Cum poti trece mai usor peste momentele neplacute din viata ta

1430

Fiecare dintre noi traim experienta emotiilor negative in momentele vietii in care simtim ca situatia noastra de viata nu este in concordanta cu valorile si modul in care credem care ar trebui sa ne traim viata. Aceste emotii sunt prezente in viata fiecarei persoane pe care o intalnesti, singura diferenta este reprezentata de intensitatea acesteia. De aceea, va prezentam anumite metode prin care veti putea sa treceti mai usor peste situatiile in care aceste sentimente dau navala in viata dumneavoastra.

Iata ZECE modalitati prin care poti trece mult mai usor peste momentele neplacute ale vietii:

10. Recunoaste nervozitatea

03

Nu incerca sa te faci sa crezi in acele momente ca nu esti nervos, ci accepta sentimentul deoarece in caz contrat acesta se vor intoarce impotriva ta fix atunci cand o sa-ti fie lumea mai draga. Recunoaste care este cauza acelui sentiment si simte-l in interiorul tau. Alege sa nu spui nimic sau sa faci ceva pana in momentul in care vei reveni la normal, in acest fel vei fi sigur ca nu vei face ceva de care o sa-ti para rau cateva momente mai tarziu.
9. Scrie-ti sentimentele

02

In cazul in care vrei sa ai un control mai mare asupra sentimentelor tale, o buna modalitate prin care poti face acest lucru este prin a le scrie intr-un jurnal. Daca natura ta este temperamentala poti incepe sa-ti pastrezi gandurile intr-un astfel de jurnal, acest obicei avand scopul de a te ajuta sa te cunosti mult mai bine.
8. Exploreaza-ti furia

06

Dupa ce ai recunoscut acest sentiment in interiorul tau, ar trebui sa incerci sa intelegi care este motivul declansator din spatele acestui sentiment. De indata ce recunosti motivul, incearca sa intelegi ce te-a deranjat atat de tare la situatia respectiva. Este posibil ca in spatele acestor sentimente sa se afle niste probleme nerezolvate din copilaria ta sau din trecutul apropiat. Este posibil ca anumite pareri preconcepute despre persoana respectiva sau despre situatie sa fie cauza acelui sentiment care ti-a alterat judecata situatiei in care te-ai aflat si care te-a facut sa reactionezi in acest fel.
7. Relaxeaza-te

08

In momentele in care simti ca te cuprind aceste sentimente incearca sa te relaxezi. Cel mai bun mod prin care poti face acest lucru este prin meditatie. Inspira adanc de cateva ori si concentreaza-te doar pe respiratie. Acest lucru te va ajuta sa-ti indepartezi atentia de la lucrul care te deranjeaza si sa te relaxezi. Daca suferi de probleme de temperare a furiei poti urma un curs de yoga, iar acest lucru te va ajuta sa-ti canalizezi toata energia in exces. De asemenea te poti relaxa desenand sau facand ceva cu placere, orice iti poate distrage mintea de la situatia respectiva.
6. Suna-ti prietenii

03

Cu totii avem o persoana in viata noastra careia-i impartasim cateva din problemele, secretele si suferintele personale. Este vorba de acea persoana care nu te va lasa niciodata la greu. In acele momente in care simti ca nu mai poti face fata situatiilor dificile suna-ti prietenul cel mai bun si vorbeste cu el, probabil are solutia la problema care te framanta si nu-ti da pace. Chiar daca nu-ti poate oferi o solutie, macar cineva te va asculta si o sa-ti fie alaturi pana iesi din aceasta stare.
5. Asculta muzica

04

Personal, muzica ma ajuta sa trec cel mai usor peste aceste momente dificile. Muzica iti ajuta mintea sa se relaxeze si este un ajutor de nadejde in acele momente dificile ale vietii.
4. Plimba-te

03

In anumite situatii in care simti ca nu poti face fata, cel mai bine este sa parasesti imprejurimile cat mai repede. Plimba-te si incearca sa afli ce a declansat aceste emotii. Deasemenea poti merge la sala de forta sau sa alergi pana sentimentele negative te parasesc.
3. Razi

05

De fiecare data cand simti ca ceva te enerveaza poti incerca sa faci haz de necaz. Chiar daca nu-ti vine pe moment sa razi, poti incerca, pana la urma o sa razi in mod natural. Terapia cu ras este foarte benefica si este folosita de o multime de terapeuti in intreaga lume pentru rezolvarea problemelor precum controlarea furiei si a stresului.
2. Gaseste o solutie

09

Atunci cand suntem foarte nevosi nu gandim in timp ce comunicam cu celalta persoana iar mai tarziu regretam ceea am spus. Poti distruge viata unei persoane datorita unei simple si stupide decizii luate intr-un moment de nervozitate. Atunci cand realizezi problema care cauzeaza acest sentiment, incearca sa gasesti o solutie pentru a evita repetarea episoadelor.
1. Terapeut

01

Trebuie sa intelegeti ca aceasta este o emotie normala, este un raspuns normal fata de o situatie neplacuta si este o parte a vietii noastre. Este in regula sa fi nervos cateodata, dar nu este in regula sa nu te poti controla. In cazul in care simti ca emotiile negative intrec limita, incearca sa stai de vorba cu un terapeut pentru afla daca este ceva mai mult dincolo de acele sentimente.

 

 

 

Sursa