0 Shares 721 Views

Zodiacul Egiptean – Afla ce semn te reprezinta si ce spune acesta despre personalitatea ta

Emanoil Hociota Sep 15, 2014
0 722

Una dintre mostenirile lasate peste milenii de civilizatiile antice este zodiacul egiptean. Semnele zodiacale antice egiptene se bazeaza in principal pe zei si zeite. In cele ce urmeaza o sa poti afla care dintre acestea te reprezinta si cateva dintre trasaturile de personalitate ale semnului respectiv.

1. Sphinx: 27 Decembrie – 25 Ianuarie

Sphinxul este o creatura mitica care are corp de leu si cap de om. Aceasta creatura este inconjurata de o aura de mister si in zilele noastre.

Probabil nu creezi impresia unei persoane misterioase, dar cu siguranta iti face placere sa inveti si sa descoperi lucrurile din jurul tau pe cont propriu. Esti un invingator. Nimic nu-ti scapa!

2. Shu: 26 Ianuarie – 24 Februarie

Shu este unul dintre primii zei cunoscuti. El este zeul aerului si al luminii.

Esti o persoana careia nu-i lispeste creativitatea. Tot ceea ce atingi se transforma in aur, dar te indoiesti mult prea mult de abilitatile tale. De mult prea multe ori sfarsesti prin a le permite acestor ocazii de aur sa treaca pe langa tine. Ai incredere in intuitia ta!

3. Isis: 25 Februarie – 26 Martie

Vechii egipteni o cunosteau ca Auset sau Aset, dar Isis este zeita naturii si a magiei. Ea a fost venerata ca fiind sotia si mama perfecta.

Scopul tau personal este acela de a grai adevarul, motiv pentru care de foarte multe ori ai de pierdut. Folosindu-te atat de intuitie, cat si de logica, incerci sa oferi un sens lucrurilor. In cazurile in care nu-ti reuseste, intotdeauna dispui de o plasa de singuranta, aceasta fiind simtul umorului.

4. Osiris: 27 Martie – 25 Aprilie

Osiris este sotul si fratele lui Iisis. El este cunoscut ca fiind zeul vietii de apoi.

Exista in interiorul tau o profunda nevoie de a face ceea ce trebuie intotdeauna. Uneori, cu toate acestea, acest lucru te poate face sa amani lucrurile foarte mult. Nu-ti face griji, inima ta este intoteauna in locul potrivit.

5. Amun sau Amon-Ra: 26 Aprilie – 25 Mai

Amun sau Amon Ra este considerat a fi zeul creator, precum si Zeul Soarelui.

Exista in tine capacitatea de a fi un mare lider. Esti inteligent si capabil sa privesti partea luminoasa a vietii. Cu toate acestea, fereste-te si stapaneste-ti tentinta de a fi incapatanat.

6. Hathor: 26 Mai – 24 Iunie

Hathor a fost o foarte populara zeita a Egiptului antic. Ea a avut mai multe roluri, printre care cel de zeita a fertilitatii, a iubirii, a muzicii, a frumusetii si a dansului.

Esti un romantic incurabil. Ai o inima foarte deschisa si nu ai probleme in a-ti exprima sentimentele fata de ceilalti. Extrovertit si fermecator, intotdeauna cei din jurul tau se simt bine in compania ta.

7. Phoenix: 25 Iunie – 24 Iulie

Phoenix-ul s-a aflat intotdeauna intr-o stransa legatura cu Ra, Zeul Soarelui. Aceasta pasare mitica poseda proprietatea de autoincendiere si regenerare din propria cenusa.

Esti acel tip de persoana care se poate descurca indiferent de situatie si de ce are la indemana. Te ridici pentru a depasi orice provocare pe care ti-o scoate viata inainte, dar nu te izolezi. Le permiti celor din jurul tau sa te ajute.

8. Anubis: 25 Iulie – 28 August

Anubis este zeul lumii de dincolo, adesea reprezentat de un om cu cap de caine. El este cunoscut ca fiind judecatorul sufletelor, comparand greutatea inimii cuiva cu o pana pentru a vedea daca respectivul este vrednic de nemurire.

Esti o fire grijulie si filosofica. Nu iti este teama sa explorezi partea intunecata a vietii, ci cauti sa o intelegi pentru a-i ajuta pe cei din jurul tau. Esti o persoana determinata si plina de compasiune.

9. Thoth: 29 August – 27 Septembrie

Thoth este zeul intelepciunii si al cunoasterii, capul sau fiind adesea reprezentat de cel al unei pasari ibis. El este cel care a inventat scrisul. Tot el este cel care le-a servit zeilor ca scrib si consilier.

Esti o persoana cu o capacitate uimitoare de rezolvare a problemelor. Ai un intelect plin de pasiune si de fler creativ,  esti capabil sa gasesti solutii si sa-i ajuti pe ceilalti sa faca acelasi lucru.

10. Horus: 28 Septembrie – 27 Octombrie

Horus, adesea descris ca un om cu cap de soim, este zeul razbunarii, al razboiului, al protectiei si al cerului.

Esti un om foarte harnic. Unii te-ar putea acuza ca fiind o persoana dependenta de munca. Nu numai ca esti o persoana motivata, dar nu te temi sa-ti asumi riscuri. In ciuda dedicatiei fata de munca, familia ocupa principala pozitie in viata ta.

11. Wadjet: 28 Octombrie – 26 Noiembrie

Wadjet este o femeie cu un cap de cobra. Ea este zeita faraonilor, copiilor si femeilor in travaliu.

Esti calm si foarte calculat. Ai tendinta de a fi un perfectionist si iti doresti ca lucrurile sa-ti iasa bine de prima data. Esti un traditionalist si ai valori familiale foarte puternice.

12. Sekhmet: 26 Noiembrie – 26 Decembrie

Sekhmet este cunoscut sub numele de zeul razboiului si al vindecarii si este reprezentat de o femeie cu cap de leoaica.

Ai standarde foarte inalte pentru tine si pentru ceilalti, motiv pentru care momentele de nerabdare sunt nelipsite din viata ta. Cu toate acestea, ai in continuare o mare incredere in cei din jurul tau.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category