Cum sa te pregatesti inainte sa ai experienta unui vis lucid

1468

Probabil va intrebati ce este acela un vis lucid. Visul lucid reprezinta o stare alterata a constiintei, in care suntem constienti ca visam si ne continuam visul, fara a ne trezi. Visele lucide reprezinta fenomene ce se petrec de cele mai multe ori in mod natural, cu toate ca anumite persoane traiesc aceasta experienta mult mai des decat altele. Iata sapte mici sugestii care te pot ajuta sa te pregatesti pentru experienta unui vis lucid, potrivit celor de la altering-perspectives:

1. Pregateste-ti camera in asa fel incat sunetele si lumina sa nu-ti distraga atentia.

2. Intinde-te pe spate cu mainile pozitionate pe langa corp si cu ochii inchisi. Aceasta experienta este mult mai intensa in momentele in care esti obosit si somnoros.

3. Stai nemiscat, dar incearca sa nu adormi. Daca dintr-o data simti nevoia sa te scarpini, sa clipesti sau sa faci orice altceva, ignora si toate vor trece de la sine.

4. Dupa aproximativ o jumatate de ora o sa simti o incordare in regiunea pieptului si chiar sunete destul de neobisnuite, dar nu-ti fie frica, acest lucru este un fenomen destul de intalnit, reprezinta paralizia din timpul somnului si este un lucru normal. Daca in acest timp deschizi ochii, este posibil sa ai halucinatii si sa nu te poti misca deoarece corpul tau a intrat in starea de somn.

5. Daca doresti sa adormi, este indeajuns sa-ti inchizi ochii. In acest caz iti vei putea controla viziunile.

6. Daca doresti sa te trezesti, ajutorul unei alte persoane poate fi de foarte mare ajutor. Poti sa rogi persoanele apropiate din viata ta sa te trezeasca la momentul potrivit.

7. In ambele forme ale visurilor, cele lucide si cele normale, exista un element comun: aceasta experienta nu este una exterioara, ci este o calatorie in lumea cunoasterii de sine, o experienta de o insemnatate extraordinara. Cu toate acestea, aminteste-ti ca pentru a explica lucrurile pe care le-ai visat, este necesara o interpretare a acestora, moment in care trebuie sa te bazezi pe cunostintele interioare, sentimente si senzatii, deoarece toate simbolurile pe care le visam capata un sens diferit de la persoana la persoana in parte.