Ceea ce ar trebui sa cunosti despre Legea Atractiei

1688

S-au vehiculat o multime de informatii cu privire la Legea Atractie si cu privire la crearea propriei realitati in ultima vreme. Dar, cat de reala este aceasta lege? Ne putem oare crea cu adevarat propria noastra realitate? Si daca da, de ce am crea unele dintre lucrurile care exista in vietile noastre si in lumea din jurul nostru?

Aceasta idee de baza a fost popularizata la sfarsitul anilor 1970, prin intermediul unui grup de carti transmis de catre Jane Roberts. La inceput, aceasta a fost privita ca fiind o idee radicala. In urma cu aproximativ 10 ani, cunoscutul documentar “Secretul” a adus inapoi aceasta idee in cultura populara, perioada in care toata lumea incepea sa priveasca spre bogatie si succes.

Ne putem oare crea propria noastra realitate? Daca este asa, de ce nu o facem intr-un mod mult mai avantajos pentru noi si pentru cei din jurul nostru, creand mai multa dragoste, bucurie, pace si abundenta? Ce ne impiedica sa facem asta?

De fapt, suntem creatori ai propriei noastre realitati clipa de clipa, in mult mai multe moduri si nivele decat ne putem imagina. Cu toate acestea, exista mici impedimente:

1. De cele mai multe ori, realitatea noastra este creata inconstient, din convingeri profunde, ipoteze si in reactie fata de asteptarile a caror existenta nu o cunoastem in mod constient.  In plus, este foarte dificil sa ne asumam responsabilitatea pentru rolul nostru in crearea de situatii care credem ca sunt cauzate din vina altcuiva.

2. Tu dispui de puterea de a-ti crea propria ta realitate, dar aceasi putere o detin si celelalte fiinte umane din jurul tau. Fiecare dintre noi avem propriile noastre nevoi, dorinte si scopuri. Astfel, creatiile celor din jurul tau iti afecteaza creatia ta si invers. Anumite persoane o creaza constient, altele nu.

3. Energizarea viziunii a ceea ce ne dorim este, de obicei, doar un prim pas. Nu vom reusi sa atragem si sa cream asteptand pe canapea plini de speranta si de incredere. Actiunea este foarte importanta.

4. De indata ce aceasta viziune a fost stabilita, este necesar sa ne eliberam de rezultat. Atunci cand incercam sa controlam acest rezultat, impiedicam fluxul magic de energie care ne poate aduce ceva mai bun decat ne-am imaginat vreodata.

5. Exista un decalaj intre trimiterea impulsului nostru creator si intentia noastra de a manifesta. Intre timp, in multe dintre cazuri, nerabdarea noastra, convingerile negative, indoielile, temerile si/sau lipsa de actiune pot intarzia, anula sau in unele cazuri, pot crea opusul a ceea ce ne dorim.

6. De multe ori putem manifesta foarte usor lucrurile neesentiale, cum ar fi un loc de parcare sau un sacou care sa se asorteze la pantalonii preferati, deoarece nu exista convingeri negative profunde impotriva acelor manifestari.

7. Uneori nu ar trebui sa primim ceea ce incercam sa cream, pentru ca manifestarea noastra este contrara planului nostru de viata. Acestea sunt perioade in care ne rugam, iar raspunsul este clar si raspicat “Nu!”.

8. Adesea, chiar acele situatii din viata noastra pe care ne-am dori sa le eliminam au un scop mult mai profund decat am putea intelege in etapa respectiva a vietii noastre, situatii care se vor schimba doar in momentul in care isi vor indeplini scopul.

De prea multe ori privim ideea de a ne crea propria realitate ca fiind un remediu rapid pentru toate problemele noastre, un mijloc de a controla viata si mediul inconjurator – chiar si pe oamenii din jurul nostru – prin intermediul mintii noastre constiente. De prea multe ori, privim aceasta idee ca fiind “o pilula magica” care ne va face instantaneu bogati si in forma de zile mari, fara sa fim nevoiti sa depunem niciun efort de a ne dezvolta sau de a persevera.

Cu toate acestea, viata nu merge asa. Fiecare dintre noi, la un moment dat am ajuns sa intelegem faptul ca nu exista o “pilula magica”, chiar daca speram in sufletele noastre ca o vom gasi la un moment dat. Cu scopul de a produce schimbari semnificative in vietile noastre, stim, in adancul sufletului, ca este necesar sa ne schimbam convingerile eronate, sa ne confruntam cu demonii nostri interiori si cu temerile noastre, sa ne tinem sub control ego-ul, sa trecem peste mandria noastra si peste nevoia noastra de a controla totul si sa ne urmam scopurile noastre personale. Iar atunci cand rezistenta si dificultatile isi vor face aparitia in vietile noastre – o vor face cu siguranta – vom fi nevoiti sa depasim aceste obstacole si esecuri, sa ne reafirmam obiectivele si demnitatea noastra, sa ne concentram asupra a ceea ce ne dorim si sa mergem inainte cu incredere, credinta, optimism si determinare. Legea Atractiei functioneaza pentru tine si pentru fiecare fiinta din jurul tau, dar poate functiona pentru tine sau impotriva ta.