0 Shares 364 Views 1 Comments

Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a IV-a)

Emanoil Hociota Dec 24, 2014
0 365 1

Acestea sunt cele mai sanatoase alegeri pe care le poti face pentru reducerea tensiunii arteriale – Exista anumite dovezi care sugereaza ca unele sucuri de fructe, in special cele bogate in potasiu, pot ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Hipertensiunea este o boala care reactioneaza favorabil la schimbari de dieta si de stil de viata.

O portie reprezentata de o cana de suc de portocale, contine 496 mg de Potasiu, 27 mg de Calciu si 27 mg de Magneziu. Potasiul poate preveni cresterea tensiunii arteriale, pe care o poate si controla, conform National Heart, Lung and Blood Institute. Studiile nu au dovedit in mod concludent ca aceste doua minerale (Mg si Ca) sunt benefice tensiunii arteriale, dar ambele elemente actioneaza impreuna cu Potasiul pentru a mentine sanatatea generala a corpului. Intr-un articol publicat in editia din Ianuarie, 2011 a “The American Journal of Clinical Nutrition”, cercetatori francezi au descoperit ca dupa un consum regulat, pe timp de 4 saptamani, de suc de portocale, un grup de barbati de varsta mijlocie, supraponderali, au prezentat o scadere a tensiunii arteriale.

  Cele 14 beneficii uimitoare oferite de consumul de vinete

Cercetatorii de la Shifa College of Medicine din Pakistan au desfasurat un studiu clinic. 259 de participanti diagnosticati cu hipertensiune in stadiu timpuriu au consumat 250-599 ml de suc de prune uscate in fiecare zi timp de opt saptamani sau au fost folositi pentru un grup de control. La sfarsitul studiului, persoanele care au consumat suc de prune aveau tensiunea arteriala mai mica fata de cei din grupul de control. O cana de suc de prune uscate contine 707 mg de Potasiu, 31 mg de Calciu si 36 mg de Magneziu.

O cana de suc de rodie contine 533 mg de Potasiu, 27 mg de Calciu si 17 mg de Magneziu. Conform unui articol publicat in editia din septembrie 2001 a “Atherosclerosis”, sucul de rodie contine antioxidanti eficienti – compusi care au potentialul de a ne proteja de bolile cronice, de efectele imbatranirii si aldeteriorarii celulelor. In articol, cercetatorii de la Rappaport Family Institute for Research in the Medical Sciences si Rambam Medical Center din Israel spun despre consumul de suc de rodie ca reduce tensiunea arteriala la pacientii hipersenzitivi cu 5%.

  Deblocheaza fluxul energetic al corpului folosind o tehnica veche de 6000 de ani

Sucul de merisoare este adesea asociat cu efecte curative asupra infectiilor tractului urinar, dar anumite studii arata ca acesta are, de asemenea, efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. In editia din noiembrie 2007 a “Nutrition Reviews” cercetatori ai Tufts University constata ca polifenolii din sucul de merisoare pot micsora tensiunea arteriala si pot reduce riscul instalarii bolilor de inima. Polifenolii reprezinta o categorie de antioxidant ce se gaseste in mancarurile pe baza de plante. Sucul de merisoare contine 194 mg de Potasiu,  20 mg de Calciu si 15 mg de Magneziu.

 Citeste aici – Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a V-a)

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category