in care ai vorbit fara sa realizezi ce urmeaza sa spui. Iarta-te pentru ca ai fost rautacios fata de parintii tai, fata de prietenii tai sau fata de superiorii tai. Cand te gandesti la greselile din trecut intr-un mod negativ, nu faci decat sa te concentrezi pe problema respectiva, nu pe solutia necesara in sine. Este mult mai bine sa spui lucruri bune despre tine insuti dacat sa spui lucruri negative. Cand te vei ierta, vei incepe sa-ti spui numai lucruri pozitive.
5. Ai incredere in cine esti tu cu adevarat
Ai momente de indoiala sau de neincredere? Neincrederea este o prezenta constanta in viata noastra in cazul in care ne comparam cu cei din jurul nostru si ne intrebam “ce-ar fi daca?”. In loc sa ne indoim de noi insine tot timpul, ar trebui sa ai incredere in tine si in deciziile tale tot timpul. Atunci cand exprimi incredere in exteriorul tau, oamenii de langa tine vor avea incredere in deciziile tale.
4. Apreciaza ceea ce esti
Indiferent de cat de dificil ti se pare uneori, apreciaza-te! Fiecare persoana este unica si fiecare dintre noi avem o anumita urma de “ciudatenie”. Apreciaza-ti aspectele care te fac diferit si nu-ti fie rusine sa le scoti in evidenta.
3. Cunoaste-te pe tine insuti
Ai idee cine esti cu adevarat? Inca de cand erai tanar, ai fost conditionat sa fii intr-un fel sau altul. Este destul de ciudat ca dintr-o data sa fii tu, sinele acelas spontan, dar este singura modalitate prin care poti invata sa fii tu insuti, vulnerabil.
2. Nu te ingrijora cum esti privit de celelalte persoane
Gandindu-te ocazional la modul in care esti vazut de cei din jurul tau te-ar putea ajuta sa te dezvolti, dar nu ar trebui sa te gandesti in mod constant la ceea ce gandesc ceilalti despre tine. Ar trebui sa te dezvolti daca-ti doresti acest lucru si sa te schimbi in ceea ce-ti doresti.
1. Nu incerca sa multumesti oamenii din jurul tau
Exista o problema daca nu faci niciodata ceea ce-ti doresti si daca faci tot timpul ceea ce-si doresc ceilalti. Sa-i multumesti pe cei din jurul tau este un gest nobil, dar trebuie sa-ti cunosti limitele. In loc sa incerci tot timpul sa-i multumesti pe cei din jurul tau, incearca sa multumesti cea mai importanta persoana care conteaza, TU!