Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

1348
.

#3. Pierdere brusca in greutate

O scadere imediata si dramatica in greutate poate fi cauzata de o  varietate de tipuri de cancer, unul dintre acesta fiind cancerul de colon. Pierderea inexplicabila in greutate este, in general, descrisa ca fiind o pierdere neintentionata a 5% din greutatea corporala in termen de sase luni.

Acest lucru se datoreaza faptului ca celulele canceroase folosesc o cantitate foarte mare de energie a organismului, iar sistemul imunitar de asemenea,  lucreaza din greu pentru a preveni raspandirea bolii. Toate aceste cheltuieli de energie determina o cantitate mare de pierdere in greutate.

In cazul cancerului de colon, de asemenea, este posibil ca o tumora sa blocheze colonul si astfel sa fie afectat tranzitul intestinal si sa determine pierderi severe in greutate.

#4. Scaune rare sau iregulate

Ca societate, in general, oamenii nu acorda suficienta atentie scaunelor. Perioada, consistenta si aspectul acestor miscari pot indica diverse probleme de sanatate, inclusiv prezenta cancerului colorectal.

Polipii de colon, mici ciorchini de celule care pot deveni canceroase in timp, incep sa afecteze tranzitul intestinal atunci cand acestea se transforma in tumori. Aceste tumori pot afecta functiile intestinului gros, iar acesta se va reflecta in modificarile gasite in scaun.

Scaunele apoase, diareea sau constipatia pot fi semne ale cancerului colorectal, atata timp cat acestea nu sunt cauzate de alte conditii.

#5. Scaun sangeros

Din nou, acest simptom ne aduce inapoi la lipsa de atentie pe care oamenii o acorda “scaunelor” lor. Desi multi oameni ar fi alarmati la vederea sangelui in scaunul lor, unii dintre acestia ar fi mult prea jenati sa aduca vorba de asa ceva cu prietenii, familia sau cu medicul de familie.

Uneori, sangele din scaun poate avea o culoare prea inchisa pentru a fi examinat in detaliu.

Sangerarea si scaunul cu sange este un simptom comun al cancerului colorectal. Daca observati prezenta sangelui in scaunul dumneavoastra, acesta ar putea fi un semn de sangerare rectala si ar trebui sa-i spuneti mediului dumneavoastra fara jena despre ceea ce se intampla.

.