Cele CINCI lucruri pe care trebuie sa le accepti inainte sa poti iubi neconditionat

1233

Permite-mi sa precizez imediat ca nu sunt doctor sau terapeut. Sunt pur si simplu o femeie, mama, sotie, sora si fiica, care a acumulat ani de experienta in domeniul vast al iubrii. Am trecut prin multe si daca as fi pastrat un scor, ei bine, sa spunem ca uneori am castigat si ca uneori am pierdut.

Dar, prin aceste lupte, aceste razboaie ale mintii si ale inimii, am invatat si continui sa o fac, cum sa iubesc neconditionat.

Acestea sunt cele CINCI lucruri pe care trebuie sa le accepti inainte sa poti iubi neconditionat:

1. Imi amintesc ca eu sunt prioritatea mea numarul unu

Intr-o lume care devine din ce in ce mai constienta de importanta sanatatii si a starii de bine, auzim din ce in ce mai multe despre “iubirea de sine”. Stii cum se spune: este necesar sa te iubesti pe tine pentru a putea iubi pe altcineva.

Ei bine,  este cat se poate de adevarat. Cu toti avem exact ceea ce avem nevoie. Nu este treaba altcuiva sa ne faca sa simtim iubirea sau sa ne ajute sa iubim. Depinde de noi insine sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem in acest moment. Atunci cand asta este fundatia vietii tale, incetezi sa mai tii scorul si le poti permite darurilor tale sa straluceasca asupra lumii.

2. Renunt complet la ideea de a fi perfect

Dupa ce m-am luptat cu mine insumi o buna perioada de timp, perioada in care am simtit ca nu sunt indeajuns, speciala indeajuns, suficient de slaba si indeajuns de desteapta, am invatat sa renunt complet la perfectiune.

Dupa ce am fost o buna perioada de timp agatata de gandirea “nu ma descurc la nimic”, am trecut la gandirea de tipul “nu pot fi perfecta la toate”. Aceasta simpla tranzitie mi-a oferit libertatea de a fi prezenta, de a experimenta fiecare clipa pe deplin, fara conditii.

3. Recunosc ca eu sunt ceea ce practic

Atunci cand ii judecam pe cei din jurul nostru cu asprime, ne judecam pe noi insine. Atunci cand emanam dezaprobare, ne dezapobram pe noi insine. Atunci cand ne tratam cu lipsa de respect pe noi insine, facem acelasi lucru si cu ceilalti. Cu cat o facem mai mult, cu atat mai mult devine dureros de automat.

Prin constientizare si prin puterea bunatatii si iubirii putem sa renuntam la vechile noastre feluri de a fi si ne putem deschide in fata bunatatii, iubirii si gandurilor neconditionale fata de noi si fata de ceilalti.

4. Accept ca nu pot rezolva orice problema

Ar trebui ca fiecare dintre noi sa se elibereze de ideea potrivit careia putem rezolva totul, ca-i putem schimba pe ceilalti sau ca ne putem schimba pe noi insine peste noapte. Cand suntem prinsi in acest tipar de gandire, incetam sa ne mai ascultam inimile si sa mai fim prezenti fara judecata. Atunci cand renuntam la responsabilitatea de a rezolva orice problema, ne deschidem in fata acceptarii lucrurilor asa cum sunt ele, neconditionat.

5. Ma bucur de timpul liber si de spatiul din viata mea

Darul spatiului, momentele de intelegere, de reflectie, de vindecare sau de plans sunt unele dintre cele mai importante aspecte ale iubirii neconditionate, dar pot fi cele mai dificil de pus la punct. Este in regula sa lasi lucrurile sa fie asa cum sunt si sa-ti oferi tie si celorlalti timp pentru a depasi o etapa dificila. Incearca sa fii acolo pentru tine, pentru partenerul tau de viata, pentru membrii familiei tale si pentru prietenii tai. Asteapta cu o rabdare iubitoare, cu mintea si cu bratele deschise. Ai incredere in sprijinul tau neconditionat. Rabdarea si intelegerea vor fi intotdeauna binevenite si te vor ridica in timp ce te vor mentine intr-un spatiu de iubire neconditionata.