Cele 20 de secrete ale relatiilor semnificative

1089

Urmatoarele 20 de secrete importante te vor ajuta sa formezi cu cei din jurul tau relatii semnificative:

Atunci cand doi oameni se intalnesc, premiul se duce intotdeauna la cel care dispune de cel mai mare nivel de intelegere de sine. Acesta va fi mai calm, mai intelegator si mai confortabil in preajma celuilalt.

Nu permite comportamentului celorlalti sa-ti spuna cum ar trebui sa te simti.

Acorda mult mai putina atentie la ceea ce spun sau nu ceilalti oameni. In schimb, incearca sa intelegi motivul intim din spatele vorbelor si al actiunilor acestora.

Orice prietenie care-ti cere renegarea naturii tale originale si a demnitatii in fata celuilalt nu poate fi denumita “relatie”.

Spiritual vorbind, nu exista nicio diferenta intre tine si o alta persoana. Acesta este motivul pentru care nu pot  sa faci rau fara a te rani pe tine mai intai si de aceea nu vei putea sa-l ajuti pe celalalt fara sa te ajuti pe tine mai intai.

Atunci cand suntem eliberati de dorintele inutile fata de ceilalti, niciodata nu vom putea sa fim inselati sau raniti.

Faci un pas urias catre maturitatea psihologica atunci cand refuzi sa te aperi prin folosirea furiei in momentele in care esti calomniat pe nedrept. Deoarece un singurul lucru este cel care-ti tulbura pacea mintii tale, acela este rezistenta ta interioara.

Ii intelegi pe ceilalti  in masura in care te intelegi pe tine insuti. Lucreaza mai mult la cunoasterea de sine.

Nu-ti fie teama sa experimentezi pe deplin ceea ce se intampla cu tine in relatiile interumane, in special durerile si dezamagirile. Facand asta, trecutul tau capata o noua claritate.

Individul care stie cu adevarat ceea ce inseamna sa iubesti nu traieste experienta anxietatii atunci cand dragostea lui este respinsa sau nevazuta.

In cazul in care pierzi intr-un mod dureros un prieten de valoare, nu te grabi sa-i gasesti un inlocuitor. O astfel de actiune te impiedica sa-ti examinezi propria ta durere si sa te eliberezi pe deplin de ea.

Nu-ti fie teama sa fii un nimeni intr-o lume sociala. Acesta este un adevar mai profund si mai bogat decat apare la suprafata.

Fiecare experienta neplacuta cauzata de o alta persoana este o oprtunitatea de a-i vedea pe oameni asa cum sunt, nu asa cum ii idealizezi tu. Cu cat mai neplacuta este o alta persoana, cu atat mai multe poti sa inveti de la ea.

Poti sa fii atat de eliberat de sentimentul de prejudiciu si de nedreptate incat pot sa fii surprins atunci cand ii auzi pe ceilalti plangandu-se de aceste aspecte ale vietii.

Nu o sa poti vreodata sa recunosti o virtute intr-o alta persoana decat in cazul in care aceasta se afla si in interiorul tau. Este nevoie de o persoana cu adevarat iubitoare si rabdatoare sa recunoasca aceste virtuti in ceilalti.

Nu confunda dorinta ca fiind dragoste. Dorinta pleaca de acasa intr-o cautare frenetica pentru satisfatia proprie. Dragostea este acasa cu ea insasi.

Exista parti in fiecare dintre noi care-si doresc o viata iubitoare si parti care nu. Adopta partea fortelor pozitive. Fa tot ceea ce poti pentru a le scoate cat mai des la suprafata si pentru a le incuraja.

Este necesar sa incetezi cu timiditatea care te urmareste din anii adoloscentei si sa te eliberezi de temerile fixe cu privire la ceea ce cred ceilalti despre tine.

Nu te stradui sa fii o persoana iubitoare, straduieste-te sa fii o persoana reala, autentica. O persoana autentica este o persoana iubitoare.

Cea mai mare dragoste pe care poti sa o oferi celorlalti este transformarea universului tau interior in asa fel incat ca ceilalti sa fie atrasi de exemplul tau autentic de bunatate.