15 ponturi pentru empatici si pentru persoanele cu adevarat sensibile

1445

Capacitatea empatica va permite sa “cititi” si sa intelegeti energia si emotiile oamenilor. Aceasta capacitatea poate fi o mostenire genetica, transmisa de la o generatie la alta.

Probabil impartasesti aceasta abilitate cu o ruda, asa ca, uite-te la arborele tau genealogic; oare cineva din familia ta se incadreaza in descrierea de mai sus? Empaticii au capacitatea de a le scana energia celorlalti intr-un mod in care ceilalti oameni nu pot sa o faca. Foarte multi dintre ei nu sunt constienti de darul pe care l-au primit sau de modul in care functioneaza, dar au ajuns sa accepte ca sunt sensibili fata de energia celorlalti oameni. Abilitatea de a percepe corect si intr-o anumita masura de a reflecta energia celorlalti este o provocare. Cu toate acestea, acest dar ne ajuta sa calatorim prin viata avand un plus de perceptie, un plus pe care ceilalti nu-l au. Este necesar sa fii foarte selectiv si sa dispui de abilitati solide de a face fata provocarilor, asta in cazul in care nu vrei sa fii foarte usor coplesit. Iata cateva metode excelente de a face fata situatiilor din viata ta in cazul in care esti empatic sau o persoana cu adevarat sensibila:

1. Programeaza-ti timp pentru tine – petrecandu-ti timpul in compania propriei persoane poti crea spatiul necesar pentru a te elibera de emotii, de energia negativa si de stres.

2. Afirmatii pozitive – mesaje scurte care antreneaza anumite tipare de gandire. Un exemplu: “Primesc ceea ce este cel mai bun si ceea ce este cel mai mare bine in acest moment.”

3. Scutul – plasarea unui scut protector de lumina alba care te inconjoara intr-o bula de energie te poate ajuta; aminteste-ti sa-l impamantenesti pentru a nu zbura departe.

4. Echilibrarea si curatarea chakrelor – echilibrarea si curatarea regulata a chakrelor va mentine campul energetic liber de energiile negative. Echilibreaza-le prin scurte sesiuni de meditatie.

5. Centrarea – aliniaza-te cu propriul tau spirit si incearca pe cat de mult posibil sa te detasezi de ego. Incearca sa traiesti pe cat de mult posibil momentul prezent, iar orice emotie care apare, exprim-o si elibereaza-te de ea.

6. Pietre – unii oameni considera ca pietrele pretioase si cristalele reprezinta un ajutor de nadejde in mentinerea echilibrului si in indepartarea energiei negative. Alege-ti propria ta piatra.

7. Aroma-terapie – uleiurile esentiale pot spori bunastarea. Alege aroma care simti ca ti se potriveste cel mai bine.

8. Iarta – iertarea de sine si iertarea celorlalti este unul dintre cele mai puternice instrumente spirituale de care dispunem. Iertarea sterge energia negativa si ne creste frecventa vibrationala.

9. Impamantenirea – fiecare dintre noi avem un “cablu” de impamantenire care ne conecteaza cu energia Pamantului care pleaca din chakra radacinii. Constientizand acest aspect si folosindu-ne de acest cordon pentru a trimite energia negativa in pamant ne putem creste considerabil fluxul energetic si putem sa fim imuni in fata energiilor negative in viata de zi cu zi.

10. Meditatia – linisteste-ti mintea astfel incat sa pot sa fii centrat, prezent si sa poti sa auzi vocea interioara.

11. Sunete linistitoare – relaxeaza-te in fiecare zi cateva minute ascultand muzica linistitoare sau sunete ale naturii.

12. Animalele si natura –timpul petrecut in natura sau in compania animalelor de companie este o modaltate foarte buna prin care ne putem relaxa, prin care putem elimina energia negativa  si prin care putem sa ramanem conectati cu lumea din jurul nostru.

13. Arderea salviei – Americanii nativi au cunoscut si au adoptat aceasta practica cu rezultate foarte bune de sute de ani. Arderea salviei in timp ce precizezi intentii pozitive este o modalitate foarte buna prin care iti poti echilibra energia interioara si cea a casei tale.

14. Yoga – yoga este un instrument foarte eficient datorita combinarii tehnicilor de respiratie, de centrare si de impamantenire. In plus, este un mod foarte eficient prin care ne putem ridica nivelul vibrational.

15. Jurnal de recunostinta si de intentie – acesta este un mod foarte eficient prin care iti poti dezvolta recunostinta fata de tot ceea ce se afla in viata ta si un mod prin care poti mentine un flux de energie constant.