Ai auzit pana acum de Pasteli? Combinatia formata din gustul sau dulce si proprietatile sale de vindecare este una dintre cele mai rare.
Aceasta reteta a fost mentionata pentru prima data in urma cu aproximativ 6000 de ani si a fost, de asemenea, foarte cunoscuta in Grecia Antica si in Orientul Mijlociu. Aceasta reteta mentionata si in Iliada lui Homer sub numele de “Itarion” poate fi numita leac sau desert. Acesta este unul dintre cele mai delicioase remedii pe care le vei incerca vreodata, fiind un desert plin de substante nutritive.
Reteta pentru Itarion sau pentru Pasteli este mentionata in Iliada ca fiind un aliment ce le era oferit soldatilor inaintea razboaielor pentru a capata puterea si energia de care aveau nevoie. De asemenea, Pasteli sunt mentionate si in inregistrarile egiptene antice ca fiind un remediu realizat si consumat intr-o mare masura de catre femei, deoarece are capacitatea de a stimula secretia hormonala si de a creste libidoul.
Ce sunt de fapt Pasteli? Acesta este un remediu preparat din doua ingrediente foarte sanatoase: seminte de susan si miere.
Reteta de Pasteli
Ingrediente:
• 300 de grame de tahini (pasta de susan)
• 300 de grame de miere
Mod de preparare
Inainte de amestecarea ingredientelor intr-un castron, se colecteaza lichidul din partea de sus a pastei de susan (tahini). Acest lichid uleios de tahini va va ajuta sa formati Pasteli. Se presara seminte de susan pe Pasteli formate in forma rotunda si se pastreaza la frigider. De asemenea, puteti adauga nuca, alune fistic sau alune de padure. Unele persoane fac alegerea de a praji Pasteli, dar va recomandam sa nu faceti acest lucru, deoarece procesul de gatire poate distruge o mare cantitate de nutrienti.
Pasteli pot fi consumate ca o gustare sau ca un tratament, dar nu ar trebui sa consumati mai mult de 2-3 zilnic, deoarece fiecare Pasteli este foarte bogata in nutrienti.
Combinatia acestor doua ingrediente ii poate oferi organismului tau aproape toti nutrientii de care acesta are nevoie. Pasteli sunt bogate in zinc, fier, fibre, maneziu, calciu, cupru, vitaminele din complexul B si nu numai.
Potrivit expertilor in nutritie, Pasteli pot contribui la echilibrarea nivelul de grasime din sange, in special la echilibrarea raportului dintre colesterolul LDH si HDL.
Pasteli afecteaza ritmul cardiac, ceea ce inseamna ca sunt bune pentru aritmie, hipertensiune arteriala, tahicardie si nu numai.