Apa de tamaie a fost si continua sa fie o bautura traditionala in Orientul Mijlociu timp de secole. Oamenii din Oman si Yemen, de obicei, inmoaie 4-5 bucati din aceasta rasina in apa peste noapte si beau apa. Inregistrarile medicale arata ca foarte putini oameni au suferit sau sufera de cancer in acele tinuturi.
Tamaia este o rasina pafumata produsa de arborele Boswellia sacra, intalnit in Africa si in Peninsula Arabica, inclusiv in Yemen si in Oman. Tamaia poseda puternice proprietati analgezice, anti-artritice, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antiseptice, astringente, carminative, digestive, expectorante, sedative, tonice si proprietatea de vindecare a ranilor.
Oamenii de stiinta au descoperit recent ca un anumit agent pe care il contine tamaia ajuta la vindecarea cancerului. Acest studiu a fost prezentat intr-un articol anterior (aici – click).
Beneficiile apei de tamaie
• Previne aparitia problemelor digestive;
• Intareste sistemul imunitar;
• Actioneaza ca un diuretic natural;
• Intareste si tonifiaza musculatura, pielea si organele interne;
• Promoveaza regenerarea pielii si a tesuturilor;
• Reduce stresul si inflamatia;
• Anti-carcinogen natural;
• Reduce febra si intensitatea durerilor de cap;
• Penetreaza bariera hemato-encefalica;
• Amelioreaza simptomele bronsitei;
• Amelioreaza intensitatea durerilor in gat;
• Reduce flatulentele;
Cum se prepara apa de tamaie?
Urmatoarea reteta a fost impartasita de catre Dr. Mahmoud Souhail – autoritatea numarul unu din lume in ceea ce priveste tamaia – in cadrul unui seminar recent. Inainte de utilizarea apei de tamaie, sunt necesar cateva masuri de precautie:
Este necesar ca aceasta apa sa fie introdusa in organism intr-un mod lent. La inceptut se recomanda ¼ ceasca de apa de tamaie pe zi. Incetul cu incetul cantitatea poate ajunge pana la o ceasca zilnic.
Poti utiliza aceasi rasina iar si iar pana cand aceasta nu mai are aroma.
Ingrediente
• Aprox. 25 g de rasina vie de tamaie
• 400 ml de apa purificata
• Un borcan de sticla
Mod de preparare
Se acopera cu tamaie partea de jos a borcanului. Se umple cu apa fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa peste noapte.
Nota – capacul nu poate fi de plastic; o farfurioara este perfecta in acest caz.
Strecoara apa si umple borcanul iar cu apa fierbinte.
Nota – mai poti adauga o cantitate mica de rasina in cazul in care este necesar.
*tamaia de calitate este foarte dificil de gasit, iar in acest caz, este de o importanta majora calitatea tamaiei utilizate!