Creierul tau nu este un muschi, dar poti sa-l tratezi ca fiind asa ceva.
Foarte multe persoane sunt foarte interesate de starea sanatatii lor fizice, dar foarte putini cunosc faptul ca sanatatea psihica si fitness-ul psihic este un alt aspect al sanatatii acestora la care se poate lucra si care poate fi dezvoltat in acelasi mod in care iti dezvolti bicepsul si pectoralii.
Ne-ar ajuta sa te gandesti la creierul tau ca fiind un muschi. Pentru a-ti imbunatati performantele psihice nu poti face acelasi exercitiu de fiecare data si sa te astepti la rezultate extraordinare. La fel cum exercitiul pe care l-ai facut prima data cand ai pasit in sala de fitness a incetat sa mai constituie o provocare pentru tine, la fel si cuvintele incrucisate sau sudoku, dupa o perioada te timp isi pierd importanta in aceasta privinta. Secretul este acesta: de indata ce ti-ai insusit un exercitiu, pentru a-ti dezvolta creierul, este necesar sa incerci unul mai dificil.
Posibilitatea dezvoltarii inteligentei se datoreaza proprietatii de adaptare a creierului uman in functie de noile provocari. Cu alte cuvinte, anumite feluri de exericitii pot aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste agilitatea si inteligenta creierului tau.
Pana acum ceva timp oamenii de stiinta erau de parere ca procesul de dezvoltare al abilitatilor noastre psihice inceteaza o data cu inceperea maturitatii. Acum, datorita noilor studii din domeniul neuroplasticitatii care sustin contrariul, milioane de oameni din intreaga lumea au adoptat acest nou tip de antrenament, cel al creierului.
Potrivit cercetatorilor, nu este necesar ca antrementul sa dureze mai mult de doar cateva minute zilnic. Cu toate acestea, aceste minute pot face diferenta in multe aspecte ale vietii personale pe termen lung.